MASTER 153
MASTER 153
MASTER 153
MASTER 153
MASTER 153
MASTER 153
Termék adatai

MASTER 153

Cikkszám: MASTER 153
A KUHN Master 153 sorozatú ekék a közepes, és a nagy mezőgazdasági gazdálkodóknak lettek tervezve, 3-tól 6 ekefejig, az intenzív használatra.

A MASTER 153 ekéket ugyanazoknak az igényeknek a kielégítésére tervezték, mint a 123-as modellcsaládot, csak intenzívebb használatra, nehezebb munkakörülményekre és nagyobb teljesítményű traktorokhoz.
A 153-as ekék 3 - 6 vasú kivitelben, MULTI-MASTER és VARI-MASTER változatban egyaránt megvásárolhatók, szakítócsavaros vagy állandó hidraulikus védelemmel. Erejénél, egyszerűségénél és a rendelkezésre álló különböző opcióknál fogva az eke teljesen hozzáigazítható az Ön igényeihez.
A KUHN eredeti kovácsolt anyagainak köszönhetően Ön átlépi az eke határait, és biztosítja a precíz munkát anélkül, hogy veszítene termelékenységéből. A KUHN jó hírneve és szaktudása a szántás világában biztosítja az Ön ekéjének viszonteladási értékét, amely kiválóbb, mint a piac többi gyártójáé.


Előnyök

Az Ön igényeinek megfelelő ekék

A kedve szerint szabhatja testre

A KUHN MASTER 153 függesztett ekék célja: a befektetések megtérülésének gyors kihasználása. A 150 x 150 mm-es keresztmetszettel rendelkező MASTER 153 sorozat ideális közepes méretű gazdaságok számára, akik sokoldalú, könnyen kezelhető és megbízható ekét szeretnének használni a közepes és kötött talajok szántásához.

A felhasználás széleskörű választéka

Alapvető fontosságú, hogy az ekét a felhasználás körülményeinek és különösen az alkalmazott művelési rendszernek megfelelően válassza meg. A munkakörülményekhez való legjobb alkalmazkodás érdekében optimalizálni lehet a központok közötti távolságot. Ezért figyelembe kell vennie:

    • hogy a szármaradvány mennyisége nagy-e vagy sem
    • hogy a szalmát exportálják-e vagy sem
    • hogy a növénytakarót előzetesen eldolgozza-e vagy egy menetben szeretné ezt megtenni a szántással
    • 102 cm-es ekefejosztás: ez a távolság az élő növénytakaró leforgatásához vagy a korábban összetört maradványok rendjének betemetéséhez ajánlott. Ebben a konfigurációban a földáramlás könnyedén kering 2 ekefej között, miközben fenntartja az előhántók optimális helyzetét. A szántás minősége megmarad a magas szármaradványok ellenére is. 

2 fogásszélesség állító rendszer

A KUHN 2 fogásszélességű rendszert kínál: csavaros vagy hidraulikus.

  • A MULTI-MASTER 153 ekék különböző szélességben dolgozhatnak: 14’ (35 cm), 16’ (40 cm) vagy 18’ (45 cm) tartományban. A szélesség megváltoztatását mechanikus beállítással hajtják végre, egyszerűen a tokok csavarjainak megváltoztatásával, a vázon lévő furatokhoz orientálva.
A csavaros fogásszélesség ideális azoknak a gazdálkodóknak, akik állandó munkakörülményekkel, homogén földterülettel, egységes parcellával, és stabil mennyiségű szármaradvánnyal rendelkeznek. 

  • A VARI-MASTER 153 ekék lehetővé teszik a fogásszélesség azonnali alkalmazkodását a körülményekhez. A változtatás a vezetőfülkéből történő fokozatos hidraulikus beállítással történik. A KUHN VARI-MASTER függesztett ekék sajátossága, hogy a változó szélességű rendszert teljes mértékben integrálják a keretbe a mechanizmus optimális védelme érdekében. A vágási szélesség 12’ (32 cm) és 20’ (50 cm) között változhat.

A VARI-MASTER ekék ideálisan azon mezőgazdasági vállalkozók, és termelő szövetkezetek számára lettek megalkotva, akiknél változó szántási feltételekkel rendelkező mezőgazdasági körülmények találhatóak: a rendelkezésre álló vonóerő, a talaj egyenetlenségei, a tapadáshiány, a kívánt szántási profil, a betemetendő maradék mennyisége, a telek alakja, a heterogén földek stb.

2 hatékony biztonsági rendszer

A MASTER 153 sorozat kétféle biztonsági rendszerrel szerelhető fel: Safe-T szakítócsavaros biztonsági vagy NSH hidraulikus Non-Stop biztonsági mechanizmussal.


  • A Safe-T szakítócsavar biztosítja a tiszta törést a tapadással: a 4000 kg-os csúcson mért erő megakadályozza a korai törést (MASTER 153). Sok kitérés után a szántás mélysége változatlan: ezáltal nincs rendszerkopás. A Safe-T biztonsági rendszer egy gazdaságos megoldás, amely lehetővé teszi, hogy kevésbé nehéz eke legyen, mint az NSH esetén. Kövek nélküli nehéz talajban ajánlott.
  • A Non-Stop hidraulikus biztonság lehetővé teszi az alkalmazkodást az összes munkakörülményhez. A testre nehezedő nyomás a munkamélység, sebesség és szélesség, a talaj állapota és jellege szerint változik. Ezért mechanikus beavatkozás nélkül képesnek kell lennie a kioldási nyomás változtatására, hogy megakadályozza a kövek felemelkedését vagy elgördülését. A Non-Stop biztonsági rendszerek általános kialakítása lehetővé teszi az akadályok találkozásakor növekvő vagy csökkenő kioldási görbe változtatását.

Csak néhány másodpercig tart a kioldási nyomás
hidraulikus tömlő csatlakoztatásával történő beállítása.
  • VARIBAR opció: lehetővé teszi a traktortól való eltérést az állásponttól eltérő szántással: azonnali alkalmazkodás a munkakörülményekhez.
  • MAXIBAR opció: a nagyon nehéz talajban történő munkavégzéshez használt biztonsági berendezések azonnali túlfeszítése (600–250 kg).

Kényelem és könnyű beállítás

Kombinált eltolás / billentés

A MASTER 153 ekék középső része tartalmazza a legtöbb beállítást.
Ez a könnyen használható specifikus kinematika lehetővé teszi, hogy indításkor a traktorához igazodó ideális munkatartományt válasszon. 
Nincs szükség dőlésszög-beállításra, a húzási pont automatikusan alkalmazkodik. 
A munkafolyamathoz érve elegendő az eltolás finomítása a tökéletes munka minőségének elérése érdekében. Gyors, egyszerű és hatékony, ilyen a MASTER ekék kiegyenlítése. A hidraulikus eltolás / billentés opcióként elérhető az első ekefej folyamatos beállításához, egyenesen a kezelőállomásról. Néhány gyakorlati tanács az optimális használat érdekében:
    • Mérje meg a gumiabroncsok közötti távolságot
    • Válassza ki a helyes beállítási tartományt
    • Állítsa be az eke eltolását
A húzóvonal mindig automatikusan alkalmazkodik.

Egyszerű és könnyedén hozzáférhető szerszám nélküli beállítás

Az eke beállításai elengedhetetlenek a kiváló munkaminőség eléréséhez. Feltétlenül finomítani kell őket, amint a munkakörülmények megváltoznak. A KUHN az egyszerű, intuitív és szerszám nélküli beállításoknak köszönhetően a tökéletesen beállított eke lehetőségét kínálja. A MASTER ekék egyszerűsége és pontossága lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás és a működő alkatrészek kopásának optimalizálását.
Néhány másodperc múlva már élvezheti is a finom és pontos beállításokat, amelyek kifogástalan munkaminőséget és nagyobb termelékenységet eredményeznek. Akár a keresztirányú vízszint, az eltolás vagy a mélység tekintetében, az egyszerűség tényleges előnyökkel jár.
A nagyobb kényelem érdekében az összes ekebeállítás (eltolás, keresztirányú vízszint, munkamélység, NSH nyomás) hidraulikusan vezérelhető a fülkéből. Heterogén körülmények között a gépkezelő valós időben állíthatja be az eke különböző paramétereit.

Szántás a tarlón járva

A talaj élete elengedhetetlen a növények növekedésének elősegítéséhez. A talajtömörödés korlátozása az egyik eszköz annak megőrzésére és gazdagítására. A KUHN által kínált nagy kapacitású barázdaváltozattal korlátozni lehet a szántás talajtömörödésre gyakorolt ​​hatását. A KUHN ekék extra széles gumiabroncsok vagy akár ikerkerekek használatát teszik lehetővé, hogy egyrészt csökkentsék a talajra gyakorolt ​​nyomást, másrészt növeljék a traktor tapadóképességét. A vezető oldalán növeli a kényelmet. A traktor kívül van a barázdán és laposan működik, ami jelentősen csökkenti a kabinban történő lecsúszást.

A know-how elsajátítása

Robusztus szerkezet

A MASTER termékcsaládot több ezer felhasználó ismeri már bolondbiztos megbízhatósága miatt. Egyedülálló kialakítása kifogástalan szántási minőséget biztosít a magas hozam elérésének érdekében, miközben csökkenti az üzemeltetési költségeket.

A KUHN MASTER ekék az elsőtől az utolsó ekefejig teljesen mechanikusan hegesztettek, szigorú és nagy pontosságú gyártási folyamatokat követve, hogy biztosítsák hosszú élettartamukat az évek során. A legkorlátozottabb területek sajátos kialakítást alkalmaznak, például a kovácsolt és hőkezelt, egy darabból álló ekeszárat. Az optimalizált megerősítési háromszög lehetővé teszi, hogy az eke nagyon jó súlyeloszlást tartson fenn a traktor közelében lévő súlyponttal. Ezen kívül a MASTER ekék letisztult kialakítása korlátozza a talajmaradványok felhalmozódását a kereten, és megkönnyíti annak tisztítását.

Kiváló minőségű anyagok használata egyszerű és hatékony kivitelezéssel: tagadhatatlan biztosíték az eke megbízhatóságára.

A karbantartás nélküli keretbe integrált kapcsolószerkezet

Az ekekeretbe 100%-ban beépített függesztés igazi KUHN exkluzivitás! 
A teljes munkaszélesség-mechanizmus a vázba van integrálva, hogy biztosítsa a teljes védelmet a külső agressziókkal szemben (kőzetek és föld hullása, nedvesség, korrózió stb.).
Ez a KUHN kizárólagosság sokkal hosszabb élettartamot kínál, mint a hagyományos mechanizmusok. A rendszer karbantartásmentes, mivel krómozott csapokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a forgást, és a hüvelyek kiküszöbölik a játék kockázatát, továbbá megakadályozzák a kopást. A karbantartás hiányával Ön jelentős időt és pénzt spórol meg, így biztosítva a KUHN eke jövedelmezőségét.
A változó szélességű KUHN eke, a VARI-MASTER választása biztosítja a teljes és azonnali alkalmazkodást az Ön munkakörülményeihez.

Minőségi kopó alkatrészek a nagyobb jövedelmezőség érdekében

A know-how ismeretében a KUHN tartós kopó alkatrészeket kínál, amelyek tökéletesen illeszkednek az Ön ekéihez. A KUHN gyárak kovácsműhelyei, amelyek elválaszthatatlanul kapcsolódnak az ekékhez, a legnagyobb pontossággal gyártanak olyan alkatrészeket, amelyek lehetővé teszik a munka minőségének optimalizálását (működési költségek, üzemanyagköltségek, működő alkatrészek kopása stb.). 
A KUHN alkatrészek gyártási folyamatai során az anyagot ott erősítik meg, ahol a legjobban van rá szükség. A hőkezelés a munkadaraboknak minden körülmények között nagy kopásállóságot biztosít. 
A kopó részek és az orrbetétek alakját gondosan elemezték az optimális talajba hatolás és a teljesítmény szempontjából.
Az Ön ekéjének élettartama a kormánylemezek minőségétől is függ. Ezért a KUHN három darab, különböző vastagságú acélrétegből álló speciális TRIPLEX kormánylemezeket kínál. Köszönhetően az egyik legnehezebb acélnak a piacon, ezeknek a fordítólemezeknek a kopórétegében a KUHN kiváló munkaminőséget biztosít, az eke teljes élettartama alatt. A háromrétegű, különböző vastagságú acélból és hőkezelésből álló TRIPLEX rendszer 40%-kal növeli a kormánylemezek élettartamát.
Az eredeti KUHN alkatrészek 20%-kal tartósabbak, mint a szokásos alkatrészek. 
Ez jelenti a legnagyobb támaszt a szántás során.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Beforgató lemez

A beforgató lemez optimalizálja a növénymaradványok beforgatását. A barázdaszelet - az ilyen típusú beforgató lemezzel felszerelt kormánylemezen - magasabbra emelkedik az oldalirányú mozgás előtt, ez biztosítja a jobb átfordulást. A beforgató lemez meggyorsítja a barázda felső részének aláfordítását és segíti a szármaradványok barázdafenékre juttatását.
 

ZXL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A standard előhántó kormánylemezének alakja hasonlít a fő eketest kormánylemezének alakjával. Csavaros biztosítással rendelkezik. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye. Sekély szántásokra ajánlott.
 

ZRL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A ZRL, vagy más néven kukorica előhántó kormánylemezének átforgatási szöge agresszívabb, mint a Standard előhántóé, így kukorica, vagy nagyobb szármaradványok, és trágyabeforgatás esetén ajánlott ez az előhántó típus. Csavaros biztosítással rendelkezik, valamint állítható szögállással. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye.
 

Super Marathon Orrbetét

Volfrám karbid csúccsal felszerelt speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Nagy kopásállóság. A hagyományos ekecsúcsokhoz képest négyszer - ötször hosszabb élettartam. Folyamatosan éles vágóél a kiváló talajba hatolás érdekében.

Sima tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felöl. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Csipkés tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felől. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett kialakítású. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Késes csoroszlya

A talajszelet eketest előtti függőleges síkú elválasztására szolgál. Homok, valamint laza homokos talaj esetén nem ajánlott. Nagy szármaradvánnyal rendelkező területen sem ajánlott.

Transzport kerék

A saját csillapítórendszerrel felszerelt, az ekét és a traktort a szállítás közbeni ütődésektől megvédő 540 mm-es szállítókeréknek köszönhetően az eke teljes biztonságban szállítható közúton. A rögzítő csap meghúzásával a kerék egyetlen mozdulattal szállítási pozícióba állítható.

Szántáselmunkáló hidraulikus kar

A szántás idején a talaj a legkisebb energiával munkálható tovább. A szántáselmunkáló a tábla végén a kiemelés során automatikusan lekapcsolódik az ekéről, majd amikor a gépcsoport a barázdába visszatér, automatikusan felkapcsolódik, nem korlátozza a gépcsoport munkáját. A szántáselmunkáló alkalmazásával energia takarítható meg, és a talaj kedvező állapotban marad a szántás után. A vonókar maximális húzó terhelhetősége 3000 kg.
 

Hidraulikus első ekefej állítás

Opciósan az első ekefej szélességének beállítását teszi lehetővé a traktor fülkéjéből.
 

KTH elektromos útválasztó

A KUHN rendelkezik egy KTH útválasztóval is a hidraulikus funkciók kezeléséhez, egyetlen kettős működésű hidraulika körrel. Ez az útválasztó nagyobb kényelmet és könnyebb kezelést kínál. Teljesen felszerelt ekéknél akár 5 funkciót is kezelhet a KTH választóval:

  • fogásszélesség változtatás
  • hidraulikus eltolás
  • hidraulikus mélységszabályzó kerekek
  • hidraulikus fordítás
  • VARIBAR

KUHN eketest

A KUHN csaknem 150 éves tapasztalata a szántás világában lehetővé tette a gazdálkodók minden igényéhez igazodó eketestek kifejlesztését.
A nemes és robusztus anyagokból készült KUHN eketesteket úgy tervezték, hogy szavatolják az optimális behatolást minden talajviszonyba, a maximális élettartam biztosításával. A Triplex kormánylemezek, a magas és széles orrbetét, valamint a keményfém kopó alkatrészek széles választéka a KUHN ekék karosszéria-sorozatának csak néhány előnyét jelentik a sok közül. Közel harminc különféle eketest széles választékából választhat, melyek a tökéletes szármaradvány földbe temetésének biztosítékát jelentik.

Kerekek

A KUHN kínálatában 3 típusú kerék található az ekékhez.

  • Támasztó kerék: hátsó és oldalsó kialakításban is kapható, nagy átmérővel rendelkezik. A beállítása szerszám nélkül történik, a használat kényelmének növelése érdekében lehetőség van hidraulikus kivitelre is. Ezek a támasztó kerekek lengéscsillapítókkal vannak ellátva annak érdekében, hogy korlátozzák az ütéseket az átfordítás során. 
  • Kombinált kerék: modelltől függően oldalsó és hátsó helyzetben kapható. 2 funkció érhető el egyetlen keréknél, amelynek súlya az átlagosnál kisebb. Használható mechanikus és hidraulikus kivitelben, a vezetőfülkéből látható jelzővel. 
  • Szállító kerék: ideális szállításhoz és alapfelfüggesztéssel szerelt, hogy az eke stabilitása javuljon a szállítás közben.

MAXIBAR/VARIBAR

Két NSH biztonsági rendszer alkalmazkodik az összes körülményhez … 

VARIBAR: tökéletes különféle talajviszonyok között, lehetővé teszi az NSH biztonságának közvetlen beállítását a szántás során. Ez a rendszer lehetővé teszi a gyors és szerszám nélküli beavatkozást, amint arra szükség van, és mielőtt a gép szerkezetét károsítanánk.

MAXIBAR: a legjobb szövetséges a magaslatokon! Kompatibilis a VARIBAR-ral, lehetővé teszi a nyomás 2500 kg-ig történő növelését. Maximális stabilitást biztosít az ekének azáltal, hogy kiküszöböli a nehéz talajban történő döngölés kockázatát, és akadály esetén gyors visszahúzódást biztosít.

90 CM-ES VÁZMAGASSÁG

A hagyományos 80 cm-es vázmagasságot növeli 90 cm-es vázmagasságra, így növeli az átömlési keresztmetszetet.

BARÁZDA SZÉLESÍTŐ

A korszerű, nagy teljesítményű, 200 LE fölötti traktorokon általánosan használt gumiabroncs méret a 600, 650 és nem ritka már a 700-as méretet meghaladó abroncs sem. Szántás közben a traktoroknak csaknem 100%- a barázdában jár, letaposva a szántást és a barázda falat. Ez száraz, illetve fagyott talajkörülmények között okozhat jelentős károkat, ugyanis a kemény barázdafal igen erősen igénybe veszi az abroncsok belső oldalfalát. Ezt az utolsó ekefejre kell felszerelni és kiszélesíti a barázdát olyan módon, hogy szántás közben a traktor abroncsainak a belső felülete gyakorlatilag nem érintkezik a barázda falával.

Specifikációk

Tábla helye

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése