LEXIS vontatott permetezőgép

LEXIS mezőgazdasági gép sziluettje

Amikor a kapacitás és az egyszerűség kéz a kézben jár! 

A LEXIS vontatott permetezőgép a KUHN vontatott permetezőgépek belépő szintű típusaként is tökéletesen alkalmazható vegyes növénytermesztő és gabonatermesztő gazdaságokban egyaránt. 2 400, 3 000 vagy 3 800 literes tartályával, 18–28 méteres szórókeretével a LEXIS minden igényt képes kielégíteni.

Értékesítő keresés

Egy nagyteljesítményű géppel a megfelelő időben végzett permetezés alapvető követelmény a maximális terményminőség biztosításához. Egy egyszerű, megbízható géppel történő gyors beavatkozás a biztonság és hatékonyság garanciája. Optimalizált kialakításának köszönhetően a LEXIS permetezőgépek teljes mértékben megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Az egyszerű használat nem képezheti kompromisszum tárgyát: a LEXIS egyszerűen működtethető vontatott permetező, amelyet maximális termelékenység elérésére terveztünk. Takarítson meg időt a LEXIS permetezőgéppel. Problémamentes beállításával, elektronikus egységeivel és egyszerű karbantartásával minden művelet egyszerűen kivitelezhető!
A nagyon kis számú szelepnek köszönhetően a LEXIS permetezőgép akár 50%-kal kevesebb műveletet tesz szükségessé, mint ennek a szegmensnek más, versenytárs gépei.

Használatának elsajátítása minden egyes működtetéssel egyre egyszerűbb!
A minőség a jelszavunk: a LEXIS permetezőgépek precizitásának köszönhetően tartósan és fenntarthatóan gondoskodhat növényei védelméről. A LEXIS permetezőgépek rendelkeznek mindazon felszereltségi elemekkel, amelyek egy egyszerű, de mégis élenjáró kialakítás esetében elvárhatók.
LEXIS munka közben a szántóföldön

Az Ön előnyei

Egy kompakt és modern kialakítású permetezőgép

Egy minden szempontból kompakt permetezőgép

Egy stabil és jól manőverezhető permetezőgép

Vonószerkezettől tengelyig mért 4 méteres (LEXIS 2400/3000-) vagy 4,30 méteres (LEXIS 3800) távolságával, és 3,1 méteres magasságával (21 méteres szórókerettel) a LEXIS permetezőgépek nagyon kompakt kialakításúak.
A gépek kis hosszúsága nagyon jó manőverezést tesz lehetővé a táblavégi forgókon, és a jobb nyomvonalkövetés kisebb növénykárosítással jár. A rövid vonószerkezet–tengely távolság kiváló manőverezést biztosít. Ez a rendszer megkönnyíti a táblára történő behajtást, és a tábla sarkaiban történő hátramenetet.

A tartály speciálisan megtervezett kialakítása helyet biztosít az összecsukott szórókeretnek, és ebben a helyzetben a gépmagasságot is korlátozza.  A LEXIS vontatott permetezőgépek alacsony magassága stabilitást biztosít a gép számára vonuláskor. Biztonságos közlekedés közúton, biztonságos haladás a szántóföldön.

Ez a kompakt felépítés gyors és könnyed mozgást biztosít vonuláskor.

Egyszerűen intelligens tartálykialakítás

Jól funkcionáló tartálykialakítás: a LEXIS permetezőgép fő tartályát úgy terveztük, hogy a tömegközéppont alacsonyra kerüljön. A tartály legnagyobb része a vázszerkezet közelében van, így biztosítja a maximális gépstabilitást.
A tartály mély zsompkialakítása minden helyzetben lehetővé teszi a teljes leürítést, függetlenül attól, hogy épp milyen lejtőszög mellett dolgozik a permetezőgép. A leürítőnyílás közelében elhelyezkedő négydimenziós keverőrendszer homogén permetkeveréket garantál habképződés nélkül, a teljes permetezési művelet alatt.

Az egyensúly fenntartása: a 320/400 literes öblítőtartály keresztirányban középponti elhelyezkedése a híd felett minden szituációban biztosítja a LEXIS kiváló egyensúlyát és teljes leüríthetőségét. A gép tömegközéppontja a tengely vonalában marad, függetlenül a tartály folyadékszintjétől.
A LEXIS permetezőgép használata is nagyon egyszerű. Az öblítőtartály töltése? Az öblítőtartály szintjelzője? Minden elem a kezelőpanelen található.
Az öblítőtartály a gép tömegközéppontjában

Minden kezelőelem karnyújtásnyira található

A LEXIS permetezőgép számos tárolórekesszel rendelkezik, amelyek részben az egyéni védőfelszerelések (PPE) tárolására, másrészt a vezérlőegység elhelyezésére szolgálnak abban az esetben, amikor a gép le van csatlakoztatva a traktorról.

A permetezőgép körüli munkák biztonságos kivitelezése érdekében a KUHN két tárolórekesszel látta el a LEXIS permetezőgépeket, az egyéni védőfelszerelések tárolására. A növényvédő szerekkel történő munkavégzés előtt a védőfelszerelés könnyen hozzáférhető.

Nagyobb dolgok szállításához a gép jobb oldalán egy tárolótér van kialakítva.
Tárolórekesz az egyéni védőfelszerelések tárolására, a gép bal oldalán

Könnyű és mégis erős szórókeret

MEA2 szórókeret

Alumínium szórókeretek: egy könnyű és tartós megoldás

A szórókeretek alumíniumból készülnek, ami 2,7x könnyebb az acélnál, így a szerkezet könnyű, mégis olyan kialakítással rendelkezik, amely védelmet nyújt a permetező részegységeknek. A könnyű szórókeretek biztosítják a megfelelő talajfelszín-követést, még nedves talajkörülmények között is.
Az alumínium szórókeretek kiemelkedő tartóssággal bírnak. Teljességgel ellenállnak a korróziónak és a vegyszerek hatásának. Az alumíniumnak nincs szüksége külön felületvédelemre, és nagymértékben megkönnyíti a permetezőgép karbantartását, mindamellett hosszú élettartamot garantál.
Az alumínium természetes tulajdonságaiból adódóan számos előnnyel jár.
A KUHN már 1986 óta alkalmaz alumíniumot a 18 méternél szélesebb szórókeretek gyártásához:
  • Anyagjellemzőiből adódóan ellenáll a korróziónak, ami egy kulcsfontosságú tulajdonság, ha a szerkezet növényvédő szerekkel vagy műtrágyával kerül érintkezésbe.
  • Anyagsűrűség: 2,7x kisebb, mint az acélé: erősebb és könnyebb szórókeret!

TRAPEZIA felfüggesztés

A kifejezetten az MTS2 és MTA2 szórókeretekhez kifejlesztett TRAPEZIA szórókeret-felfüggesztés tökéletesen illeszkedik a LEXIS permetezőgépekhez.
A TRAPEZIA felfüggesztést a keretet stabilizáló két rúd, valamint két rugó szabályozza, melyeknek köszönhetően a szórókeret természetes módon követi a talajfelszín alakulását. A dőléskorrekció mechanikus és automatikus működésű. A speciálisabb alkalmazásokhoz hidraulikus dőlésszabályozás is rendelkezésre áll.

Fő jellemzők:
  • 2 stabilizátor összekötő
  • Automatikus mechanikus keretdőlés-szabályozás
  • Hidraulikus keretdőlés-szabályozás
TRAPEZIA függesztőkeret MTS2 / MTA2 szórókeretekhez

EQUILIBRA felfüggesztés

Az ingacsatlakozással rendelkező EQUILIBRA felfüggesztés egy háromdimenziós lökéselnyelő rendszerrel látja el a szórókeretet. Az EQUILIBRA felfüggesztési rendszer lehetővé teszi, hogy a szórókeret a talajjal tökéletesen párhuzamos maradjon még egyenetlen terepen haladva is. A szórókeret finoman, elmozdulás vagy csapkodás nélkül halad a talaj vagy a növényállomány fölött!
Egyenetlen terepen az ingafelfüggesztés és az összekötő karok együttese biztosítja a stabil szórókeretműködéshez szükséges elegendő elmozdulási szabadságot, bármilyen terepalakulásról legyen is szó. Főként kanyarban, nagyobb sebességgel történő haladáskor a két lengéscsillapító szintén hozzájárul a függőleges irányú kilengések csillapításához és korlátozásához, hogy a szórókeret tökéletesen vízszintes tudjon maradni.
Az EQUILIBRA felfüggesztést intenzív körülmények közötti használatra tervezték, és magában foglal egy független, ostorcsapás-jelenséget kiküszöbölő rendszert is, amely védi a szórókeretet kanyarban vagy gyorsításkor/fékezéskor.
EQUILIBRA 3D felfüggesztés: intenzív munkakörülményekhez!
  • Robusztus ingaműködés
  • Összekötő rudak a sugárirányú mozgások kezelésére
  • Lengéscsillapítók a visszalökődések kezelésére
  • Független bal/jobb oldali ostorcsapás-jelenséget gátló rendszer
  • Rugóterheléses automatikus dőlésszabályozás
  • Keretreteszelés
EQUILIBRA függesztőkeret MEA2 és RHPA szórókeretekhez

MEA2 szórókeret

A robusztus MEA2 szórókeret tartós működést garantáló EQUILIBRA felfüggesztési rendszerrel van felszerelve. 18, 20, 21 és 24 méteres szélességben áll rendelkezésre, és számos előnyös jellemzővel rendelkezik:
  • A munkavégzés közben a csuklópontok reteszeltek
    Permetezés közben a szórókeret csuklása gyakran okoz ostorcsapás-jelenséget, ami károsíthatja a keret szerkezeti felépítését. Az MEA2 szórókeretek olyan csuklókkal rendelkeznek, amelyeket munka közben egy önzáró keresztbilincs rögzít, ezáltal a szórókeret stabilabb és megbízhatóbb lesz!
  • A szerkezetbe épített csövek
    A szórókeret végein található kitérő végszakaszok mindhárom dimenzióban képesek elmozdulni. A szerkezet belsejében elhelyezett csövek és fúvókák elölről, alulról és hátulról is védelmet élveznek. A keretet nem fenyegeti veszély, még ütközés esetén sem.
  • Rozsdamentes acélcsövek és csőszerelvények
    A rozsdamentes acélcsövek hosszú élettartamot garantálnak, és nem érzékenyek a változó hőmérsékletre. A csőszerelvény helyzete magasságában állítható, hogy a fúvókák keret általi védelme a használt fúvóka típusától függetlenül mindig biztosított legyen.
Az MEA2 szórókereten is megtalálhatók a teljes keretkínálatra jellemző, jól ismert erősségek:
  • A fúvókák védelme a teljes keretszélességben
  • 3-dimenziós biztonság
  • Kompakt keretcsukás
  • Szűrők minden szakaszban
  • Quadrijet fúvókatartók
MEA2 szórókeret

Egyszerű és teljes körű működés

A LEXIS permetezőgép működtetése

Egy egyszerű és jól megtervezett permetezési folyadékkör

A permetezőgép beállítása kulcsfontosságú művelet a permetezési munka során. A két főszeleppel az öblítést megelőző feltöltési műveletek száma jelentős mértékben lecsökkent, és ezzel összefüggésben a hiba lehetősége is. Egy egyszerű folyadékkörben minden permetezési művelet kezelhető.
A permetezőgép munkába állítása azt követően is egyszerű, hogy ha egy ideig használaton kívül volt.

Egyszerű a használata, és a rövidebb folyadékkör kisebb visszamaradó folyadékmennyiségeket is jelent, ami az öblítést is egyszerűsíti. A permetezés befejeztével Ön biztos lehet benne, hogy a permetezőgép tökéletesen át van öblítve!

MANUSET működés

A MANUSET működtetés teljes körű kezelést tesz lehetővé a permetfolyadék előkészítésében. A mindössze 2 főszeleppel a permetezőgép minden funkciója elvégezhető a kezelői munkaállomásról.
A multifunkciós tárcsákkal 50%-kal kevesebb kezelési műveletet kell elvégezni. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a szelepek könnyedén, problémamentesen működtethetők. A multifunkciós kezelőtárcsák megkönnyítik a permetezőgép előkészítését.
Öblítés során egy a kijuttatási kör kezelőtárcsájának egy teljes elfordításával biztosítható, hogy a szivattyú által felszívott víz minden permetezési körbe eljusson. Az öblítőtartály szintjelzője a munkaállomásról látható, ami megkönnyíti az öblítési műveletek végrehajtását.
MANUSET kézi működtetés: egyszerű és gazdaságos

DILUSET+ működtetés

A permetezőgép teljes átöblítése vagy csak a szórókeret átmosása a fülkéből.
A szívóüzemű feltöltés programozható, és automatikusan leáll, amikor az előzetes beállítás megvalósul. A kettős vezérlésnek köszönhetően minden funkció a kezelői munkaállomásról is végrehajtható.
Öblítés során, a traktorfülke elhagyása nélkül, egy, a terminálon történő kattintással tud vizet felszívni. Ezt követően a folyadék szállítási irányát Ön határozza meg: az öblítő forgó szórófejekbe a tartály öblítéséhez vagy közvetlenül a szórókeretbe a csővezetékek átmosásához, a tartálytartalom felhígítása nélkül.
Végezetül a tartályban lévő tényleges mennyiség a teljes permetezési idő alatt bármikor megjeleníthető a fülkében lévő terminál kijelzőjén. A tartályban visszamaradt mennyiség kezelése is ilyen egyszerű.
REB3 / VISIOREB / ISOBUS terminálokkal áll rendelkezésre
DILUSET+ működtetés, programozható feltöltés és tartályszint kijelzése a fülkében

Gyors és biztonságos vegyszerbekeverés

A permetezőgép 35 literes vegyszerbekeverő tartálya tölcsér alakú, ami hatékony bekeverést biztosít minden típusú vegyszer esetén, legyen az folyadék, por vagy granulátum. Az öblítőrendszer 2 forgó fúvókát tartalmaz a flakonok, mérőedények, tartályok és a vegyszerbekeverő tartály elmosásához.
A bekeverőtartály csak egyetlen szeleppel rendelkezik, amelyen keresztül a növényvédőszer a folyadékkörbe juttatható. Ez a szelep egy lábpedállal biztonságosan működtethető, így elkerülhető, hogy a kezelőnek le kelljen hajolnia. Minden egyéb műveletet a közelben elhelyezett kézi mosópisztollyal lehet elvégezni. A bekeverőtartály öblítése zárt fedél mellett történik, így nem áll fenn a kifreccsenés vagy kiverődés veszélye.
A 35 literes vegyszerbekeverő tartály paralelogramma felfüggesztésen, a tartály kialakításába integrálva

A négyszeres szűrésnek köszönhetően nincs eltömődésveszély

A szakaszszelepek utáni szűrők a szórókereten vannak elhelyezve. Az eltömődés veszélyének kizárása érdekében fúvókákhoz a lehető legközelebb helyezkednek el. Minden szűrő tisztítható, még a permetezőgép teljesen feltöltött állapotában is.
Átlátszó felszívóági szűrő

Felszereltség

LEXIS 3000 egy búzatáblában

Specifikációk

Általános jellemzők
 
Szórókeret-szélesség (m)
Szórókeret-felfüggesztés
Karok száma
Szórókeret anyaga
Tartálykapacitás (l)
Tartály anyaga
Valós tartálykapacitás (l)
Öblítőtartály-kapacitás (l)
Szivattyú típusa
Szivattyúteljesítmény (l/perc)
Maximális nyomás (bar)
Szűrés
Állítható nyomtáv (m)
Állvány
Tengely-gyűrű hossza (m)
Teljes szélesség (m)
Szállítási magasság (m)
LEXIS MEA2 LEXIS MTS2 LEXIS RHPA [LEXMES2]
18 / 20 / 21 / 24 27 / 28 18 / 20 / 21 / 24
EQUILIBRA EQUILIBRA EQUILIBRA
2 2 2
Alumínium Alumínium Acél
2400 / 3000 / 3000 2400 / 3000 / 3800 2400 / 3000 / 3800
Polietilén Polietilén Polietilés
2790 / 3180 / 4000 2790 / 3180 / 4000 2790 / 3180 / 4000
320 (2400 / 3000)
400 (3800)320
320 (2400 / 3000)
400 (3800)
320 (2400/3000)
400 (3800)
PM170 / 280 dugattyús membránszivattyú / PC 700 centrifugál PM170 / 280 dugattyús membránszivattyú / PC 700 centrifugál Dugattyús memebrán PM170 / 280 vagy centrifugál PC 700
170 - 280 vagy 700 170 - 280 vagy 700 170 - 280 vagy 700
7 bar PM esetén - 5 bar PC esetén 7 bar PM esetén - 5 bar PC esetén 7 bar PM esetén - 5 bar PC esetén
Négyállású: Feltöltés / szívóági / nyomóági / permetezés Négyállású: Feltöltés / szívóági  / nyomóági / permetezés Négylépcsős: feltöltés / szívóági / nyomóági / permetezés
1,50-től 2,25-ig (alapkivitelben 1,80) 1,50-től 2,25-ig (alapkivitelben 1,80) 1.50-tól 2.25-ig (1.80 standard)
Manuális - Visszahúzható - 2 fokozatú Manuális - Visszahúzható - 2 fokozatú Manuális - visszahúzható - 2 sebességes
4 (2400 / 3000)
4.30 (3800)
4 (2400 / 3000)
4.30 (3800)
4 (2400 / 3000)
4.30 (3800)
2,55 2,55 2.55
3,40 (24 m) 3,70 (28 m) 3.10 (21 m)

Média