MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépek

MAXIMA 3-vetőegység sziluett

Az elérhető legnagyobb pontosság, akár 10 km/h-ig

Az új MAXIMA 3 vetőegységgel nagyobb munkasebesség mellett is fenntarthatja a vetési pontosságot.

Értékesítő keresés

Az új MAXIMA 3 pneumatikus szemenkénti vetőgépek bevezetésével a KUHN innovációs tevékenysége mutatkozik meg.
A széleskörű igények kielégítése érdekében 12 típus került a kínálatba, 6–12 soros kivitelben, 37,5–80 cm-es sortávolsággal. A kukorica, napraforgó, cukorrépa, repce, cirok, szója és egyéb babfélék vetésére használható MAXIMA 3 vetőgépek a gazdálkodók legmegbízhatóbb társai lesznek a vetés során.
Ez az új típuskínálat számos fontos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: precizitás, sebesség, megbízhatóság, robusztus felépítés és változtathatóság.
MAXIMA 3 munka közben a szántóföldön

Az Ön előnyei

Magasabb szintű vetési pontosság

Optimalizált, pontos vetésmélység

Az elérhető legnagyobb pontosság, akár 10 km/h

A magkiválasztás és -kijuttatás folyamatának továbbfejlesztésével a MAXIMA 3 akár 10 km/h munkasebességig képes megőrizni vetési pontosságát. A vetőegység kivételes stabilitást mutat, és erőteljes mélységszabályozó rendszerének (max. 180 kg) köszönhetően egyenletes vetésmélységet garantál. Ezen kívül, a tökéletes magkijuttatás érdekében a magok ejtéspontja ott van, ahol a mélységhatároló kerekek érintkeznek a talajjal.

Különböző vázszerkezetek a maximális igénykielégítés érdekében

Az új MAXIMA 3 kínálat típusai között minden traktorteljesítményhez található megfelelő típus, és 6–12 soros kivitelek biztosítják az eltérő munkaszélesség-igények kielégítését.
A vonulási méreteket megtartva, MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépeink műtrágya- és mikrogranulátum-tartályok széles kínálatából választva szerelhetők fel ilyen kiegészítőkkel.
A rendelkezésre álló hordozó alvázak az alábbiakban láthatók:
  • MAXIMA 3 TS: Egygerendelyes, teleszkópos kivitel. Ez a vázszerkezet csökkentett vonulási szélességet biztosít. Köves talajokon is képes dolgozni, és 6–8 soros, 55–80 cm-es sortávolságú kivitelben készül.
  • MAXIMA 3 TD: Kétgerendelyes, teleszkópos kivitelével ez a típus rövidebb vonulásokhoz ideális. 6 soros vetésre terveztük. Elülső vagy hátsó kerekezés között lehet választani, attól függően, hogy köves talajon vagy kis teherbírású, homokos talajon fog dolgozni a gép.
  • MAXIMA 3 TD L: Kétgerendelyes, széles teleszkópos kivitel. A TD típushoz hasonlóan itt is működhet hetedik sor anélkül, hogy a kialakítandó vetésvonalon áthajtana.
  • MAXIMA 3 TI: Változtatható sortávú, teleszkópos kivitel. Ez a típus az állítható sortávolságnak köszönhetően többféle növénykultúra vetését teszi lehetővé.
  • MAXIMA 3 TI L: Széles, változtatható sortávú, teleszkópos kivitel. 8 sor vetésére alkalmas, 45–80 cm-es sortáv kialakításával, cukorrépához, kukoricához, szójához.
  • MAXIMA 3 TIM: Variálható, változtatható sortávú, teleszkópos kivitel. Lehetővé teszi többféle különböző növénykultúra vetését.
  • MAXIMA 3 TIM L: Széles, variálható, változtatható sortávú, teleszkópos kivitel. 8-soros kialakításban kukoricához és napraforgóhoz, 9-sorral pedig szójához és repcéhez.
Különböző vázszerkezetek a maximális igénykielégítés érdekében

Ez elosztásban és a talajnyomásban megmutatkozó fejlődés.

Az új MAXIMA 3 vetőegység 2 jelentős fejlesztéssel is büszkélkedhet:
  • Állandó mélységszabályozó nyomás, amely egyszerűen és könnyedén, szerszámok nélkül állítható. 4 különböző beállítási helyzet van, és a tárcsával maximálisan 180 kg-os talajnyomást lehet megvalósítani. Egy önálló rugó stabilizálja a vetőegység helyzetét, és teszi lehetővé a pontosabb magkihelyezést.
  • A magelosztás a belső falnak köszönhető, optimalizált kiválasztással szintén javult. Az új ejtőegység pontosabban kíséri a magot. Egy módosított adagolónyílás és határozott légelzárás biztosítja az optimális magelengedést. A vetőegység tárcsája több furatot tartalmaz, ami tökéletesebb magkiválasztást biztosít.
A MAXIMA 3 vetőgép átnézeti képe

Maximális szintű használati kényelem

A vetőbarázda-tisztító manuális és gyors beállítása

Egyszerű és intuitív beállítások

A MAXIMA 3 típusok egyszerű és intuitív beállítási lehetőségekkel rendelkeznek. A vetőegységek használatának megkönnyítése és a magasabb szintű kényelem, valamint az időtakarékosság érdekében a beállítások szerszámok használata nélkül végrehajthatók. A mélységszabályozó nyomás, a vetőbarázda-tisztító és a mélységhatároló kerék beállítása példaként szolgál az említettekre.

Egy robusztus és megbízható egység

Az új, öntvényből készülő paralelogramma-szerkezet a vetőegység robusztus kivitelét hangsúlyozza. A műtrágyakijuttató egység teljes szerkezete megújult, és tartósabb lett. A kijuttató egység átméretezésre került, és a felhasznált anyagok is robusztusabb konstrukciót biztosítanak ennek, az ily módon megerősített egységnek. Ennek köszönhetően a talajba hatolási képessége is javult. A MAXIMA 3 kopóalkatrészeinek száma is csökkent.
Az új MAXIMA 3 vetőegység

Felszereltség minden igény kielégítésére

A MAXIMA 3 vetőgépek 3 típusú kiegészítő eszközzel rendelkeznek:
  • elülső kiegészítő eszközök: rögeltávolító és vetőbarázda-tisztító
  • köztes kiegészítők: közti kerék, magtakaró tárcsák és záró simítók
  • hátsó kiegészítők: V-Max henger, V-HD henger és OTIFLEX henger
Mindezek az eszközök a növénymaradványok és a talaj kiváló kezelésével garantálják az optimális mag-talaj kölcsönhatást.
Az egyes említett eszközökre vonatkozó részletes információk a „Kiegészítők és opciók” részben találhatók.
Gumi V-MAX henger és forgó vetőbarázda-tisztító

Új technológiát integráló vetőgépek

A MAXIMA 3 vetőgép új, elektromos hajtása

Fedezze fel az e-precizitást

Az új MAXIMA 3 vetőegység opcionális elektromos elosztóhajtással rendelkezik, amely a következő előnyöket nyújtja:
  • a vetéssűrűség (tőszám) fülkéből történő állítása a gyorsabb feladatvégrehajtás és az optimális használati kényelem érdekében
  • a vetésmennyiség vetés közbeni módosíthatósága a hajtókerekek csúszásmentességének köszönhetően. Mindezzel biztosítható, hogy a hektáronkénti magmennyiség tökéletesen betartható legyen
  • egyes sorok kizárása GPS-jel alapján vagy manuálisan. Az előbbi az egyes sorok motorjának leállításával működik, magveszteség nélkül. Ez jelentős vetőmag-megtakarítást,
  • és rövid távon kevesebb karbantartást eredményez azáltal, hogy kevesebb zsírzásra és kevesebb kopóalkatrészre van szükség a szezonban.

Fokozott teljesítmény az ISOBUS CCI 1200 terminálnak köszönhetően

Vetőgépét egyszerűen kezelheti ISOBUS-alapú megoldásokkal:
  • automatikus sorkizárás GPS-jel alapján az elkeskenyedő táblavégeken történő keresztező vetés elkerülésére
  • nagyobb hozamok (átlagosan 3%-os növekedés a kijuttatási mennyiség modulációjának köszönhetően)
  • kisebb vetőmagköltség
Az új ISOBUS CCI 1200 terminál nagyobb teljesítményt, jobb láthatóságot
és rugalmasabb működést biztosít. Nagyméretű érintőképernyője számos alapvető
információ megjelenítését teszi lehetővé úgy, hogy azokat a kezelő egyidejűleg tekintheti meg. Ez az új terminál egyedülálló a piacon, mivel
két különböző interfészt enged megtekinteni egyazon képernyőn.
Az új ISOBUS CCI 1200 terminál

Műtrágya- / Mikrogranulátum-kijuttató

A MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépekhez három tartálytípus áll rendelkezésre:
  • műtrágyakijuttatás 2 db, 250 literes tartállyal
  • műtrágyakijuttatás 1 db 950 literes tartállyal
  • műtrágyakijuttatás 1 db 1350 literes tartállyal.
A bordás adagolóval 30 és 330 kg/ha közötti fajlagos kijuttatási mennyiségek valósíthatók meg.
A műtrágya talajba juttatására is különböző típusú eszközök állnak rendelkezésre: Non-Stop csoroszlyás kijuttató és lépcsős Non-Stop tárcsás kijuttató.
A mikrogranulátumhoz pedig két típusú bekeverés lehetséges:
  • a vetőbarázdában (rovarölőszer vagy starter műtrágya)
  • a vetés vonalában (csigairtó)
MAXIMA 3 fronttartállyal

Felszereltség

Air Precision Seed Drill MAXIMA 3 at work with a front hopper

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Szállítási szélesség (m)
Sortáv (cm)
Vázkialakítás (cm)
Gerendely típusa
Külső gerendely (csukható rész) típusa
Kapcsolószerkezet
Kerekek száma
Sebességinformáció
Hajtómű
Hidraulikus traktoradaptáció
Standard elosztótárcsák
ADS készlet - Elsodródásgátló rendszer
Vákuum mód
Elosztófej TF-hez (opcionális felszereltség)
TRR 8 SOROS KUKORICA R 8 SOR KUKORICA R 9 SOR NAPRAFORGÓ R 12 SOR CUKORRÉPA RT 8 SOROS, KUKORICA RX 8 SOR KUKORICA RX 9 ROWS SUNFLOWER RX 12 ROWS SUGAR BEET RXL 11 SOR NAPRAFORGÓ RXL 12 SOR KUKORICA
3 3 3 3 3 3 3 3 3,5 3
70/75 70/75/80 55/60/65 45/50 70/75/80 70/75/80 60 50 60 70/75/80
6,00 m
Szögletes H H H Szögletes Szögletes Szögletes Szögletes Egyes, szögletes, teleszkópos Kettős szögletes, teleszkópos
Merev Kettős teleszkópos
Kat. 3 és 3N kengyel Kat. 2-3 kengyel Kat. 2-3 kengyel Kat. 2-3 kengyel Kat. 3 kengyel Kat. 3 kengyel Kat. 3 kengyel Kat. 3 kengyel Kat. 3 kengyel Kat. 3 kengyel
Hajtás: 2 / vontatott: 4 működő 4 4 4 2 4 4 4 4 4
Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék
3 3 3 1 3 3 3 3 3
2 kettős működésű 2 kettős működésű 2 kettős működésű 3 kettős működésű 2 kettős működésű 2 kettős működésű 2 kettős működésű 3 kettős működésű 3 kettős működésű
Kukorica, 28 furat, Ø 4,5 mm Kukorica, 28 furat, Ø 4,5 mm Napraforgó, 21 furat, Ø 3 mm Cukorrépa, 31 furat, Ø 2,1 mm Kukorica, 28 furat, Ø 4,5 mm Kukorica, 28 furat, Ø 4,5 mm Napraforgó, 21 furat, Ø 3 mm Cukorrépa, 31 furat, Ø 2,1 mm Napraforgó, 21 furat, Ø 3 mm Kukorica, 28 furat, Ø 4,5 mm
Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra) Az alapfelszereltség része (rovarölőszer-kijuttatásra)
Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték Levegővezeték
Fej, 8 sor Fej, 9 sor Fej, 12 sor 8 soros fej 9 soros fej Fej, 11 sor 12 soros fej

Média