KOSMA
KOSMA
KOSMA
KOSMA
Termék adatai

KOSMA

Cikkszám: KOSMA
A KOSMA ideális megoldás azoknak az gazdálkodóknak, akik 4–8 km/h sebességgel akarnak vetni az előkészített talajon.

A KOSMA ideális megoldás azoknak az gazdálkodóknak, akik 4–8 km/h sebességgel akarnak vetni az előkészített talajon.

A KOSMA kiegészíti a KUHN szemenkénti vetőgépek választékát: megfelel a kis traktor használattal történő munkavégzés kívánalmainak, és lehetőséget kínál a hagyományos vagy egyszerűsített szemenkénti vetésére, akár 4–8 km/h vetéssebességgel is.
Ez az új vetőegység a PLANTER 3 és a MAXIMA 3 vetőegységek között helyezkedik el. A KOSMA a tökéletes választás az előkészített talajok súly/talajnyomás közötti talajtömörítés korlátozása és az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. Mivel a vetőmag pontossága alapvető fontosságú a KUHN-nál, a KOSMA profitál a MAXIMA 3 tapasztalataiból, amelyet mezőgazdasági termelők ezrei ismernek és használnak a nagy pontosság és a vetőmagtípusok vethetőségének sokoldalúsága miatt.
A KUHN alkalmazkodik az Ön igényeihez a vetőegységek száma és a közúti korlátozások tekintetében azáltal, hogy széles választékot kínál a többféle növénykultúrával foglalkozó gazdaságok, a mezőgazdasági szövetkezetek, a gabona-, és répatermesztők, továbbá a mezőgazdasági bérvállalkozók számára.
Használja ki a legújabb precíziós gazdálkodási technológiákat, hogy javíthassa a munka közbeni kényelmet és megnövelhesse terméshozamát.


Előnyök

 Könnyű és hatékony vetőegység

Csökkentett teljesítményigény

A teljesítményigény csökkentése könnyebb vetőelemet (95 kg) eredményez: 25 kg-mal kevesebbet nyom, mint a nagytestvér, a MAXIMA 3 vetőegysége.
A speciálisan tervezett KOSMA vázkialakítás lehetővé teszi, hogy 20–30%-os csökkentett emelési teherbírással éljen (a MAXIMA 3 vázzal egyenértékű felszereléssel szemben), közelebb hozva a súlypontot a traktorhoz.
A kisebb, 4 hengeres traktorok használata kis előtét mellett csökkenti a talaj tömörödését vetéskor, és garantálja az üzemanyag-megtakarítást, továbbá az egyenletes kelést.

Könnyű, de masszív

A KUHN gépek minősége a gazdálkodók prioritásainak középpontjában áll. A KOSMA sem kivétel a szabály alól. Ez a könnyebb vetőelem nem veszélyezteti a megbízhatóságot, és lehetővé teszi a biztonságos, precíz vetést. A kulcs a KOSMA precíziós vetőgépek robusztus működéséhez: kiváló minőségű anyagok és optimalizált kialakítás. A befektetés megtérülését a kopóegységek hosszú élettartama biztosítja, melyek karbantartása rendkívül korlátozott.

A stabilitás biztosított

A vetőegység stabilitása elengedhetetlen a vetés lehető legnagyobb pontosságának beállításához. A KOSMA vetőegység nagy teljesítményű mélységszabályozó rendszerrel van felszerelve, amely lehetővé teszi 12,5 vagy 25 kg extra hozzáadását a kiváló talajmegtartás érdekében. A KOSMA precíziós vetőgépek jó alkalmazkodóképességet kínálnak a vetési körülményekhez, legfeljebb 120 kg talajnyomással.
A MAXIMA 3-hoz hasonlóan a KOSMA mélységszabályozó rendszere is egyszerű és szerszám nélküli. Kopásmentes alkatrészekből tevődik össze, ezáltal a KOSMA vetőgép karbantartása minimális.

A vetőmag pontos elhelyezése, amely megfelel az elvárásoknak

A legnagyobb pontosság

A KUHN kínálja a kategória legmagasabb vetési pontosságát: a MAXIMA 3 felhasználók által elfogadott és a TOP AGRAR 2017 teszt által jóváhagyott pontosságának köszönhetően. Ezt a teljesítményt a nagyon nagy átmérőjű, 262 mm-es magválasztó tárcsa teszi lehetővé, amely biztosítja a tökéletes választást. A MAXIMA 3-hoz hasonlóan a KOSMA is lehetővé teszi, hogy mindenféle magot egyszerűen, csak a tárcsa cseréjével vethessen. A maglesodró finomítja a pontosságot.

A KUHN KOSMA vetőgép esetében választhat mechanikus vagy elektromos vetőtengely meghajtást.
Egyszerű és robusztus, a mechanikus hajtás egyetlen lánccal rendelkezik. Nagyon finom átviteli lehetőséget kínál, különösen a répanövények 45-50 cm-es távolságának megfelelően. Az elektromos hajtás 48 V-os rendszerével garantálja a folyamatos és sima forgatást a vetés nagy pontossága érdekében. Az új, elektromos meghajtású KOSMA vetőelem számos előnyt kínál:

    • A tőállomány szabályozása a kabinból.
    • Dózis moduláció vetéskor.
    • Sorlezárás GPS-szel vagy manuálisan.

A vetés pontossága finom beállításokat igényel, amelyek könnyen megismételhetők a KOSMA precíziós vetőgép minden elemén. A vetési mélység, a rögterelő munkamélységének beállítása vagy a magnyomókerék ki-, és bekapcsolása szerszám nélkül történik, és könnyen megismételhető a KOSMA vetőgép minden sorában. A mélységkezelést 0,5 cm-es lépésekben, 1 és 9 cm között állíthatjuk be. A mélységszabályozást független mélységhatároló kerekek végzik, beépített rugós kaparókkal.
A KOSMA vetőgépek garantálják a vetőmagok közötti távolság tökéletes szabályozását és a vetésmélység szabályosságát.

ISOBUS technológia: a legkényelmesebb és a legnagyobb teljesítménnyel rendelkező technológia

A növények jövedelmezőségének növelése érdekében a KOSMA vetőgépek ISOBUS technológiával vannak felszerelve:

    • automatikus sorelzárás GPS segítségével, hogy elkerülje a sorok újbóli keresztezését
    • javult termésmennyiség (átlagosan 3%-os növekedés a vetési arány modulálásával *)
    • a vetőmagköltségek csökkentése

A kényelem és az idő megtakarítása érdekében a vetés során az ISOBUS technológia leegyszerűsíti a KOSMA vetőgép működését.
Az ISOBUS CCI 1200 terminál javítja a KOSMA vetőgép használatát: jobb átláthatóság, nagyobb rugalmasság. A nagyméretű, érintőképernyős kijelző lehetővé teszi a vetőgép több fontos információjának egyidejű megjelenítését és megtekintését. Az ISOBUS CCI 1200 terminál segítségével lehetősége van két különböző interfész megtekintésére ugyanazon a képernyőn.

(* a dózismoduláció feltérképezése szerint, a talaj variabilitásának lehetőségében rejlik)

Minden igényhez igazított berendezés

Gyors és egyenletes kelést szeretne elérni a parcellán? A KOSMA precíziós vetőgép 3 különböző típusú kiegészítővel szerelhető fel, hogy az Ön munkakörülményeinek megfelelően legjobb vetőmagminőséget kínálhassa:

    • Vetővonal tisztítása az elülső felszereléssel: rögterelő és csillagkerekes szármaradványterelő.
    • Javított talaj/mag érintkezés a közbenső tömörítőkeréknek köszönhetően.
    • A barázda bezárása és a talaj mag körüli tömörítésének megerősítése a V kerekek segítségével.
A kiegészítők rész részletezi az egyes berendezések jellemzőit.

Vetőgép, amely javítja a jövedelmezőséget

A legjobb ár-érték arány

A KOSMA precíziós vetőgépek súlya kisebb, mint a MAXIMA 3 vetőgépeké. Ez a súlymegtakarítás és az intelligens kialakítás alacsonyabb árat eredményez. A KOSMA gépek ennek ellenére hatékonyak, jól előkészített talajviszonyok között ugyanolyan vetéspontosságot kínálnak, mint a MAXIMA 3 sorozat gépei.

KOSMA M, TS és TD: egyszerű, robusztus vázkialakítások

A többféle növénykultúrát termesztő gazdálkodók számára 2 lehetőséget is kínál:

KOSMA M: stabil és merev vetőgép a kukorica és a napraforgó vetéséhez

    • A KOSMA M szemenkénti vetőgép kis súlyával (-200 kg a MAXIMA 3 M-hez képest) és kompakt csatlakozásával különbözik a többi vetőgéptől. Kicsi túlnyúlást eredményez, ami ideális megoldás a kombinált használatra. A KOSMA M korlátozza a talaj tömörödését könnyű vagy homokos talajban. 2x260 literes vagy 1x950 literes műtrágya tartállyal rendelhető meg.


KOSMA TS: kombinált vetésre alkalmas váz kialakítás

    • Az egyszerű teleszkópos KOSMA szemenkénti vetőgépek lehetőséget kínálnak forgóboronával kombinált használatra, és garantálják a minőségi vetést a magas terméshozam érdekében.
    • Egyszerű és robusztus váz, 6 soros, 950 literes műtrágya tartály befogadására.
    • Tartósúly (1180 kg) kompakt csatlakozóval a túlnyúlás korlátozására.
    • Mechanikus vagy elektromos hajtás a precíziós mezőgazdaság igényeinek kielégítésére.
KOSMA TD: Mezőgazdasági szövetkezetként vagy mezőgazdasági bérvállalkozóként szeretné kihasználni a legjobb vetési teljesítményt, anélkül, hogy idő előtti leállások merülnének fel a vetés során? 

    • A dupla teleszkópos KOSMA precíziós vetőgép megfelel az európai jogszabályoknak, 3 méteres szállítási szélességgel és a fülkéből történő egyszerű hidraulikus működéssel a vetés megkezdéséhez.

    • Korlátozott, 1290 kg-os súlyával, ami 18%-kal kevesebb, mint egy MAXIMA 3 TD esetén, a KOSMA TD lehetővé teszi egy kisebb traktor használatát a tavaszi vetéshez. Ez a kompaktabb gép csökkenti az orr felé irányuló nyomatékot és az energiaigényt. 

    • A kettős teleszkópos vázba be lehet helyezni egy 950 L-es műtrágya tartályt, amely a NON-Stop biztosítású duplatárcsás kijuttatóhoz kapcsolódik.

KOSMA R, a könnyű, összecsukható vetőgép

A KOSMA R egy könnyű, összecsukható gép, amely korlátozza a talaj tömörítését és lehetővé teszi a minőségi vetést, akár 140 LE traktorral is. 300 kg-mal könnyebb, mint a MAXIMA 3 R, a KOSMA R korlátozza a talaj tömörödését és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Ez az új, csökkentett súlyú összecsukható váz ideális a cukorrépa, valamint olyan növények vetésére, mint a cikória vagy a repce.

Az elektromos változat a vetőgép 8-12 soros átalakításának egyszerű lehetőségét kínálja, és lehetővé teszi a termelési költségek csökkentését azáltal, hogy egyetlen gép 45 cm-es és 75 cm-es sortávolságban vethet. Egyetlen beruházás a berendezés optimális használatához. A vetőgép átalakítása nyugodtan elvégezhető a műhelyben fél nap alatt, így lehetővé téve, hogy a szükségtelen vetősorokat 8 soros konfigurációban ne használják. Az elektromos rendszer előnye, hogy nincs fizikai sebességváltó a szétszereléshez.

Annak érdekében, hogy az optimális vetőmagminőséget élvezhesse az egyre nagyobb terméshozam érdekében, a KUHN a répanövények (rozsdamentes acél kerékkelő, rög- és szármaradvány terelők stb.) igényeinek megfelelő lehetőségeket kínál, különösen gyors és ultragyors beállítással.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Comfort rögterelő, vágóéllel

Comfort rögterelő

A rögök eltávolításának célja a jövőbeni vetősor megtisztítása a rögöktől és kövektől. Ez a berendezés ideális a köves körülmények között vagy egyenetlen talajon. Az eszköz segítségével egyenletesebb a mélységtartás.

Vetőcsoroszlya oldalsó megtámasztással

Ezzel a felszereléssel ki lehet szélesíteni a nyitott barázdát, így elkerülhető a magok túl gyors betakarása a magtakaró rendszer műveletei előtt.

Rozsdamentes közbenső magnyomókerék

A rozsdamentes acélból készült magnyomókerekek javítják a mag és a talaj közötti kapcsolatot a gyors és egyenletes csírázás érdekében. Minden típusú talajban használható, ragadós körülmények között könnyen visszahúzható.

Hidraulikus turbina meghajtás

Ez a kiegészítő lehetőséget nyújt a ventilátor változatlan fordulatszámú meghajtására a motor fordulatától függetlenül. Ha a vetőgép forgóboronával vagy egyéb TLT hajtású eszközzel össze kapcsoltan üzemel, ez a kiegészítő lehetőséget nyújt a vákuum megtartására a traktor TLT tengelyének lekapcsolt állapotában is.

Traktor kerék nyomlazítók

A traktor kerék nyomlazítók csökkentik a kerekek okozta tömörödést a magágyban. A kerék szélességétől függően lehet oldalanként 1 vagy 2 db-ot fel tenni a gépre. Ez az opció csak az M, TS, TD, R, RT vázkialakításokhoz érhető el.

Feltöltő csiga

A gép felszerelhető feltöltő csigával, a tartály könnyebb feltöltése érdekében. Minimum 75 cm-es sortávolság esetén lehet alkalmazni. Csak M, TS, TD, R, RT vázkialakítás esetén alkalmazható.

OTIFLEX tömörítő kerekek

Ez a tömörítő kerék ideális homokos talajokhoz. 370 mm vagy 500 mm széles méretben kapható.

Oldalsó támasztókerekek

Akár széles, akár keskeny, ez biztosítja a barázda mélységének szinten tartását.

CCI 800 terminál

A kompakt ISOBUS terminál! 

Az AEF tanúsítvánnyal rendelkező ISOBUS CCI 800 terminál 8 "/ 20,3 cm-es képernyővel rendelkezik. Az alapvető információk az oldal fő és mini nézetével jelennek meg. Csak kattintson a mini nézetre a Megjelenítheti nagy méretben Ugyanazokat az alkalmazásokat tudja kínálni, mint a CCI 1200 terminál. A leginnovatívabb alkalmazások között a szakaszvezérlést, a térképkezelés vagy biomassza érzékelők adagolásának modulálását és útmutatás segítség, mind a GPS adatokból. Egy vagy két videokamera csatlakoztatása elősegíti a kényelmet.

További infomáció

CCI 1200 terminál

Minden információ egyetlen képernyőn!

Az AEF által hitelesített ISOBUS CCI 1200 terminál három prioritásra összpontosít: a teljesítményre, a láthatóságra és a rugalmasságra. Ez lehetővé teszi a gépek intuitív irányítását a nagy, 12,1 "/ 30,5 cm-es, tükröződésmentes érintőképernyőjének köszönhetően. A munkavégzéshez szükséges összes információ különböző formátumokban jelenik meg (függőleges, vízszintes, maxi-, mini-nézet, kettős UT stb.) A leginnovatívabb alkalmazások között található a szakaszvezérlés, a térképkezelés vagy biomassza érzékelők adagolásának modulálása és az útmutatás segítség, mindegyik a GPS adatok segítségével. Egy vagy két videokamera csatlakoztatása még nagyobb kényelmet biztosít az Ön számára.

További infomáció

KMS 548 TERMINÁL

Ez a berendezés a következő funkciók használatát teszi lehetővé:
• A vetéseloszlás megfigyelése.
• Különböző vetési sebességek megfigyelése.
• Területszámláló.
• Tartály alacsony szint riasztása.
• Sorelzárás kézi üzemmódban.
• Művelőút.

Specifikációk

Tábla helye

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények

Mobil alkalmazások

KUHN Click & Seed

Találja meg az Ön következő precíziós vetőgépét.

KUHN SpeciSeed

Precíziós vetés. Segítség a MAXIMA és a PLANTER szemenkénti vetőgépek beállításához.

Ellenőrizze az összes többi KUHN alkalmazásunkat, hogy optimalizálni tudja gazdaságát és megkönnyítse életét!
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése