MASTER 153 függesztett ekék

A KUHN MASTER 153 termékkínálat: a szántás etalonja

A változtathatóság, robusztus kivitel és használati kényelem esszenciája

A KUHN, a szántás nemzetközi szakértője a gazdálkodók és a gépimunka-szolgáltatók igényeinek kiszolgálása érdekében kifejlesztette a 4–6 ekefejes MASTER 153-as ekecsaládot.

Értékesítő keresés

A KUHN MASTER 153 típusú ekék világszerte etalonszerepet töltenek be az a függesztett ekék terén a gazdálkodók körében.
A MASTER ekék egyedi kialakítása kivételes szintű működésükkel biztosítják a magas hozamok elérését és a gazdasági eredményesség optimalizálását. A versenytárs ekéktől a következők különböztetik meg: egyszerű használat és könnyű beállíthatóság a munkasebesség és a kényelem fokozása érdekében; masszív felépítésüknek köszönhető megbízhatóság, sok exkluzív KUHN jellemzővel; a szármaradványok és gyomok tökéletes aláforgatásából adódó kiváló munkaminőség.
A KUHN eredeti kovácsolt alkatrészeinek köszönhetően Ön kitolhatja az eke alkalmazásának határait, és a termelékenységet fenntartva biztosíthatja a pontos munkavégzést.
A KUHN világszerte elismert szántástechnológiai tapasztalata és kiváló reputációja kiemelkedő használtgép-értéket biztosít ekéjének, magasabbat, mint más gyártók piacon lévő termékei esetében.
A KUHN MASTER 153 termékkínálat: a szántás etalonja

Az Ön előnyei

Az eke, amely minden igényét kielégíti

MASTER 153 ploughs are world-renowned references

A KUHN szántási filozófiája

A KUHN MASTER 153 függesztett ekék mind közös célt szolgálnak: azt, hogy Ön minél hamarabb érzékelhesse befektetése kézzelfogható eredményét.
A MASTER 153 a maga 150 x 150 mm-es gerendelykialakításával intenzívebb használatra és nehezebb munkakörülményekre készült, mint a MASTER 123 típus. A MASTER 153 típussal akár 270 LE-s traktorral is dolgozhat. Ez az ekeszéria 4–6 fejes kivitelben készül, MULTI-MASTER és VARI-MASTER változatokban, T szakítócsavaros vagy Non-Stop hidraulikus biztosítással.
Már több ezer gazdálkodó választotta a MASTER 153 függesztett váltvaforgató ekét a megbízhatósága, egyszerű kezelhetősége és munkaminősége okán. A KUHN már több mint egy évszázada tervez és gyárt ekéket. Ez a know-how és tapasztalat segíteni fogja befektetésének pozitív mérlegét azáltal is, hogy ekéje nagyobb használtgép-értéket fog képviselni, mint a versenytárs gyártók bármely hasonló terméke.

Két választható eketesttávolság

Alapvető fontossággal bír, hogy ekéjét a használati körülményeknek, és különös tekintettel az alkalmazott talajművelési rendszernek megfelelően válassza ki. Annak érdekében, hogy minél jobban alkalmassá tegye ekéjét a munkakörülményekhez, lehetőség van az eketesttávolságok megválasztására. Ehhez a következőket kell figyelembe vennie:
  • a szármaradványok mennyisége (sok vagy kevés)
  • a szalma lekerül-e a területről vagy sem
  • a növénytakaró előzőleg lezúzásra került-e. 
A MASTER 153 függesztett ekéken két eketesttávolság áll rendelkezésre:
  • 4- és 5 ekefej esetén 102 cm: ez a távolság javasolt élő növénytakaró alászántásához illetve előzőleg lezúzott szármaradványok leforgatásához. Ebben a konfigurációban a talaj könnyedén forog két eketest között, miközben az előhántók optimális pozícióban maradnak. A nagytömegű növénymaradvány ellenére a szántás minősége kiváló marad.
  • 5 vagy 6 ekefej esetében 96 cm: Ez a legjobb kompromisszum, amennyiben az áteresztőképesség maximalizálása a cél a kényelmes munkavégzés fenntartása mellett, nagy növénymaradvány-mennyiség esetén, egy könnyen manőverezhető ekével.
Az eltérő eketesttávolságok lehetőséget biztosítanak arra, hogy az eke megfelelhessen a különböző munkakörülményeknek.

2 féle fogásszélesség-állító rendszer

A KUHN 2 féle fogásszélesség-állítási rendszert kínál: többhelyzetű vagy változtatható.
  • A MULTI-MASTER 153 ekék különböző fogásszélességgel működtethetők: 35, 40 és 45 cm (14”, 16” vagy 18”). A szélesség mechanikusan állítható, egyszerűen a csavaroknak a tartókengyelben történő áthelyezésével.
    A több lehetséges fogásszélesség ideális megoldás olyan gazdálkodók számára, akiknél a munkakörülmények állandóak, a talajszerkezet homogén, egységes táblák vannak, kis szintkülönbségekkel, és a növénymaradványok mennyisége állandó.
    A VARI-MASTER 153 ekék esetében a fogásszélesség nagyon gyorsan és egyszerűen igazítható a változó körülményekhez. A fogásszélesség változtatása hidraulikus állítással történik a kezelőülésből. A KUHN VARI-MASTER 153 függesztett ekék egyik jellegzetessége, hogy a mechanizmus optimális védelme érdekében a fogásszélesség-változtatási rendszer teljesen a gerendelybe integrálva működik. A fogásszélesség 30-tól 50 cm-ig állítható az adott eke ekefejtávolságától függően.
    A VARI-MASTER 153 ekéket ideálisan alkalmazhatják azok a gazdálkodók és gépimunka-szolgáltatók, amelyek esetében sűrűn változnak a szántási körülmények: így például más-más vonóerő áll rendelkezésre, egyenetlen terepviszonyok, rossz tapadás, megkövetelt szántásprofil, a növénymaradványok mennyisége, a táblaalakulás, heterogén talajviszonyok stb.
A változtatható fogásszélesség jelzője lehetővé teszi a fogásszélesség fülkéből történő ellenőrzését.

2 hatékony biztonsági rendszer

A MASTER 153 ekék kétféle ekefejbiztosítással rendelkezhetnek: T szakítócsavaros biztosítás vagy NSH állandó hidraulikus védelem.
  • A szakítócsavaros biztosítás a szántóvasra ható 4000 kg-nak megfelelő erőhatás esetén elszakad, megakadályozva ezzel a többi részegység túlterhelődését. A szántásmélység sok kioldást követően is ugyanolyan marad: a rendszer nem használódik el. Könnyű ekékhez a T védelmi rendszer az NSH rendszernél gazdaságosabb megoldás. Nehéz talajra akkor javasolt, ha nincsenek kövek.
  • A Non-Stop hidraulikus ekefejbiztosítás minden munkakörülményhez adaptálható. Az ekére ható erő a munkamélységtől, a haladási sebességtől, a fogásszélességtől valamint a talajtípustól és a talajviszonyoktól függően változik. Ezért szükséges, hogy a kioldási nyomás mechanikai beavatkozás (rugólapok beszerelése, rugóelőfeszítés megváltoztatása) nélkül is változtatható legyen, hogy az eke ne emeljen ki köveket, vagy azok ne mozdítsák ki az ekét a nyomvonalából. A non-stop védelmi rendszer általános kialakítása akadályba történő ütközéskor lehetővé tesz egy növekvő vagy csökkenő kioldási görbe szerinti működést.
A kioldási nyomás állítása mindössze pár másodpercet vesz igénybe, egy hidraulikatömlő csatlakoztatásával. A legnagyobb kihívást jelentő szituációk kezelésére is rendelkezésre állnak opciók:
  • VARIBAR opció: lehetővé teszi a szántóvasra gyakorolt nyomás határértékének traktorból történő állítását szántás közben: azonnali alkalmazkodás a munkakörülményekhez.
  • MAXIBAR opció: rövid ideig tartó, magas kioldási nyomás (600–2500 kg) a védelmi eszközök számára nagyon kötött talajon végzett munkához.
Az NSH védelem a jelenleg elérhető legjobb működést nyújtja.

Kényelem és egyszerű használat

A folyamatosan változtatható beállításhoz traktorfülkéből működtethető hidraulikus oldaleltolási funkció is rendelkezésre áll.

Kombinált eltolás / átfordítás

A MASTER 153 ekék központi része tartalmazza a beállítási lehetőségek túlnyomó többségét. Egyszerűen használható: ez a speciális kinematika lehetővé teszi, hogy Ön megválassza az ideális működési tartományt a traktorjához. Nincs szükség a szög állítására a vonópont automatikusan alkalmazkodik. A táblán már csak az oldaleltolás finombeállítását kell elvégeznie a tökéletes munkaminőség érdekében. Gyors, egyszerű és hatékony: ilyen a MASTER 153 oldalirányú pozicionálása.
Az első ekefej folyamatos pozicionálásához hidraulikus, fülkéből működtethető oldaleltolási funkció is rendelkezésre áll opcióként.
Néhány praktikus tanács az optimális használat érdekében:
  1. Mérje meg a traktor nyomtávját.
  2. Válassza ki a megfelelő állítási tartományt.
  3. Állítsa be az eke oldalirányú eltolását.
A vontatási irányvonal automatikusan beáll.

Szerszám nélkül, egyszerű és hozzáférhető beállítások

Az eke megfelelő beállítása alapvető fontosságú a kiemelkedő munkaminőség eléréséhez. A munkakörülmények megváltozása esetén viszont ezt finombeállításnak kell követnie. Az egyszerű, intuitív és szerszám nélküli beállításoknak köszönhetően a KUHN biztosítja Önnek a tökéletes ekebeállítás feltételeit. A MASTER 153 ekék beállításának egyszerűsége és pontossága lehetővé teszi, hogy Ön optimális üzemanyag-fogyasztással és minimális alkatrészkopással dolgozzon.
Mindössze pár másodperc alatt valósítható meg a finom és pontos beállítás, miáltal kifogástalan munkaminőség és jobb termelékenység valósul meg. Legyen szó akár keresztirányú szintezésről, oldalirányú eltolásról vagy mélységbeállításról, Ön gyakorlatias egyszerűséggel végezheti a műveleteket.
A még nagyobb kényelem érdekében minden ekebeállítás (oldalirányú eltolás, keresztirányú szintezés, munkamélység, NSH nyomás) hidraulikusan végezhető a fülkéből. Változó körülmények esetén a kezelő menet közben, a szántást folytatva végezheti el az eke különböző paramétereinek állítását.
Az eke mélységhatároló kerekének állítása sem igényel szerszámot.

Magas fokú know-how

A háromszög erősítés biztosítja ekéje számára a tömeg és a szilárdság közötti megfelelő egyensúlyt.

Robusztus szerkezet

A MASTER 153 típusú ekék kimagasló megbízhatóságát gazdálkodók ezrei ismerik el. Egyedi kialakítása garanciát jelent a kifogástalan szántásminőségükre, miáltal magas hozamok érhetők el, az üzemelési költségek féken tartása mellett.
A nyitóbarázdától az utolsó ekefejig a KUHN MASTER 153 ekéket teljes egészében szigorú, nagy precizitású gyártási folyamatok során, mechanikai hegesztéssel állítják elő, ami garantálja hosszú élettartamukat. A legnagyobb igénybevételnek kitett részek speciális kialakításúak, így például a kovácsolt és hőkezelt monoblokk összekötőrúd.
Az optimalizált erősítő háromszög lehetővé teszi, hogy az eke nagyon jó tömegeloszlást valósítson meg, a traktorhoz közel elhelyezkedő tömegközépponttal.
Ezen kívül a MASTER 153 ekéknek az a letisztult kialakítás is az előnyükre válik, amely – elősegítve a tisztulást – megakadályozza a nagy mennyiségű talajmaradvány vázon történő felhalmozódását.
A kiváló minőségű anyagok felhasználása és az egyszerű és hatékony kialakítás ekéje megbízhatóságára szóló, valódi garancia.

A karbantartásmentes kapcsolószerkezet a vázszerkezetbe van építve.

A kapcsolószerkezet 100%-ban integrált a MASTER 153 eke gerendelyébe. A teljes fogásszélesség-állító mechanizmus is a vázszerkezetbe építve működik, ami teljes védelmet garantál a külső behatásokkal (kövek, talaj, nedvesség, korrózió stb.) szemben. Ez az exkluzív KUHN kialakítás sokkal hosszabb élettartamot garantál, mint a hagyományos mechanizmusok. Karbantartást sem igényel, mivel a csapok krómozottak, elfordulás ellen biztosítottak és perselyezettek, így a megszorulás illetve a kopás kizárható. A karbantartást nem igénylő kivitel jelentős idő- és költségmegtakarítást jelent, miáltal KUHN ekéje hozzájárul tevékenysége eredményességéhez.
Egy VARI-MASTER 153 típusú KUHN eke választásával garantált a munkakörülményekhez történő teljes és azonnali alkalmazkodás.
A VARI-MASTER 153 ekék fogásszélesség-állítási rendszere a vázszerkezetbe van építve.

Csúcsminőségű kopóalkatrészek a gazdaságos üzemeltetés érdekében

Páratlan know-how birtokában a KUHN olyan alkatrészeket kínál, amelyek hatékony működést garantálnak, és tökéletesen megfelelőek az ekéjéhez. A KUHN ekék lényegétől elválaszthatatlan a KUHN saját, gyári kovácsüzeme, ahol kivételes precizitással folyik az alkatrészek előállítása a munkaminőség és a működés (működési költségek, fogyasztás, kopás stb.) optimalizálása érdekében.
A KUHN kopóalkatrész-gyártás során az anyag ott koncentrálódik, ahol arra szükség van. A hőkezeléssel nagyon jó, minden körülmények között megmutatkozó kopásállóságot biztosít az alkatrészek számára. A szántóvasak és művelőcsúcsok profilkialakítása optimális talajba hatolást és kiváló ekeműködést biztosít.
Ekéje tartóssága a kiváló minőségű kormánylemezeknek is köszönhető. Ezért kínálja a KUHN az exkluzív, különböző vastagságú anyagrétegekből felépített TRIPLEX kormánylemezeit. A munkavégző felületet alkotó, a elérhető egyik legkeményebb anyagnak köszönhetően a KUHN az eke teljes élettartamára garantálni tudja a kiváló munkaminőséget. A hőkezelt, eltérő rétegvastagságú TRIPLEX kivitel 40%-kal növeli meg a kormánylemez élettartamát.
Az eredeti KUHN alkatrészek 20%-kal ellenállóbbak, mint a normál alkatrészek. Ezek lesznek a legjobb segítőtársai a szántás során.
Az eltérő rétegvastagságú TRIPLEX anyag hosszabb élettartamot garantál ekéje kormánylemezének.

Felszereltség

A KUHN MASTER 153 termékkínálat: a szántás etalonja

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Max. traktorteljesítmény (kW/LE)
Hozzávetőleges tömeg (kg) a T-változat esetében
Hozzávetőleges tömeg (kg) az NSH-változat esetében
Munkaszélesség (cm)
Munkaszélesség (hüvelyk)
Gerendelymagasság (cm)
Eketesttávolság (cm)
Függesztőszerkezet (mm)
Gerendely (mm)
Hidraulikus átalakítás
MULTI-MASTER 153 3E MULTI-MASTER 153 4 (3E+1) MULTI-MASTER 153 4E MULTI-MASTER 153 5 (4E+1) MULTI-MASTER 153 5E MULTI-MASTER 153 6 (5E+1)
132/180 166/225 166/225
1460 1710 1735
1635 1925 2005
35 - 40 & 45 35 - 40 & 45 35 - 40 & 45
14 - 16 & 18 14 - 16 & 18 14 - 16 & 18
80 / 90 T-ben - 80 NSH-ban 80 / 90 T-ben - 80 NSH-ban 80 / 90 T-ben - 80 NSH-ban
102 102 96
Ø 120 Ø 120 Ø 120
150 x 150 150 x 150 150 x 150
Átfordítás gerendelycsukással: KM vagy EM szabad visszafolyással - Hidraulikus elülső barázdaállítás: KM - Hidraulikus szögállítás állítható: KM - Hidraulikusan állítható kerék: KM - Varibar Kettős működésű Átfordítás gerendelycsukással: KM vagy EM szabad visszafolyással - Hidraulikus elülső barázdaállítás: KM - Hidraulikus szögállítás állítható: KM - Hidraulikusan állítható kerék: KM - Varibar Kettős működésű Átfordítás gerendelycsukással: KM vagy EM szabad visszafolyással - Hidraulikus elülső barázdaállítás: KM - Hidraulikus szögállítás állítható: KM - Hidraulikusan állítható kerék: KM - Varibar Kettős működésű

Média

The reinforcing triangle ensures the right balance of weight and strength for your plough.