OPTIMER L
OPTIMER L
OPTIMER L
OPTIMER L
Termék adatai

OPTIMER L

Cikkszám: OPTIMER L
Gyorsabb, nagyobb, hatékonyabb

9 és 12 méteres munkaszélesség azoknak a szakembereknek, akik a legnagyobb termelékenységet keresik az egyszerű használat és a minőség szempontjából.

Az OPTIMER L 9000 és 12000 rövidtárcsák 510 mm átmérőjű, egymástól függetlenül felszerelt tárcsákkal teszik lehetővé a tarlóhántást és a magágy előkészítését. A 9 és 12 méteres munkaszélességgel nagyon nagy, akár 20 ha/h teljesítményt is nyújtanak. A KUHN exkluzív Steady Control funkciója kiváló munkamélység-szabályzást garantál a meghosszabbított hengerek állandó nyomásának köszönhetően: tökéletes összhangot biztosít a munkamélységben. Ez a széles tarlóhántó kultivátor a KUHN talajművelés terén szerzett összes tapasztalatából származik, amelynek célja a termények jövedelmezőségének növelése. Az OPTIMER L 9000 és 12000 modelleknek 3 erőssége van: állandó talajkövetés, nagy váz alatti hasmagasság a maradványok jelenlétében történő munkavégzéshez és egyszerű beállítás.

Az OPTIMER L 9000 és 12000 modellek teljesítményigénye 270 és 480 LE között van. A 18 km/h munkasebesség és a tarlóművelés kiváló minősége a legigényesebb felhasználók számára is vonzó lesz.


Előnyök

A KUHN nagy szélességet kínál a tarlóműveléshez

Hatékony munkavégzés

Az elmúlt években a munkaidőszakok száma és időtartama jelentősen csökkent a változó éghajlati viszonyok miatt. A KUHN jól megértette ezt a problémát, és kifejlesztett egy sor 9 és 12 méteres rövidtárcsát annak biztosítása érdekében, hogy növelje a termelékenységet, miközben megőrzi a legmagasabb minőséget. A legjobb minőségű tarlóhántás érdekében az ajánlott 13-18 km/h munkasebesség akár 20 hektár/óra kapacitást is lehetővé tesz! A nagy sebességgel végzett munka lehetővé teszi a rögök alaposabb őrlését és javítja a talaj/növényi maradék keverékének minőségét.

Az OPTIMER L 9000 és 12000 modellek 55 cm-es váz alatti távolsággal rendelkeznek (a piacon a legmagasabb hasmagassággal), így minden típusú növényi maradékkal együtt lehet dolgozni az eltömődés veszélye nélkül. Az OPTIMER L 9000 és 12000 azok a gépek, amelyekre szükség van a gyomok elpusztítására és a növényi maradványok talajba való keverésére. 

A masszív kialakítás és a kiváló minőségű acél használata biztosítja a teljes megbízhatóságot. Ennek eredményeként a nagy munkaszélességű rövidtárcsák új választéka garantálja a teljes nyugalomban végzett, kiváló minőségű tarlóművelést.

Számos agronómiai előny

A tarlóművelés a talajművelés kulcsfontosságú lépése. Segít kedvező feltételeket teremteni a következő növény fejlődéséhez. Az 510 mm átmérőjű, független tárcsákkal ellátott rövidtárcsák tökéletesek a sekély és közepes mélységben történő munkához.

A talajművelés területén a független felfüggesztéssel rendelkező rövidtárcsákat a következő alkalmazásokra tervezték:
  • A gyomok és a növényi rétegek mechanikus megsemmisítése,
  • A szalma keverése a talajjal,
  • A mulcs létrehozása,
  • A növényi maradványok bomlásának felgyorsítása,
  • A kártevőirtás (csigák, mezei egerek stb.),
  • Az önvetés és a gyomok csírázásának stimulálása.

A talaj előkészítésével kapcsolatban az OPTIMER L 9000 és 12000 legfontosabb céljai a következők lehetnek:
  • A talaj előkészítése 3–10 cm mélységben,
  • A talaj fellazítása és aprítása a mag és a talaj jó érintkezésének biztosítása érdekében,
  • A talaj szellőztetése a felmelegedés gyorsítása érdekében,
  • A munkavégzés a betakarítási maradványok jelenlétében is,
  • A felület tökéletes állapotának biztosítása az új növények számára.

Az OPTIMER L 9000 és 12000 modellek olyan komplex gépek, amelyek célja a talajban rejlő lehetőségek növelése.

Teljesen szabályozott munkamélység

9 és 12 méteres munkaszélességgel és 13-18 km/h munkasebességgel az OPTIMER L 9000 és 12000 modellek jelentősen növelhetik a termelékenységet. Mindazonáltal a munkamélység nagy sebességű kiváló irányításának biztosítása érdekében a KUHN kifejlesztette a Steady Control rendszert, amely garantálja az állandó munkamélységet a gép teljes szélességében, tekintet nélkül a talaj egyenetlenségeire.

A terep nyomon követhető a keret független szakaszain, amelyek a hengerekben nyomásszabályozó rendszerrel vannak felszerelve. A nyomás megegyezik, mivel a traktor általi kompenzáció lehetővé teszi az olaj visszatérését a tartályba, amikor a henger kinyúlik, vagy az olaj befecskendezését a nyomás csökkenésével és a hengerek kinyúlásával.

Ezenkívül az OPTIMER L 12000 4 tartókerékkel van felszerelve a nagyobb stabilitás érdekében.

A munkamélység szabályozása csökkenti az energiaigényt és ezáltal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Könnyű használat a felhasználói kényelem érdekében

A könnyű használat alapkövetelmény

A nagy munkaszélességű rövidtárcsák új sorozatával a KUHN célja, hogy olyan gépeket kínáljon, amelyek könnyen beállíthatók a munkakényelem javítása és az állásidő csökkentése érdekében. Erre a célra az önálló tárcsákkal ellátott OPTIMER L 9000 és 12000 rövidtárcsákat csak 2 beállítási ponttal rendelkező munkamélység-állítással szerelik fel hidraulikus ütközőkkel: az egyik a vonórúdon, a másik a bal első támasztókeréken található. A támasztó kerekek egy paralelogrammára vannak felszerelve, hogy a gép vízszintes legyen és egyenletes működést biztosítson a gép teljes szélességében. A hidraulikus segítség jobb munkakényelmet nyújt.
Az OPTIMER L rövidtárcsa teljesítményének javítása érdekében a szekciókban lévő nyomás minden talajtípushoz igazítható.
Végül a KTS 22 vezérlődoboz lehetővé teszi a gép vezérlését a fülkéből, három visszajelző segítségével:
  • Jobb és bal oldali szegmens helyzetjelző
  • Munka / szállítási mód kijelző
  • Munkamélység elérésének mutatója

Maximális biztonság szállítás közben

A munkahelyzetből a szállítási helyzetbe történő átmenet egyszerű és biztonságos - egy 4 lépéses hajtogatással történik:
  • 1. lépés: A tárcsasorok összecsukása,
  • 2. lépés: a szárnyrészek összecsukása (a 12 méter széles modellnél), és a futómű leeresztése,
  • 3. lépés: a központi keret hengereinek összecsukása,
  • 4. lépés: a fő szárnyelemek összecsukása.

Szállítás közben a tárcsák teljesen be vannak építve a gép szerkezetébe, a tárcsák befelé helyezésének köszönhetően. Az oldalsó részek hidraulikusan vannak reteszelve, hogy elkerüljék a váratlan nyitás kockázatát. Összecsukás után az OPTIMER L 9000 és 12000 független tárcsákkal ellátott rövidtárcsák kompakt méretűek (3 méter szélesek és 4 méter magasak, összhangban az európai közúti jóváhagyással). A központi tengely biztosítja a gép stabilitását és jobb manőverezhetőségét.

Gyors és egyszerű manőverek a fordulón

A nagy munkaszélességű rövidtárcsák ezen új sorozatával Önnek lehetősége van a forduló félfordulatára a hengereken. A manővereket teljes biztonságban hajtják végre, köszönhetően a gép optimális stabilitásának, a körülményektől függetlenül. Valójában az első nyomtávú kerekek támogatást nyújtanak a gép elején, 360 ° -os elfordulás lehetőségével. Hátul a hengerek a gép teljes szélességében garantálják a támasztást.
Agronómiai szempontból megóvja a talajt azáltal, hogy jobban elosztja az egyes tekercsek terhelését. Kerüli a gumiabroncsok által létrehozott tömörítést, így jelentősen csökken a forduló tömörítése.
Ezenkívül jelentős az időmegtakarítás a fordulói manőverek során. Az OPTIMER L 9000-12000 tarlóhántó gépekkel kombinálhatja az előnyöket: a talaj minőségének javítását és a megnövekedett munkahatékonyságot.

Nagy teljesítményű berendezések

Az 510 mm átmérőjű tárcsák a legjobb minőségű tarlóműveléshez

A független felfüggesztésű tárcsákkal ellátott rövidtárcsák, az OPTIMER L 9000 és 12000 2 sor 510 mm átmérőjű tárcsával vannak ellátva. A tárcsák átmérője közvetlenül befolyásolja az elvégzett munkát. Kis átmérője nagy forgási sebességet eredményez, elősegítve a talaj fellazítását. Ezek biztosítják az áramlás jó szabályozását a gép teljes szélességén. Az OPTIMER L 9000-12000 karonként egyetlen tárcsával rendelkezik az elakadások kockázatának minimalizálása érdekében.

Ennek a megoldásnak egy másik erős pontja a gép karbantartásának csökkentése, az életen át tartó kenéssel ellátott csapágyazásnak köszönhetően. Az csapágyakat a karhoz rögzítik, hogy nagyobb ellenállást biztosítsanak az oldalirányú erőknek.

Minden tárcsakar 4 elasztomer elemmel ellátott független biztonsági berendezéssel van ellátva a munkamélység optimális szabályozásához. Végül a tárcsa csapágyait kívülre helyezték el, hogy megkönnyítsék az átmenetet a nagy mennyiségű törmelék jelenlétében.

A KUHN az elvégzendő munkától függően 2 kategóriájú tárcsát kínál: kis vagy nagy fogakkal.

Nagy fogakkal ellátott tárcsa (510 mm):
  • 6 mm vastag
  • Munkamélysége 5-10 cm
  • Dőlésszöge függőlegesen 6 °, vízszintesen 16 °
  • Erős behatolási képességgel rendelkezik

510 mm-es kis fogú tárcsa:
  • 6 mm vastag
  • Munkamélysége 3-6 cm
  • Dőlésszöge függőlegesen 6 °, vízszintesen 16 °
  • Tökéletes a tarló felszíni műveléséhez

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Ehhez a termékhez nincsenek kiegészítők

Specifikációk

Tábla helye

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése