LEADER
LEADER
LEADER
LEADER
LEADER
LEADER
LEADER
Termék adatai

LEADER

Cikkszám: LEADER
Az egykerekű eke, amely maximalizálja a hatékonyságot. A MULTI és a VARI-LEADER modellek 6-8 ekefejjel rendelhetők a 135-360 LE traktorok mellé.

A LEADER egykerekű félig függesztett ekéket úgy fejlesztették ki, hogy fokozzák a tapadási teljesítményt és növeljék a munkateljesítményt. A LEADER sorozat kivételes manőverezhetőségének köszönhetően értékes időt takaríthat meg a fordulóban. Az egyszerű, könnyen hozzáférhető és szerszám nélküli beállítások lehetővé teszik a hibátlan szántást a munkakörülményektől függetlenül.
A MULTI és a VARI-LEADER modellek 6-8 ekefejjel rendelhetők a 135-360 LE traktorok mellé. A LEADER sorozat tökéletesen megfelel a közepes és nagy teljesítményű traktorokkal felszerelt gazdaságok, a mezőgazdasági bérvállalkozók és mezőgazdasági szövetkezetek számára.


Előnyök

A megnövekedett munkateljesítmény együtt jár az egyszerűséggel

Az időmegtakarítás érdekében kifejlesztett kialakítás

A LEADER sorozat modelljeit úgy tervezték meg, hogy megkönnyítsék az Ön mindennapi munkáját:

 • A 110 °-os fordulási szög lehetővé teszi a csökkentett méretű fordulók létrehozását.
 • A fordítómű és az első pont közötti nagy távolság lehetővé teszi, hogy a legrövidebb fordulatokban is úgy dolgozzon, hogy az veszélyeztetné a traktort. Kevesebb a fáradtság és nagyobb a munka közbeni nyugalom.
 • A táblavégi fordulók során aktiválható szelepek száma a teljes tartományra kevesebb az alapkivitelben felszerelt hidraulikus szekvenciának köszönhetően.
 • Optimális kényelem a fokozatos irányváltásnak köszönhetően. A visszafordulásokat két darab egyszeres működésű teleszkópos munkahenger végzi. Ez csökkenti a traktor emelőkarjainak terhelését.

Egyszerű beállítások a hatékony munkavégzéshez

A fő beállítások szerszám nélkül történnek, és könnyen elérhetők:

 • A munkamélységet az emelő munkahengeren könnyen hozzáférhető alumínium klipszekkel állítják be. A szántás mélységének megváltoztatása így gyerekjáték!
 • A keresztirányú vízszint pontos beállítását a bal és a jobb oldalon lévő független forgattyús csavarok teszik lehetővé.
 • Az optimális ekesiklás érdekében az eltolást (az első ekefej helyzetét a barázdában lévő traktor gumiabroncsához viszonyítva) hidraulikusan a traktor fülkéjéből állíthatjuk be.

Egyértelműen optimalizált szántás

Növelje területét a kerék csökkentett túlnyúlásával:
A hasznos mezőgazdasági terület műveléséhez, valamint a parcellák kerületén a gyomok fejlődésének korlátozásához elengedhetetlen a szélekhez való lehető legközelebb történő munka. Ennek az igénynek a kielégítése érdekében a váz "Z" alakjának köszönhetően a lehető legközelebb integrálták a kerékhez. Túlnyúlása így nagymértékben csökken.
A nagy kerekek megkönnyítik a szántást:
alacsonyabb húzóerő-igény, ezáltal jobb teherbírás és könnyebb haladás nehéz körülmények között, késő őszi műveletek során. Ehhez a KUHN 2 típusú kereket kínál az Ön igényeinek kielégítésére:
  - 1000 x 500 mm méretű lineáris futófelülettel
  - 1200 x 500 mm agrárprofilú futófelülettel

Megbízható és robusztus választék a legintenzívebb használathoz való alkalmazkodáshoz

Robusztus szerkezet, mely a megbízhatóság biztosítéka

A LEADER eke kialakítását és méreteit úgy tervezték, hogy megfeleljenek a legkeményebb munkakörülményeknek is.
A 135 és 360 LE közötti traktorokkal való munkavégzésre tervezték ezt a modellt, 180 x 180 mm méretű vázzal, amely rendkívül nagy szilárdságot biztosít. 
Az összes közepes és nagy teljesítményű traktorhoz való használathoz a vonóhorog kategóriák széles választéka áll rendelkezésre (3, 4N, 4, K700, valamint Gyorskapcsolós 3 és 4N kategóriák). A nagyobb modularitás érdekében csak a távtartókat kell megváltoztatni, hogy az egyik kategóriából a másikba léphessenek! 
A MULTI ekefejek (35-40-45-50 cm) munkaszélességének lépésenkénti állítási rendszere nagyon tartós, köszönhetően a távtartókban lévő beállító csavaroknak, amelyek kiküszöbölik a váz deformálódásának kockázatát. 
A VARI változatban a sima beállító rendszer teljesen be van építve a keretbe, így nincs kitéve agresszív külső tényezőknek (leeső talaj vagy kövek hatása az eke forgatása közben, por, nedvesség stb.). Az alacsony karbantartási igények miatt Ön értékes időt takaríthat meg. 
A VARI-LEADER az egyetlen egykerekű eke a piacon, mely folyamatos munkaszélesség-állítással rendelkezik: ezt a Z-keretbe épített kapcsolókkal (KUHN szabadalmaztatott rendszer) lehet beállítani!

T és NSH biztonsági mechanizmus az optimális védelem érdekében

SAFE-T szakítócsavaros biztosítás nem köves körülmények között történő munkavégzéshez:

 • a 4000 kg-os csúcson mért erő megakadályozza a korai törést
 • a nyújtással történő csavarszakadás védi a szerkezetet, ha az akadályba ütközik
 • nincs kockázata a szerkezeti részek károsodásának
 • a csavarok könnyű és gyors cseréje törés esetén

Non-Stop hidraulikus biztosítás, mely ideális a rengeteg kő jelenlétében:

 • nehéz körülmények között az eke szárának (600–1500 kg) gyors beállítása az ütés vagy kőfelverődés elkerülése érdekében;
 • az ekecsúcs központosított beállítása az összes testre az időmegtakarítás érdekében;
 • azonnali visszatérés a földre az akadály áthaladását követően egy adott kioldási görbének köszönhetően;
 • a szerkezet teljes védelme érdekében 70 cm-es függőleges és 20 cm-es oldalsó távolság (bal és jobb);
 • az eke csúcsán lévő nyomás azonnali beállítása a kezelőállomásról (VARIBAR opció);
 • az eke csúcsánál 2500 kg-ig terjedő erő (MAXIBAR opció) túlterhelése nagyon nehéz agyagos talajban történő munkához.

Minden feltételnek eleget tesz

Szántás a barázdában és a tarlón

A tarlón való szántás lehetővé teszi a traktor vonóerejének jobb kihasználását és az üzemanyag-fogyasztás csökkentését. Bizonyos körülmények között, a traktor teljesítményének optimális felhasználása érdekében, az eke működtetéséhez széles gumiabroncsokat, ikerkerekeket vagy gumihevedereket kell használni, amelyek nem teszik lehetővé a barázdában való szántást.
Az ON-Land szántásnak más előnyei is vannak:

 • Agronómiai: jelentősen csökken a talajtömörödés és nincs altalaj-tömörítés
 • Ergonómiai: nagyobb a kezelő kényelme, mivel a traktor állandóan sík területen mozog
 • Gazdasági: kevesebb kopás a gumiabroncs oldalán, a köves terepen

A barázdakészlet lehetővé teszi a 4,20 m teljes szélességű traktorokkal történő szántást. Ezen kívül, ha a tapadási körülmények már nem kielégítőek, a nyomvonalon is lehet dolgozni. A barázdák nélküli szántás biztosítja a munkamélység tökéletes szabályozását. A munkamélység szabályosságát két nagy átmérőjű (690 mm) kerék is biztosítja.

Minőségi kopó alkatrészek a nagyobb jövedelmezőség érdekében

A kormánylemezek és az előhántók széles választéka lehetővé teszi a LEADER eke felszerelését az egyes gazdálkodók igényeinek megfelelő megoldásokkal.
A KUHN kovácsolt és hő kezelt kopó alkatrészei meghosszabbítják a LEADER eke élettartamát. Valójában a kovácsolás és a hőkezelés nagyon jó kopásállóságot biztosít minden üzemi körülmény között, mintegy 20%-kal növelve az alkatrészek élettartamát. Tervezésükkor az eketestek optimális földbe hatolása és az egész életen át végzett kiváló minőségű munka volt a fő cél.
A karbid alkatrészek és orrbetétek növelik az eke felhasználhatóságát és csökkentik az egy hektárra eső üzemeltetési költségeket. A volfrám-karbid ötszörösen meghosszabbítja az alkatrészek élettartamát!
A még hosszabb élettartam érdekében három különféle vastagságú acélrétegből készült TRIPLEX kormánylemezeket kínálunk, amelyek csak a KUHN ekéknél kaphatók!
A TRIPLEX kormánylemez 3 különböző vastagságú és keménységű rétegből áll, amelyek optimalizálják kopásállóságát:

1) A 3,3 mm vastag kopóréteg rendkívül kemény;

2) A 2,3 mm vastag középső réteg alacsonyabb keménységű, amely lehetővé teszi a sokk elnyelését és minimális deformálódását;

3) Az utolsó, nagyon vékony és kemény réteg merevséget ad az egész szerkezet számára.

A három különböző vastagságú és hőkezelésű rétegnek köszönhetően a KUHN TRIPLEX kormánylemez élettartama 40%-kal megnő.

Tárcsás csoroszlyák: tökéletes barázdafal

A tárcsás csoroszlyák számos előnnyel járnak a szántás során, mind a munka minősége, mind a nagy mennyiségű növénymaradvány mellett történő áthaladás simasága szempontjából.
A tárcsás csoroszlya első szerepe a tarló vagy más növényi réteg simára vágása. Ez a kezelés megkönnyíti az eke áthaladását és csökkenti az eldugulás kockázatát.
Az elővágás a növényi maradványok jobb eltemetését is biztosítja. A barázda fala simább, a barázda alja pedig tiszta, ami egyenletes szántásmélységet és egyenletesebb talajfelületet biztosít.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Beforgató lemez

A beforgató lemez optimalizálja a növénymaradványok beforgatását. A barázdaszelet - az ilyen típusú beforgató lemezzel felszerelt kormánylemezen - magasabbra emelkedik az oldalirányú mozgás előtt, ez biztosítja a jobb átfordulást. A beforgató lemez meggyorsítja a barázda felső részének aláfordítását és segíti a szármaradványok barázdafenékre juttatását.
 

ZXL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A standard előhántó kormánylemezének alakja hasonlít a fő eketest kormánylemezének alakjával. Csavaros biztosítással rendelkezik. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye. Sekély szántásokra ajánlott.
 

ZRL előhántó

Az előhántó a fő eketest elé szerelt kisebb eketest, amely a még szántatlan talajból kisebb méretű barázdaszeletet vág ki, majd azt a barázdába fordítja. Munkamélysége 10-12 cm. Feladata a tarlómaradványok és a felső szerkezet nélküli talaj tökéletes lefordításának biztosítása. Munkaszélessége a fő eketest munkaszélességének kétharmada. A ZRL, vagy más néven kukorica előhántó kormánylemezének átforgatási szöge agresszívabb, mint a Standard előhántóé, így kukorica, vagy nagyobb szármaradványok, és trágyabeforgatás esetén ajánlott ez az előhántó típus. Csavaros biztosítással rendelkezik, valamint állítható szögállással. Beforgató lemezzel egy időben való használata nem ajánlott, mivel a két opció együttes használata csökkenti az átömlési keresztmetszetet, így növekszik az eltömődés veszélye.
 

Super Marathon Orrbetét

Volfrám karbid csúccsal felszerelt speciálisan hő kezelt, kovácsolt acél. Nagy kopásállóság. A hagyományos ekecsúcsokhoz képest négyszer - ötször hosszabb élettartam. Folyamatosan éles vágóél a kiváló talajba hatolás érdekében.

Sima tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felöl. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Csipkés tárcsás csoroszlya

A csoroszlya feladata a barázdaszelet függőleges elvágása a szántatlan terület felől. A gyakorlatban a csoroszlyát mindig az utolsó eketest elé szereljük, jelentős tarlómaradvány esetén mindegyik elé. A tárcsás csoroszlya kör alakú, vékony, élezett sík vagy csipkézett kialakítású. Használata sok tarlómaradvány, vagy gyökérmaradvány esetén előnyös. A barázdában járó traktorkerék vezetése szempontjából fontos, hogy egyenletesen kivágott, függőleges barázdafal és tiszta barázda álljon rendelkezésre.

Késes csoroszlya

A talajszelet eketest előtti függőleges síkú elválasztására szolgál. Homok, valamint laza homokos talaj esetén nem ajánlott. Nagy szármaradvánnyal rendelkező területen sem ajánlott.

Szántáselmunkáló hidraulikus kar

A szántás idején a talaj a legkisebb energiával munkálható tovább. A szántáselmunkáló a tábla végén a kiemelés során automatikusan lekapcsolódik az ekéről, majd amikor a gépcsoport a barázdába visszatér, automatikusan felkapcsolódik, nem korlátozza a gépcsoport munkáját. A szántáselmunkáló alkalmazásával energia takarítható meg, és a talaj kedvező állapotban marad a szántás után. A vonókar maximális húzó terhelhetősége 3000 kg.
 

KTH elektromos útválasztó

A KUHN rendelkezik egy KTH útválasztóval is a hidraulikus funkciók kezeléséhez, egyetlen kettős működésű hidraulika körrel. Ez az útválasztó nagyobb kényelmet és könnyebb kezelést kínál. Teljesen felszerelt ekéknél akár 5 funkciót is kezelhet a KTH választóval:

 • fogásszélesség változtatás
 • hidraulikus eltolás
 • hidraulikus mélységszabályzó kerekek
 • hidraulikus fordítás
 • VARIBAR

KUHN eketest

A KUHN csaknem 150 éves tapasztalata a szántás világában lehetővé tette a gazdálkodók minden igényéhez igazodó eketestek kifejlesztését.
A nemes és robusztus anyagokból készült KUHN eketesteket úgy tervezték, hogy szavatolják az optimális behatolást minden talajviszonyba, a maximális élettartam biztosításával. A Triplex kormánylemezek, a magas és széles orrbetét, valamint a keményfém kopó alkatrészek széles választéka a KUHN ekék karosszéria-sorozatának csak néhány előnyét jelentik a sok közül. Közel harminc különféle eketest széles választékából választhat, melyek a tökéletes szármaradvány földbe temetésének biztosítékát jelentik.

Kerekek

A KUHN kínálatában 3 típusú kerék található az ekékhez.

 • Támasztó kerék: hátsó és oldalsó kialakításban is kapható, nagy átmérővel rendelkezik. A beállítása szerszám nélkül történik, a használat kényelmének növelése érdekében lehetőség van hidraulikus kivitelre is. Ezek a támasztó kerekek lengéscsillapítókkal vannak ellátva annak érdekében, hogy korlátozzák az ütéseket az átfordítás során. 
 • Kombinált kerék: modelltől függően oldalsó és hátsó helyzetben kapható. 2 funkció érhető el egyetlen keréknél, amelynek súlya az átlagosnál kisebb. Használható mechanikus és hidraulikus kivitelben, a vezetőfülkéből látható jelzővel. 
 • Szállító kerék: ideális szállításhoz és alapfelfüggesztéssel szerelt, hogy az eke stabilitása javuljon a szállítás közben.

MAXIBAR/VARIBAR

Két NSH biztonsági rendszer alkalmazkodik az összes körülményhez … 

VARIBAR: tökéletes különféle talajviszonyok között, lehetővé teszi az NSH biztonságának közvetlen beállítását a szántás során. Ez a rendszer lehetővé teszi a gyors és szerszám nélküli beavatkozást, amint arra szükség van, és mielőtt a gép szerkezetét károsítanánk.

MAXIBAR: a legjobb szövetséges a magaslatokon! Kompatibilis a VARIBAR-ral, lehetővé teszi a nyomás 2500 kg-ig történő növelését. Maximális stabilitást biztosít az ekének azáltal, hogy kiküszöböli a nehéz talajban történő döngölés kockázatát, és akadály esetén gyors visszahúzódást biztosít.

Specifikációk

 
Multi-Leader 6ET Vari-Leader 6E NSH Multi-Leader 7ET Vari-Leader 7E NSH Multi-Leader 8T Vari-Leader 8 NSH
Maximális Traktor Teljesítmény igény (kW) 199 199 232 232 265 265
Maximális Traktor Teljesítmény igény (Le) 270 270 315 315 360 360
Gép tömege (T, szakítócsavaros kivitel) (kg) 3275 - 3600 - 3925 -
Gép tömege (NSH, hidraulikus kivitel) (kg) 3520 3850 3885 4265 4250 4660
Ekefejenkénti fogásszélesség (cm) 35, 40, 45, 50 35 és 55 között fokozatmentesen 35, 40, 45, 50 35 és 55 között fokozatmentesen 35, 40, 45, 50 35 és 55 között fokozatmentesen
Ekefejenkénti fogásszélesség (Inch) 14, 16, 18, 20 14-től 22-ig fokozatmentesen 14, 16, 18, 20 14-től 22-ig fokozatmentesen 14, 16, 18, 20 14-től 22-ig fokozatmentesen
Gerendely magasság (cm) 80 80 80 80 80 80
Ekefej osztástávolság (cm) 102 102 102 102 102 102
Gerendely keresztmetszet (cm) 180 x 180 180 x 180 180 x 180 180 x 180 180 x 180 180 x 180
Függesztő szerkezet Standard 4N és 4. kategória Standard 4N és 4. kategória Standard 4N és 4. kategória Standard 4N és 4. kategória Standard 4N és 4. kategória Standard 4N és 4. kategória
Bővítési lehetőség igen igen nem nem igen igen
Lehetséges biztosítások T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
NSH verzió - hidraulikus T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
NSH verzió - hidraulikus T verzió - szakítócsavaros,
NSH verzió - hidraulikus
NSH verzió - hidraulikus
Hidraulikus sorrend vezérlés (emelés és fordítás) alapfelszereltség alapfelszereltség alapfelszereltség alapfelszereltség alapfelszereltség alapfelszereltség
Hidraulika csatlakozó igény (db) Emelés és fordítás: 1 db egyszeres + 1 db kettős
Hidraulikus elsőekefej foggásszélesség: 1 db kettős
Varibar: 1 db kettős
Emelés és fordítás: 1 db egyszeres + 1 db kettős
Változtatható fogásszélesség: 1 db kettős
Hidraulikus elsőekefej foggásszélesség: 1 db kettős
Varibar: 1 db kettős
Emelés és fordítás: 1 db egyszeres + 1 db kettős
Hidraulikus elsőekefej foggásszélesség: 1 db kettős
Varibar: 1 db kettős
Emelés és fordítás: 1 db egyszeres + 1 db kettős
Változtatható fogásszélesség: 1 db kettős
Hidraulikus elsőekefej foggásszélesség: 1 db kettős
Varibar: 1 db kettős
Emelés és fordítás: 1 db egyszeres + 1 db kettős
Hidraulikus elsőekefej foggásszélesség: 1 db kettős
Varibar: 1 db kettős
Emelés és fordítás: 1 db egyszeres + 1 db kettős
Változtatható fogásszélesség: 1 db kettős
Hidraulikus elsőekefej foggásszélesség: 1 db kettős
Varibar: 1 db kettős
Fogásszélesség állítás Csapos fogásszélesség állítás Hidraulikus fogásszélesség állítás Csapos fogásszélesség állítás Hidraulikus fogásszélesség állítás Csapos fogásszélesség állítás Hidraulikus fogásszélesség állítás

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése