OPTIMER L tárcsás tarlóművelő kultivátor

OPTIMER L sziluett

Gyorsabb, robusztusabb, nagyobb teljesítményű

9 vagy 12 méteres munkaszélesség olyan, professzionális gazdálkodók számára, akik munkateljesítmény, használati egyszerűség és munkaminőség szempontjából a legjobbat keresik.

Értékesítő keresés

Az OPTIMER L 9000 és 12000 típusú, 510 mm átmérőjű tárcsákkal rendelkező, független kultivátorok sekély tarlóművelést és magágyelőkészítést tesznek lehetővé. 9 vagy 12 méteres munkaszélességükkel páratlan, akár 20 ha/h területteljesítményre képesek. A KUHN exkluzív Steady Control funkciója kiváló munkamélység-szabályozást biztosít a munkahengerek állandó nyomásának köszönhetően. A nagyszélességű tarlóművelő kultivátorok ezen szériájával Ön a KUHN talajművelési szakértelmének minden előnyét élvezheti, és növelheti terményei profitabilitását. Az OPTIMER L 9000 és 12000 három fő ütőkártyával rendelkezik: talajkövetés, nagytömegű szármaradványt is kezelni képes, nagy gerendelymagasság, egyszerű beállítás.

Az OPTIMER L 9000 és 12000 vonóerőszükséglete 270–480 LE-s traktort igényel. A 18 km/h-s munkasebesség és a kiváló tarlóhántási minőség a legigényesebb gazdákat is meggyőzi.
OPTIMER L munka közben

Az Ön előnyei

A KUHN magasra tette a mércét a tarlóművelésben

OPTMER L a szántóföldön

Nagy munkateljesítmény

Az utóbbi években a rendkívül változékonyra fordult időjárás miatt a talajművelésre alkalmas időablakok beszűkültek. A KUHN teljesen tisztában van ezzel a problémával, és azért fejlesztette ki 9–12 méteres tarlóművelő kultivátorait, hogy nagyobb területteljesítmény elérését tegye lehetővé, az optimális munkaminőség fenntartása mellett. Az eredményes tarlóműveléshez 13–18 km/h-s munkasebességet javaslunk, ami akár óránként 20 hektáros területteljesítményt jelent! A nagy sebességgel történő munkavégzés során jobb rögtörő hatás érvényesül, ami javítja a növénymaradványok talajba keveredését is.
Az OPTIMER L 9000 és 12000 típusok a jelenleg elérhető legnagyobb gerendelymagassággal (55 cm) rendelkeznek, miáltal minden típusú szármaradvánnyal képesek dolgozni kényszerű megállások nélkül. Az OPTIMER L 9000 és L 12000 pontosan azok a géptípusok, amelyekre Önnek szüksége van a gyomok és takarónövények talajba munkálásához.
Robusztus kialakítás és a kiváló minőségű acél alapanyag minden körülmény esetén biztosítja a megbízható működést. A széles tárcsás tarlóművelő kultivátorok ezen új típuscsaládja egyszerűen kivitelezhető, minőségi tarlóhántást garantál.

Számos agronómiai előny

A tarló művelése kulcsfontosságú elem a talajművelési folyamatban. Kedvező feltételeket teremt a soron következő növénykultúra fejlődéséhez. Az 510 mm-es átmérővel rendelkező független tárcsás tarlóművelő kultivátorok kiválóan alkalmasak sekély és közepes mélységű művelésre. A független tárcsás tarlóművelő kultivátorok ezen típusai kisebb vonóerőigénnyel rendelkeznek nagyobb munkasebességnél, és ekkor kiváló talaj-szármaradvány keveredést biztosítanak.
A sekély tarlóműveléshez kiválóan alkalmazhatja független tárcsás tarlóművelő kultivátorát a következőkhöz:
  • Gyomok és takarónövények mechanikus lezúzására,
  • Szalma talajba keverésére,
  • #
  • Mulcshatás elérésére,
  • Növénymaradványok lebomlásának meggyorsítására,
  • Kártevők (csigák, mezei pocok stb.) irtására,
  • Megfelelő magágy előkészítésére.
Talajelőkészítés szempontjából az OPTIMER L 9000 és 12000 célfeladatai a következők:
  • Talajelőkészítés 3–10 cm mélységben,
  • Finom termőréteg létrehozása a jó talaj-vetőmag kontaktus érdekében,
  • A talaj felmelegedését elősegítő levegőztetés,
  • Növénymaradványok jelenléte esetén is megbízható munka,
  • Ideális talajfelszín létrehozása a következő kultúra vetése előtt.
Az OPTIMER L 9000 és 12000 teljes értékű, a talajpotenciál kibontakoztatásának elősegítésére kifejlesztett gépek.
OPTIMER a szántóföldön

Szabályozott munkamélység

9–12 méteres munkaszélességével és 13–18 km/h-s munkasebességével az OPTIMER L 9000/12000 jelentősen képes megnövelni a területteljesítményt. Mindazonáltal, a munkamélység nagy sebesség mellett is tökéletes szabályozása érdekében a KUHN kifejlesztette a Steady Control rendszert, hogy a gép teljes szélességében biztosítható legyen az állandó munkamélység, a terepalakulástól függetlenül.
A vázszerkezet – munkahengerekbe épített nyomásszabályozó rendszerrel felszerelt – szakaszainak egymástól független működésének köszönhetően Ön is tapasztalni fogja a kiváló talajfelszínkövetés előnyeit. A gép kiegyenlítő rendszerének köszönhetően a talajra gyakorolt nyomás mindig ugyanolyan marad, mivel az olaj vagy visszaáramlik a tartályba (amikor az adott művelőtag felemelkedik), illetve olaj áramlik a munkahengerekbe (ha az adott művelőtag lesüllyed).
Ezen kívül az OPTIMER L 12000 a még jobb munkaminőség érdekében 4 mélységhatároló kerékkel is fel van szerelve.
A munkamélység szabályozása mérsékli a vonóerőigényt, ami kisebb üzemanyag-fogyasztást eredményez.
Az exkluzív Steady Control szabályozás

Egyszerű kezelhetőség a kényelem érdekében

Az OPTIMER L 9000 / L 12000 tarlóművelő kultivátorok hidraulikus mélységszabályozó rendszerrel rendelkeznek.

Az egyszerűség van a fókuszpontban

A nagyszélességű tarlóművelő kultivátorok ezen új típuscsaládjával a KUHN olyan gépeket kínál Önnek, amelyek a fokozott kényelem és az állásidő csökkentése érdekében nagyon egyszerűen beállíthatók. Ennek megfelelően az OPTIMER L 9000 / L 12000 független tárcsás tarlóművelő kultivátor munkamélység-állításához mindössze két beállítási pontot kell felkeresni: egyet a vonórúdon, és egy másikat, a bal elülső kézi állítású mélységhatároló keréknél. A paralelogramma felfogatású elülső kerekek vízszintesen tartják a gépet, és biztosítják az egyenletes munkavégzést a teljes munkaszélességben. A hidraulikus rásegítés nagyobb munkavégzési kényelmet biztosít.
Annak érdekében, hogy OPTIMER L kultivátorával a legjobb teljesítményt tudja elérni, a tárcsatagokra gyakorolt hidraulikus nyomás a talajviszonyokhoz való alkalmazkodás érdekében állítható.
A KTS 22 vezérlőegységgel a fülkéből vezérelheti a gép működését a következő három kijelzőnek köszönhetően:
  • Egy jobb és egy bal oldali tárcsataghelyzet-kijelző
  • Egy munka-/szállítási mód kijelző
  • Egy munkamélység-kijelző

Maximális vonulási biztonság

A munkahelyzetből szállítási helyzetbe történő váltás egyszerűen és biztonságosan kivitelezhető a következő 4-lépéses eljárással.
  • 1. lépés: A tárcsasorok felfelé és hátrafelé emelése
  • 2. lépés: a külső tárcsatagok csukása (a 12 méteres típuson) és a hordkeret kiemelése
  • 3. lépés: a középső hengerek csukása
  • 4. lépés: belső tárcsatagok csukása
Vonulás során a tárcsák a felemelt tárcsahelyzetnek köszönhetően teljesen integrált gépszerkezetet alkotnak. A véletlen kinyitást megelőzendő: a tárcsatagok hidraulikusan reteszelődnek a felcsukott helyzetben. Összecsukva az OPTIMER L 9000 / L 12000 független tárcsás tarlóművelő kultivátor 3 méter széles és 4 méter magas kompakt méreteket mutatnak, így megfelelnek az európai úthasználati szabványoknak. A központi tengely stabilitást és fokozott manőverezhetőséget biztosít.
Az OPTIMER L 9000 / L 12000 típusok vonulási mérete az európai úthasználati jogszabályoknak megfelelően 3 m x 4 m (szélesség x magasság).

Gyorsan és egyszerűen kezelhető a táblavégi fordulókban.

A nagyszélességű tarlóművelő kultivátorok ezen úgy típusai hengereken történő fordulást tesznek lehetővé a forgókon. A gép optimális stabilitásának köszönhetően a kezelő biztonságosan manőverezhet, a helyzettől függetlenül. A 360°-os csuklású elülső mélységhatároló kerekek elöl támasztást biztosítanak a gépnek. Hátul a hengerek biztosítják az alátámasztást a gép teljes szélességében.
Agronómiai szempontból a hengereken megoszló géptömeg gondoskodik a talajmegóvásról. Elkerülhető a kerekek által kiváltott talajtömörödés, és a forgók talajának igénybevétele kisebb mértékű.
A forgókon történő manővereknél értékes idő takarítható meg. Az OPTIMER L 9000/ L 12000 tarlóművelő kultivátorokkal Ön kettős előnyhöz jut: jobb talajszerkezet és nagyobb területteljesítmény.
A 9 és 12 méteres független tárcsás tarlóművelő kultivátorok képesek a záró hengersoron megfordulni a forgón.

Nagyteljesítményű munkaeszköz

A négy rugalmas gumiblokk 15 cm-es horizontális távolságot biztosít az optimális, eltömődés nélküli működéshez

Az 510 mm átmérőjű tárcsák eredményes tarlóművelést biztosítanak.

Az OPTIMER L 9000 és L 12000 független tárcsás kultivátorok 2 sorban elhelyezkedő, 510 mm átmérőjű tárcsákkal rendelkeznek. A tárcsa átmérője közvetlenül befolyásolja a talajművelést. A kis átmérő nagy forgási sebességet eredményez, ami erős talajlazító hatást okoz. A talajáramlás a teljes gépszélességben szabályozott. Az OPTIMER L 9000 / L 12000 az eltömődés kockázatának minimalizálása érdekében karonként csak egy tárcsával rendelkezik.
A kialakításban megmutatkozó másik kulcsjellemző: az élettartamkenéssel rendelkező agyaknak köszönhetően mérsékelt a karbantartásigény. Az agyak csavaros kötéssel kapcsolódnak a karokhoz, hogy nagyobb ellenállást tudjanak mutatni oldalirányban.
Minden egyes tárcsakar független védelmi rendszerrel rendelkezik: a tárcsakarok a munkamélység optimális szabályozása érdekében 4-4 rugalmas gumiblokkal csatlakoznak a gerendelyhez. Végezetül a tárcsacsapágyak kívülről vannak felfogatva, ami kiváló talajáramlást biztosít, még nagy mennyiségű növénymaradvány esetén is.
A KUHN – az elvégzendő munkához igazodóan – kétféle tárcsát kínál: kis vagy nagy méretű fogakkal rendelkező csipkés tárcsát.
510 mm átmérőjű, nagy fogakkal rendelkező tárcsa:
  • 6 mm-es vastagság
  • 5–10 cm-es munkamélység
  • tárcsa állásszög: 6°-os függőleges síkú és 16°-os vízszintes síkú dőlés
  • erős talajba hatolási képesség
510 mm átmérőjű, nagy fogakkal rendelkező tárcsa:
  • 6 mm-es vastagság
  • 3–6 cm-es munkamélység
  • tárcsa állásszög: 6°-os függőleges síkú és 16°-os vízszintes síkú dőlés
  • sekély tarlóműveléshez ideális
OPTIMER L at work

Média