MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
MASTER 103
Termék adatai

MASTER 103

Cikkszám: MASTER 103
A KUHN Master 103 sorozatú ekék speciálisan a kis mezőgazdasági gazdálkodóknak lettek tervezve.

A 2–5 ekefejjel kapható, MASTER 103-as sorozat a KUHN függesztett eke sorozat legkisebb tagja. Könnyű és közepes kötötségű talajra alkalmas, fogásszélessége 14 " vagy 16", és 40-150 LE traktorokhoz csatlakoztatható. Ideális azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik közepes szántási felülettel rendelkeznek, és megbízható, nagyon jó munkaminőségű ekét keresnek.
A Master 103 sorozatú ekék robusztus, megbízható és gazdaságos gépek. Ezek az ekék csak a Multi-Master változatban kaphatók, és magas szármaradvány beforgatási kapacitás jellemzi őket, a szakítócsavaros modellek vázmagassága 70 - 75 cm között állítható.
Ez a sorozat gyorsan és könnyen beállítható, egymástól függetlenül rögzített előhántókkal szerelhető.
A 103-as eke a gerendellyel párhuzamos mélységhatároló kerékkel, valamint csillapítással felszerelt szállítókerék opcióval rendelkezik.


Előnyök

Nagy teherbírású alkatrészek a gép hosszú élettartamának biztosításához

Monoblock ekefej

Egyszerű beállítás a csavarorsókkal. Könnyű tárolási lehetőség az ekefejbe beépített szerszámosnak köszönhetően.
A MASTER 103 sorozat valódi lehetőséget kínál kis méretű traktorokkal történő üzemeltetéshez, azoknak akik befektetni akarnak a KUHN szaktudásába. 2 és 5 ekefej között kapható, a MASTER 103 lehetővé teszi, hogy korlátozott beruházásokkal élvezze a kiváló minőségű munka előnyeit.

Nagy szilárdságú váz

Egyszerűsített alkalmazkodás a traktor kerékbeállításához. Az eke dőlésszögének mechanikus beállítása (elülső ekefej fogásszélessége). A MASTER 103 ekéket úgy tervezték, hogy bármilyen teszt során garantálják a megbízhatóságot.

Triplex kormánylemez

A KUHN ekéket tervez és gyárt több mint 100 éve. A 103-as sorozat a KUHN know-how-jának és szakértelmének koncentrátuma, hogy gyorsan megismerje befektetésének gyümölcsét. 
A kormánylemezek egyenlőtlen rétegű, hőkezelt Triplex acélból készülnek, amelyek élettartama akár 40% -kal hosszabb a szokásos acélokhoz képest, és 3,3 mm vastagságú, kemény kopófelülettel rendelkeznek.

Változatos opciós lehetőségek a gépkezelő igényeinek kielégítésére

Többféle kormánylemez kialakítás

1. L H4-es kormánylemez: A nagy kapacitású, hosszú, csavart, skandináv típusú kormánylemez jól formázott szántást biztosít 30 cm mélységig. Kimondottan alkalmas kötött és nedves agyagos talajokhoz. A barázdaszeletek jól definiálhatóak, és a szármaradványok leforgatása is kiváló.
2. N kormánylemez: Csavart, hengeres ásóeke. 15 - 30 cm szántási mélység.
Rendkívül sokoldalú eketest. Elől hengeres, hátul csavart kialakítás. Az alacsony vonóerő részben porhanyított barázdát eredményez, kimagasló szármaradvány-takarással. A tavaszi szántáshoz ajánlott, ez a kormánylemez sokoldalú és jól használható homokos vagy agyag talajban is.
3. VP réselt kormánylemez: Egymástól független és cserélhető lamellákból álló kormánylemez. A kormánylemez kisebb felületének köszönhetően alacsonyabb vonóerőt igényel. Könnyen karbantartható. Rendkívül ragacsos takaró és agyagtalajban történő felhasználásra tervezték. Nem használható homok- vagy agyagos talajban, vagy kavicsos, esetleg köves talajban.

Lehetséges orrbetétek

1. Olympic®: Speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Átfordítható a maximális hatékonyság érdekében. Hangsúlyosabb forma a csúcs kopózónáiban a hosszabb élettartam és az orrbetét hatékonyabb védelme érdekében. Önélező ekecsúcs a talajba való mindenkori jó behatolás érdekében. Minden új eke rendelése esetén a gyár alapkivitelben ezzel az orrbetéttel szereli az ekét.
2. Marathon®: Speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Átfordítható a maximális hatékonyság érdekében. A kialakított vállrész nagyobb védelmet nyújt az orrbetét számára.
3. Super Marathon®: Volfrám karbid csúccsal felszerelt, speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Nagy kopásállóság. A hagyományos ekecsúcsokhoz képest négyszer - ötször hosszabb élettartam. Folyamatosan éles vágóél a kiváló talajba hatolás érdekében.

Ekeszár biztosítások

1. Szakítócsavaros védelem. A szakítócsavar tiszta törése 3000 kg erő hatására az ekefej csúcsán mérve, mely megakadályozza a „túltörést”. A csavar az erővonallal halad és széthúzódik - ellentétben a vágott nyírócsavarokkal. A csavartartó soha nem deformálódik el és nem oválosodik ki. Amint a csavar eltörik, egyszerűen leesik, így gyorsan és egyszerűen cserélődik. Az évek alatti használat után az eke aljai tökéletesen egy vonalban maradnak.
2. Non-stop hidraulikus (NSH) ekefej védelem. Kiemelkedő teljesítményt biztosít, mivel az akadály áthaladása után az ekeszár biztosan és határozottan tér vissza eredeti helyzetébe. A rendszer sziklás talajban is lengéscsillapítóként működik, növelve az eke élettartamát. Könnyű beállítás: az ekecsúcsra ható terhelés gyors és könnyű beállítása 700 - 1300 kg között.
3. Nagy teherbírású ekeszár csuklók és összekötő rúd. Az egyetlen csuklópontnak köszönhetően az ekeszáron áthaladó erők továbbítása egyenes vonalban történik az egy darabból álló kovácsolt és hő kezelt összekötőrúdon keresztül.

Könnyen elvégezhető beállítások

Könnyen beállítható előhántók

A hüvelyszerű tartókban szilárdan befogott előhántók mindegyike balról jobbra található, egymástól teljesen függetlenek. A nyírócsavaros védelemmel ellátott előhántók három irányban állíthatóak:
1. Előre és hátra – három pozícióállítási lehetőséggel - a tartóhüvely süllyesztett furatokon keresztül csavarral van rögzítve az ekeszártartóhoz, a holtjáték kockázatának elkerülése érdekében.
2. Felfelé és lefelé - gyors és precíz magasságállítás (20 cm állítási lehetőség) az előhántó száron kialakított süllyesztett furatokkal a szár kívánt magasságba való könnyű beállításához.
3. Oldalirányban - a tárcsás csoroszlyához (ha fel van szerelve) való megfelelő igazítás érdekében.

Csökkentett vontatási igény

A MASTER 103 ekék sajátossága, hogy alacsony teljesítményű traktorokkal kiváló minőségű szántást tudnak végrehajtani. A kialakítást úgy alakították, hogy korlátozza az eketest igényeire eső teljesítményigényt akár 30 lóerőig. A 103-as sorozat ideális kompromisszum azoknak a gazdáknak, akik erőteljes ekét keresnek mért költségek mellett.
Az alacsony vonószükséglethez kapcsolódó másik előnye az eke és annak munkadarabjai kopásának csökkentése, valamint a traktor szerkezetének megőrzése. A gumiabroncsokat a túlzott csúszás elkerülésével is védik az idő előtti kopástól, ezáltal jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményeznek.

Nagy manőverezhetőség

Tervezése és könnyű súlya miatt a MASTER 103 ekék kiváló manőverezhetőséget mutatnak a szántáshoz a lehető legközelebb a telek széléhez.
A mélység szabályozó kerék a váz mentén van felszerelve, hogy korlátozza a túlnyúlást anélkül, hogy veszélyeztetné a terhelés átadását. A munkamélységet hajtókar állítja be, aszimmetrikus beállítás elvégzésének lehetőségével. Az 500 mm átmérőjű acél, vagy a 600 mm átmérőjű gumiabroncs méylségtartó kerék nagyon jó kompromisszumot jelent a minőség, az ár és a hatékonyság figyelembe tartásával.
A MASTER 103 ekék nagyon alacsony túlnyúlásukkal lehetővé teszik a telkek befejezésének tökéletesítését a lehető legközelebb az élekhez.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Átbillenős gumi támkerék

A mélységtartó kerék követi a szántás fogásszélességének változását. Egyszerű csavarorsós beállítással rendelkezik, azzal a különlegeséggel, hogy a bal és a jobb oldalt függetlenül lehet beállítani. A vázon több helyen is el lehet helyezni, hogy minden körülmények között optimális pozícióban legyen.
 

Beforgató lemez

A beforgató lemez optimalizálja a növénymaradványok beforgatását. A barázdaszelet - az ilyen típusú beforgató lemezzel felszerelt kormánylemezen - magasabbra emelkedik az oldalirányú mozgás előtt, ez biztosítja a jobb átfordulást. A beforgató lemez meggyorsítja a barázda felső részének aláfordítását és segíti a szármaradványok barázdafenékre juttatását.
 

ZXL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A standard előhántó kormánylemezének alakja hasonlít a fő eketest kormánylemezének alakjával. Csavaros biztosítással rendelkezik. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye. Sekély szántásokra ajánlott.
 

ZRL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A ZRL, vagy más néven kukorica előhántó kormánylemezének átforgatási szöge agresszívabb, mint a Standard előhántóé, így kukorica, vagy nagyobb szármaradványok, és trágyabeforgatás esetén ajánlott ez az előhántó típus. Csavaros biztosítással rendelkezik, valamint állítható szögállással. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye.
 

Super Marathon Orrbetét

Volfrám karbid csúccsal felszerelt speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Nagy kopásállóság. A hagyományos ekecsúcsokhoz képest négyszer - ötször hosszabb élettartam. Folyamatosan éles vágóél a kiváló talajba hatolás érdekében.

Sima tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felöl. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Csipkés tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felől. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett kialakítású. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Késes csoroszlya

A talajszelet eketest előtti függőleges síkú elválasztására szolgál. Homok, valamint laza homokos talaj esetén nem ajánlott. Nagy szármaradvánnyal rendelkező területen sem ajánlott.

Transzport kerék

A saját csillapítórendszerrel felszerelt, az ekét és a traktort a szállítás közbeni ütődésektől megvédő 540 mm-es szállítókeréknek köszönhetően az eke teljes biztonságban szállítható közúton. A rögzítő csap meghúzásával a kerék egyetlen mozdulattal szállítási pozícióba állítható.

Szántáselmunkáló hidraulikus kar

A szántás idején a talaj a legkisebb energiával munkálható tovább. A szántáselmunkáló a tábla végén a kiemelés során automatikusan lekapcsolódik az ekéről, majd amikor a gépcsoport a barázdába visszatér, automatikusan felkapcsolódik, nem korlátozza a gépcsoport munkáját. A szántáselmunkáló alkalmazásával energia takarítható meg, és a talaj kedvező állapotban marad a szántás után. A vonókar maximális húzó terhelhetősége 3000 kg.
 

Specifikációk

Master 103 2E Master 103 3 (2+1) Master 103 3E Master 103 4 (3+1) Master 103 4E Master 103 5 (4+1)
Maximális Traktor Teljesítmény igény (kW) 44 66 66 88 88 110
Maximális Traktor Teljesítmény igény (Le) 60 90 90 120 120 150
Gép tömege (T, szakítócsavaros kivitel) (kg) 550 755 760 965 1045 1250
Gép tömege (NSH, hidraulikus kivitel) (kg) 675 900 945 1170 - -
Ekefejenkénti fogásszélesség (cm) 35, 40 35, 40 35, 40 35, 40 35, 40 35, 40
Ekefejenkénti fogásszélesség (Inch) 14, 16 14, 16 14, 16 14, 16 14, 16 14, 16
Gerendely magasság (cm) 70 és 75 70 és 75 70 és 75 70 és 75 70 és 75 70 és 75
Ekefej osztástávolság (cm) 90 90 90 90 90 90
Gerendely keresztmetszet (cm) 100 x 100 100 x 100 100 x 100 (T verziónál),
120 x 120 (NSH verziónal)
100 x 100 (T verziónál),
120 x 120 (NSH verziónal)
120 x 120 120 x 120
Függesztő szerkezet 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely 2. kategóriás, gyorskapcsoló függesztő tengely
Fordító tengely átmérője (mm) Ø 70 (T verzió), és Ø 85 (NSH verzió) Ø 70 (T verzió), és Ø 85 (NSH verzió) Ø 85 (T verzió), és Ø 90 (NSH verzió) Ø 85 (T verzió), és Ø 90 (NSH verzió) Ø 105 Ø 105
Bővítési lehetőség igen nem igen nem igen nem
Lehetséges biztosítások T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
T verzió - szakítócsavaros T verzió - szakítócsavaros
Hidraulika csatlakozó igény (db) 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű 1 db  kettős működésű
Alapkivitelű kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez L H4-es kormánylemez
Csapos vonópont és szakítócsavaros első ekefej biztosítás Csapos vonópont és szakítócsavaros első ekefej biztosítás Csapos vonópont és szakítócsavaros első ekefej biztosítás Csapos vonópont és szakítócsavaros első ekefej biztosítás Csapos vonópont és szakítócsavaros első ekefej biztosítás Csapos vonópont és szakítócsavaros első ekefej biztosítás
Ekeszár cserés fogásszélesség Ekeszár cserés fogásszélesség Ekeszár cserés fogásszélesség Ekeszár cserés fogásszélesség Ekeszár cserés fogásszélesség Ekeszár cserés fogásszélesség

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Ehhez a termékhez nincs videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése