Hírek és események
Tavaszi munkagépek

Tavaszi munkák A-tól Z-ig!

Mint minden iparágban, így a mezőgazdasági szegmensben is megvannak a meghatározó időszakok. A szántóföldi növénytermesztés során az egyik, ha nem a legeseménydúsabb időszak a tavaszi vetés, és az ahhoz kapcsolódó előkészületek időszaka.

Legyen szó akár tápanyagutánpótlásról, permetezésről, magágykészítésről, vagy magáról a vetésről, mindegyik folyamat végeredményben ugyanazt a célt szolgálja. Meg kell teremteni a kultúrnövény számára a legideálisabb környezetet- talajállapotot. Ha minden folyamat megfelelően sikerül és a környezeti tényezők is lehetővé teszik, a leglátványosabb indikátora a „jól végzett munkának”, a növények robbanásszerű, egyöntetű kelése, majd későbbiekben az egyenletes fejlődése.

Az input anyagokon, és a környezeti körülményeken kívül, rendkívül meghatározó tényező a megfelelő géppark megléte.

A KUHN rendkívül széles termékpalettáján minden az előzőekben említett munkafolyamathoz, rendelkezésre áll az igényeknek megfelelő gép.

Tápanyagutánpótlás

AXIS repítőtárcsás műtrágyaszóró – Kijuttatás külön munkamenetben

Az AXIS széria már hosszú évek óta a gazdálkodók megbízható partnere a függesztett, tárcsás műtrágyaszórók piacán. A több modellből álló kínálat a hagyományos mechanikus működtetésű gépektől a hidraulikus meghajtású ISOBUS-os gépekig terjed.

Már a belépő szériák is elérhetőek mérleges kivitelben, így pontos visszajelzést adva a kiszórt mennyiségről. Az EMC technológiával felszerelt gépek a jobb és bal oldali tárcsán is egymástól elkülönítve külön szabályozza, és vezérli a műtrágyaáramlást. Az EMC rendszer rendkívül gyors válaszidővel képes üzemelni, növelve ezzel a pontosságot.

A területen a pontosabb kijuttatással, csökkenthető a területre jutó műtrágya költség, illetve a bevezetésre kerülő új maximális kijuttatási mennyiségeknek (EU - GREENDEAL) is meg lehet felelni.

 

 

Akciós AXIS műtrágyaszórók

AXIS 30.2 W AXIS 30.2 W

Axis műtrágyaszóró kedvezménnyel

ESPRO & MAXIMA – Kombinált kijuttatás vetőgéppel

A KUHN min-till gabona vetőgépe az ESPRO nem csak magágyat készít és vet, de az RC változat osztott tartályának köszönhetően még egy művelet is elvégezhető egy menetben: a műtrágya kijuttatás. A fő növényi kultúra kiadagolása és vetése, valamint a műtrágya kijuttatása egy menetben történik. Az inputanyag két magágy közé, a gyökérszint alá kerül, így a műtrágya precíziós kijuttatási mélységének beállításával megelőzhető a fejlődő növények kiégése, és a precíz tápanyag kijuttatás.

A KUHN ESPRO vetőgép alkalmazásával így csökkenthető a menetszám, kevesebb gép és gépkezelő szükséges, így költséget takaríthat meg. A gép által kínált precíziós kijuttatási megoldásoknak köszönhetően pedig optimalizálható többek között a műtrágya kijuttatás is.

ESPRO 6000 RC

A KUHN MAXIMA 3 vetőgép, számos rendkívüli funkcióval rendelkezik a vetés területén is, és nem kisebb mértékben a tápanyautánpótlásban is kiemelkedő.

A nagy befogadóképességű műtrágyatartállyal rendelkező MAXIMA 3 vetőgép a rugó biztosítású, tárcsás kijuttató egységének köszönhetően pontos és egyenletes kihelyezést tesz lehetővé. A műtrágya ez esetben a vetőmag síkjától eltoltan kerül a magárokba, a tökéletes hatás érdekében. Alkalmas továbbá a vetőmag kijuttatásán kívül, műtrágya és mikró-granulátum kijuttatására egyaránt.

Az elektromos meghajtású változatnak (MAXIMA 3 E) köszönhetően, a műtrágya kijuttatása, precíziós megoldással, akár térkép alapján, változtatható dózisban is történhet.

 

Semoir de précision MAXIMA 3 TSe au travail

Magágykészítés

PROLANDER

Tavaszi szántás elmunkálás, illetve a magágykészítés specialistája a PROLANDER.

A PROLANDER termékcsalád két legkedveltebb modellje a 6, illetve 7,5 méter széles változat (rendelhető 4-5-6-7.5- 9 és 14m-es változatban is). Erős robosztus kialakítása ellenére meglepően kicsi vonóerőigénnyel rendelkezik, akár 25 lóerő elegendő lehet méterenként (6m gép = 6x25le) laza talajban a tökéletes munkavégzéshez, kötöttebb talajokon is csak hozzávetőleg 40-50 Le/m a gép igény.  A gépet így alacsony vonóerő igénnyel, kisebb fogyasztás mellett lehet üzemeltetni.

A PROLANDER a ma kapható egyik legjobb magágy-kultivátor, a „min-till” gazdálkodásba tökéletesen beilleszthető, ezen túl tarlóápolásra is tökéletesen alkalmas. A gép felépítését tekintve első simítóval szerelt, ezt követi az növekvő távolságra osztott kapaszekció, majd a lezáró hengersor.

A munka minőségét, az eltömődés mentes 5 sorban elhelyezkedő rugós kapaszárak biztosítják, amelyek még növényi maradványok jelenlétében is kiváló munkát végeznek.

A rugós szárak lúdtalp kapával és lándzsás kapával is felszerelhetők, ami igazán univerzális felhasználási lehetőséget ad a leendő tulajdonos számára.

A PROLANDER ideális megoldás lehet, a kiváló magágy-előkészítésre.  Minimális művelésbe jól beilleszthető. Alkalmazható tarlóápolásra, illetve a mechanikai gyomirtásra.

Prolander 6000

Vetés-technika

MAXIMA

A gép kiváló minőségének és munkájának köszönhetően napjainkban is számos első és második generációs gép dolgozik a szántóföldeken. A gyártó megtartotta az előző generációs munkagépek előnyeit és továbbfejlesztette azokat A jól bevált mechanikus hajtás mellett elektromos változat is elérhető a kínálatból, amely minden szempontból megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak.

A MAXIMA jól beilleszthető a precíziós és a helyspecifikus gazdálkodásba. Az elektromos változat minden adagoló egységét elektromos motorokkal szabályozza: a vetést, a műtrágya-adagolást és a mikrogranulátum-kijuttatást. A teljes folyamat felhasználóbarát ISOBUS felületen vezérelhető így a vetőmag és a műtrágya változó dózisú kijuttatására is képes, akár két külön térkép alapján.

A KUHN MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépek 6 -7- 8- 9 - 12 soros kivitelben érhetők el. A különböző vázkialakításnak köszönhetően a sortávolság 45-80 cm között állítható, akár 5 cm-es lépésekben. Az újra tervezett vetőkocsiknak, valamint a 950-1350 liter befogadó képességű műtrágya tartálynak, és az új fejlesztésű nyomott levegős G2 mikrogranulátum egységnek köszönhetően, a vetés és a további anyagok kijuttatása rendkívül pontos, nagy hatékonyság mellett.

Air Precision Seed Drill MAXIMA 3 at work

A MAXIMA 3 vetőgépek beállítása rendkívül egyszerű szerszámok nélkül, gyorsan elvégezhető. Köszönhetően az új fejlesztéseknek a vetőmagok talajba helyezése pontosabb, az új kijuttató rendszer pedig jobb vetőmagvezetést biztosít. A KUHN vetőtárcsák széles választéka megoldást nyújt az minden vetőmag-típushoz.

Permetezés 

LEXIS

Az egyre kevesebb csapadék és annak kedvezőtlen eloszlása, és az új szabályozások is arra ösztönzik a gazdákat, hogy precízebben juttassak ki a megfelelő növényvédő anyagokat, illetve a tápanyagok utánpótlását is folyékony szerekkel próbálják megoldani.

LEXIS acél vagy alumínium kerettel érhető el 18-20-24-28 m munkaszélességben. Opcionálisan fúvókánként szakaszolható. A permetező több tankmérettel választható. A legkedveltebb tartály a hazai piacon a 3000 literes, de elérhető 3800 literes változatban is. A LEXIS tervezéskor fontos szempont volt az egyszerű beállíthatóság és kezelhetőség, valamint a kompakt felépítés. A rövid tengelytáv és az alacsony súlypont-kialakításának köszönhetően a gép fordulékony és stabil, ezáltal a terepviszonyoktól függetlenül biztonságosan üzemeltethető. A teljes magassága pedig mindössze 4 méter.

 

 

LEXIS 3800, hátulnézet

A LEXIS precízen juttatja ki a permetezőszert, hogy hosszan tartó, tökéletes védelmet nyújtson a növényeknek, használható továbbá gyomirtási célokra, folyékony műtrágya és gombaölő szer kijuttatásra. Opcionálisan automata keretszintezéssel is elérhető. A multifunkciós szelepek egyszerűvé teszik a gép használatát és csökkenti az állásidőt. Az eltömődés ellen négy lépcsős szűrési védelemmel rendelkezik a munkagép.

A gép precíziós funkcióinak köszönhetően (pl.: akár fúvókánkként szakaszolás), táblatérkép alapján történő változó dózis használatával rendkívül pontosan és hatékony a kijuttatás. A munka vezérlésére és nyomon követesére elérhető az új ergonomikus kialakítású A3 JOYSTICK és a CCI 800 és 1200-es monitorok.

 

Joystick A3

Egyéb Hírek

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Maxima, Lexis akció
14 márc. 2024 Tavaszi kedvezmények

Szuper tavaszi akció

Ébredezik a természet, a tavasz pedig magával hozta a KUHN évszakindító, kedvezményeit. MAXIMA szemenkénti vetőgépek és LEXIS permetezőgép...

Az összes hírünk