MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
MASTER 113
Termék adatai

MASTER 113

Cikkszám: MASTER 113
Könnyű, mégis robosztus eke.

A KUHN MASTER 113 ekéket úgy tervezték, hogy a kezelők számára biztosítsák a maximális sokoldalúságot. Az opciók széles választékával és a fülkéből történő könnyű beállítással az élettartama során kiváló minőségű funkciókkal felszerelt ekék biztosan alkalmazkodnak a tereptípusok sokszínűségéhez.
A MASTER 113 termékcsalád megfelel azoknak a gazdálkodóknak az igényeinek, akik könnyű és szilárd ötvözetű ekét keresnek. 2-5 ekefejjel kapható, ez a gép 90 és 150 LE közötti traktorokhoz alkalmas könnyű és közepes kötötségű talajokhoz.
A MASTER 113 ekék fokozott megbízhatósággal, egyszerű beállítással és minőségi szántással felelnek meg az Ön igényeinek. A rendelkezésre álló felszerelések és opciók lehetővé teszik a MASTER 113 testreszabását, hogy a lehető legjobban megfeleljen az Ön igényeinek.
A MASTER 113 függesztett eke elhozza Önnek a KUHN szakértelmet. A MASTER 113-ba való befektetés azt jelenti, hogy a minőséget választja jövedelmezőségének szolgálatában.


Előnyök

Nagy teherbírású alkatrészek a gép hosszú élettartamának biztosításához

Egy darabból álló fordítómű

Gyorsrögzítésű kereszttengely. Nagy teherbírású, hő kezelt átfordító tengely, 85 mm-es átmérő a 3E/4 típuson, 105 mm a 4E/5 típuson.
Függőleges szintbeállítás állítócsavarral. Beépített zárható szerszámtároló csavarkulcsokkal és pót szakítócsavarokkal.

Nagy teherbírású gerendely

A gerendely keresztmetszete 120 x 120. A még nagyobb teherbírás érdekében a gerendely az első eketest körüli területen meg lett erősítve, kiegészítő megtámasztásáról egy cső alakú vonórúd gondoskodik. Minden beállítás egyszerű és magától értetődő. Az eltolás és a szög kombinált beállítása egyetlen mechanikus feszítőcsavarral történik. A 4E/5 modell választható hidraulikus munkahengerrel is felszerelhető.

Triplex kormánylemez

A KUHN ekéket tervez és gyárt több mint 100 éve. A 103-as sorozat a KUHN know-how-jának és szakértelmének koncentrátuma, hogy gyorsan megismerje befektetésének gyümölcsét. 
A kormánylemezek egyenlőtlen rétegű, hőkezelt Triplex acélból készülnek, amelyek élettartama akár 40% -kal hosszabb a szokásos acélokhoz képest, és 3,3 mm vastagságú, kemény kopófelülettel rendelkeznek.

Változatos opciós lehetőségek a gépkezelő igényeinek kielégítésére

Többféle kormánylemez kialakítás

1. L H4-es kormánylemez: A nagy kapacitású, hosszú, csavart, skandináv típusú kormánylemez jól formázott szántást biztosít 30 cm mélységig. Kimondottan alkalmas kötött és nedves agyagos talajokhoz. A barázdaszeletek jól definiálhatóak, és a szármaradványok leforgatása is kiváló.
2. N kormánylemez: Csavart, hengeres ásóeke. 15 - 30 cm szántási mélység.
Rendkívül sokoldalú eketest. Elől hengeres, hátul csavart kialakítás. Az alacsony vonóerő részben porhanyított barázdát eredményez, kimagasló szármaradvány-takarással. A tavaszi szántáshoz ajánlott, ez a kormánylemez sokoldalú és jól használható homokos vagy agyag talajban is.
3. VP réselt kormánylemez: Egymástól független és cserélhető lamellákból álló kormánylemez. A kormánylemez kisebb felületének köszönhetően alacsonyabb vonóerőt igényel. Könnyen karbantartható. Rendkívül ragacsos takaró és agyagtalajban történő felhasználásra tervezték. Nem használható homok- vagy agyagos talajban, vagy kavicsos, esetleg köves talajban.

Lehetséges orrbetétek

1. Olympic®: Speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Átfordítható a maximális hatékonyság érdekében. Hangsúlyosabb forma a csúcs kopózónáiban a hosszabb élettartam és az orrbetét hatékonyabb védelme érdekében. Önélező ekecsúcs a talajba való mindenkori jó behatolás érdekében. Minden új eke rendelése esetén a gyár alapkivitelben ezzel az orrbetéttel szereli az ekét.
2. Marathon®: Speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Átfordítható a maximális hatékonyság érdekében. A kialakított vállrész nagyobb védelmet nyújt az orrbetét számára.
3. Super Marathon®: Volfrám karbid csúccsal felszerelt, speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Nagy kopásállóság. A hagyományos ekecsúcsokhoz képest négyszer - ötször hosszabb élettartam. Folyamatosan éles vágóél a kiváló talajba hatolás érdekében.

Ekeszár biztosítások

1. Szakítócsavaros védelem. A szakítócsavar tiszta törése 3000 kg erő hatására az ekefej csúcsán mérve, mely megakadályozza a „túltörést”. A csavar az erővonallal halad és széthúzódik - ellentétben a vágott nyírócsavarokkal. A csavartartó soha nem deformálódik el és nem oválosodik ki. Amint a csavar eltörik, egyszerűen leesik, így gyorsan és egyszerűen cserélődik. Az évek alatti használat után az eke aljai tökéletesen egy vonalban maradnak.
2. Non-stop hidraulikus (NSH) ekefej védelem. Kiemelkedő teljesítményt biztosít, mivel az akadály áthaladása után az ekeszár biztosan és határozottan tér vissza eredeti helyzetébe. A rendszer sziklás talajban is lengéscsillapítóként működik, növelve az eke élettartamát. Könnyű beállítás: az ekecsúcsra ható terhelés gyors és könnyű beállítása 700 - 1300 kg között.
3. Nagy teherbírású ekeszár csuklók és összekötő rúd. Az egyetlen csuklópontnak köszönhetően az ekeszáron áthaladó erők továbbítása egyenes vonalban történik az egy darabból álló kovácsolt és hő kezelt összekötőrúdon keresztül.

Könnyen elvégezhető beállítások

Könnyen beállítható előhántók

A hüvelyszerű tartókban szilárdan befogott előhántók mindegyike balról jobbra található, egymástól teljesen függetlenek. A nyírócsavaros védelemmel ellátott előhántók három irányban állíthatóak:
1. Előre és hátra – három pozícióállítási lehetőséggel - a tartóhüvely süllyesztett furatokon keresztül csavarral van rögzítve az ekeszártartóhoz, a holtjáték kockázatának elkerülése érdekében.
2. Felfelé és lefelé - gyors és precíz magasságállítás (20 cm állítási lehetőség) az előhántó száron kialakított süllyesztett furatokkal a szár kívánt magasságba való könnyű beállításához.
3. Oldalirányban - a tárcsás csoroszlyához (ha fel van szerelve) való megfelelő igazítás érdekében.

Kombinált első barázdaszélesség / szögbeállítás

Az első barázda szélességét a traktor függesztő szerkezeteitől és/vagy a talajviszonyoktól függően kell optimálisan beállítani. A két függesztő szerkezet elhelyezésével kapott paralelogramma azt jelenti, hogy az eke szögállása az első barázda szélességének módosításával együtt változik, így a traktor mindig tökéletes vonalban húz. A beállítások gyorsan elvégezhetőek a feszítőcsavaros beállító egyszerű elforgatásával vagy a hidraulikus munkahenger (választható) működtetésével.
A hagyományos rendszerekhez képest, ahol az első barázda szélességének a beállítása és az eke igazítása elkülönül egymástól, itt egyetlen beállítás is elegendő. A hagyományos rendszereken több egymást követő beállítást kell elvégezni, mivel egy adott beállítás a másikra is hatással van. 

Csökkentett vontatási igény

A MASTER 113 előnye a csökkentett súlya, amely lehetővé teszi közepes méretű traktorok számára az üzemeltetését. Így precíz és tiszta szántást végezhet egy MASTER 113 4 vasú ekével felszerelt 90 LE-s traktorral. Korlátozott súlyával a MASTER 113 lehetővé teszi a, hogy a traktor teljes erejét kihasználja a nagy munkateljesítmény érdekében, miközben korlátozza a talaj tömörödését. A MASTER 113 különösen alkalmas könnyű és közepes talajra, és lehetővé teszi, hogy különböző fogásszéleségekkel dolgozzon: 14”, 16” és 18” a munkakörülményeitől (domborzat, talajművelési profil, rendelkezésre álló teljesítmény stb.) függően.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Átbillenős gumi támkerék

A mélységtartó kerék követi a szántás fogásszélességének változását. Egyszerű csavarorsós beállítással rendelkezik, azzal a különlegeséggel, hogy a bal és a jobb oldalt függetlenül lehet beállítani. A vázon több helyen is el lehet helyezni, hogy minden körülmények között optimális pozícióban legyen.
 

Beforgató lemez

A beforgató lemez optimalizálja a növénymaradványok beforgatását. A barázdaszelet - az ilyen típusú beforgató lemezzel felszerelt kormánylemezen - magasabbra emelkedik az oldalirányú mozgás előtt, ez biztosítja a jobb átfordulást. A beforgató lemez meggyorsítja a barázda felső részének aláfordítását és segíti a szármaradványok barázdafenékre juttatását.
 

ZXL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A standard előhántó kormánylemezének alakja hasonlít a fő eketest kormánylemezének alakjával. Csavaros biztosítással rendelkezik. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye. Sekély szántásokra ajánlott.
 

ZRL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A ZRL, vagy más néven kukorica előhántó kormánylemezének átforgatási szöge agresszívabb, mint a Standard előhántóé, így kukorica, vagy nagyobb szármaradványok, és trágyabeforgatás esetén ajánlott ez az előhántó típus. Csavaros biztosítással rendelkezik, valamint állítható szögállással. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye.
 

Super Marathon Orrbetét

Volfrám karbid csúccsal felszerelt speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Nagy kopásállóság. A hagyományos ekecsúcsokhoz képest négyszer - ötször hosszabb élettartam. Folyamatosan éles vágóél a kiváló talajba hatolás érdekében.

Sima tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felöl. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Csipkés tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felől. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett kialakítású. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Késes csoroszlya

A talajszelet eketest előtti függőleges síkú elválasztására szolgál. Homok, valamint laza homokos talaj esetén nem ajánlott. Nagy szármaradvánnyal rendelkező területen sem ajánlott.

Transzport kerék

A saját csillapítórendszerrel felszerelt, az ekét és a traktort a szállítás közbeni ütődésektől megvédő 540 mm-es szállítókeréknek köszönhetően az eke teljes biztonságban szállítható közúton. A rögzítő csap meghúzásával a kerék egyetlen mozdulattal szállítási pozícióba állítható.

Szántáselmunkáló hidraulikus kar

A szántás idején a talaj a legkisebb energiával munkálható tovább. A szántáselmunkáló a tábla végén a kiemelés során automatikusan lekapcsolódik az ekéről, majd amikor a gépcsoport a barázdába visszatér, automatikusan felkapcsolódik, nem korlátozza a gépcsoport munkáját. A szántáselmunkáló alkalmazásával energia takarítható meg, és a talaj kedvező állapotban marad a szántás után. A vonókar maximális húzó terhelhetősége 3000 kg.
 

Hidraulikus első ekefej állítás

Opciósan az első ekefej szélességének beállítását teszi lehetővé a traktor fülkéjéből.
 

Specifikációk

Multi-Master 113 3E Multi-Master 113 4 (3+1) Multi-Master 113 4E Multi-Master 113 5 (4+1)
Maximális Traktor Teljesítmény igény (kW) 66 88 88 110
Maximális Traktor Teljesítmény igény (Le) 90 120 120 150
Gép tömege (T, szakítócsavaros kivitel) (kg) 835 1050 1180 1385
Gép tömege (NSH, hidraulikus kivitel) (kg) 975 1215 1360 1600
Ekefejenkénti fogásszélesség (cm) 35, 40, 45 35, 40, 45 35, 40, 45 35, 40, 45
Ekefejenkénti fogásszélesség (Inch) 14, 16, 18 14, 16, 18 14, 16, 18 14, 16, 18
Gerendely magasság (cm) 75 vagy 80 (T verzió) és 70 (NSH verzió) 75 vagy 80 (T verzió) és 70 (NSH verzió) 75 vagy 80 (T verzió) és 70 (NSH verzió) 75 vagy 80 (T verzió) és 70 (NSH verzió)
Ekefej osztástávolság (cm) 102 (T verzió) és 90 (NSH verzió) 102 (T verzió) és 90 (NSH verzió) 102 (T verzió) és 90 (NSH verzió) 102 (T verzió) és 90 (NSH verzió)
Gerendely keresztmetszet (cm) 120 x 120 120 x 120 120 x 120 120 x 120
Függesztő szerkezet 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely
Fordító tengely átmérője (mm) Ø 85 Ø 85 Ø 105 Ø 105
Bővítési lehetőség igen nem igen nem
Lehetséges biztosítások T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
Hidraulika csatlakozó igény (db) 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű
Alapkivitelű kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez
Csavarorsós vonópont és első ekefej beállítás Csavarorsós vonópont és első ekefej beállítás Csavarorsós vonópont és első ekefej beállítás Csavarorsós vonópont és első ekefej beállítás
Csapos fogásszélesség állítás Csapos fogásszélesség állítás Csapos fogásszélesség állítás Csapos fogásszélesség állítás

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése