ESPRO
ESPRO
ESPRO
ESPRO
ESPRO
ESPRO
ESPRO
ESPRO
Termék adatai

ESPRO

Cikkszám: ESPRO
Kisebb energiaigény - nagyobb hatékonyság

Az ESPRO vetőgépek univerzális és sokoldalú mezőgazdasági gépek. Egy menetben megművelik és tömörítik a talajt, és elvetik a magokat, ezáltal biztosítva a növények egyenletes kelését. Az RC modellek két adagolórendszerrel és vetőberendezéssel vannak felszerelve, ami növeli lehetőségeik körét.

Van-e olyan vetőgép, amelyet könnyedén lehet húzni, mégis csökkenti az üzemanyag-fogyasztást? Igen, a KUHN ESPRO egy ilyen vetőgép! Rendkívül alacsony vonóerő igényét elsősorban a vetőegységek előtti speciális gumiabroncs-kialakítás koncepciónak köszönhetően éri el. Az ESPRO egy sokoldalú vetőgép, amely precízen és gyorsan működik a CROSSFLEX vetőegységeknek köszönhetően, amelyek a vetőmagokat pontosan oda helyezik, ahol lenniük kell, akár 17 km/h munkasebesség mellett is.
Az egyszerű kialakítás, az ISOBUS technológia és az egyszerű beállítás biztosan vonzó lesz az Ön számára is.


Előnyök

Energiamegtakarítás és még sok más egyéb

Egyedi kialakítású nyomókerekek

Az ESPRO vetőgép gumiabroncsos tömörítőkerék sora a kulcs a gazdaság jövedelmezőségének növeléséhez. A kerekek sajátos kialakítása minimalizálja a talaj felhalmozódását az áthaladás során. Ennek eredményeként a vetőgép energia- és üzemanyagfogyasztási követelménye rendkívül alacsony, a területteljesítménye pedig magas. A tömörítőkerekek átmérője 900 mm, ami csökkenti a gördülési ellenállást és ennél fogva a gép húzásához szükséges erőt a kisebb kerekekhez képest.
Ezenkívül, a kerekek viszonylag keskenyek (210 mm), és a köztük lévő távolság mindössze 85 mm. Ez biztosítja a kiváló talaj- és növényi törmelék elmozdulást. A keskeny kerekeknek van még egy jelentős előnyük - több helyet hagynak a víz behatolásához, ami lehetővé teszi a talajerózió hatékony korlátozását is. A tömörítőkerekeket 200 mm-rel előre-hátra is el lettek tolva, hogy elkerüljük "buldózer" hatást. A szükséges teljesítmény csökken, és a vetőgép könnyebben vontatható.  A talaj nem halmozódik fel a tömörítőkerekek sora előtt. A vetőgép nem emelkedik meg, és a vetőmag elhelyezése szabályos marad.

Minden körülménynek megfelelő szintező rendszer

Használja ki az első tömörítőkerekek, a traktorkerék nyomlazítók vagy a Crossboard simító készletét.
Mindezek az elemek egyengetik a talajt a két műveléses tárcsasor előtt. Ez segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a vetőgép könnyed talajon való tartását.
A vezetőfülkéből történő hidraulikus első tömörítőkerék nyomásbeállítás optimális teljesítményt nyújt, a talajtól függetlenül.

Még több felhasználási lehetőség az ESPRO RC modellekkel

Az ESPRO RC modellek osztott tartállyal, két magadagoló és két kijuttató rendszerrel rendelkeznek. Ez még tovább bővíti a lehetőségek körét! 
Kijuttathat műtrágyát, két különböző növény vagy ugyanazon kultúra két fajtájának magját, közvetlenül a gumiabroncsos keréksor elé vetve, ami a gép gazdaságban történő felhasználásának széles körét kínálja.
Ha úgy döntünk, hogy csak a fő növényt vetjük el, akkor a teljes tartály egyfajta maggal van feltöltve. Mindkét adagolóeszközön áthaladnak a magok, viszont az összes vetőmag összegyűlik a fő elosztófejben, és kizárólag a CROSSFLEX adagolóegységekhez kerül.
Dönthet úgy is, hogy a fő növényt műtrágyával veti el egy menetben. A műtrágyát pontosan a két magsor közé, a gyökérzóna alá helyezi, állítható mélységben, hogy ne égjenek ki a palánták.
Két különböző növényt külön sorban és különböző mélységben is vethet. Ez a konfiguráció különösen előnyös, ha takarónövényeket vagy ezek keverékét vetjük el.
A teljes tartály ugyanazon növényfaj két változatával is megtölthető (pl. hagyományos és hibrid). Ez lehetővé teszi a fő növény két különböző fajtájának külön kiadagolását, de a közös pontos vetését is.
A tartály egyik része tartalmazhatja a fő növényt, míg a másik része műtrágyát, amelyet a magok közelében helyeznek el: a műtrágyát sorban helyezzük el. Ez a konfiguráció különleges értéket mutat az olyan elemek számára, mint a foszfor, amely nagyon lassan szívódik fel a talajban.

A munka minősége már bizonyított

Tökéletesen előkészített magágy

Az ESPRO vetőgép elején két sorban elhelyezett előkészítő tárcsasor található. Megnyitják, összekeverik a talajt és biztosítják a maradványok megfelelő bekeverését a földbe.
A 460 mm átmérővel finoman készítik elő a talajt. Homorú alakjuk miatt nehéz talajban is rendkívül jól teljesítenek. A tárcsák párban vannak felszerelve a tömeg csökkentése és a talaj, valamint a szármaradványok áramlásának javítása érdekében. A csapágyazása gondozásmentes, egész életen át kenve van, ezáltal nincs szükség kenésre.
A talaj/vetőmag érintkezése és a rendszeres vetési mélység elengedhetetlen a növény egyenletes megtelepedésének és csírázásának biztosításához. Az ESPRO vetőgépnek van egy sor tömörítőkereke, amelyek az előkészítő tárcsák után helyezkednek el. Mindegyik kerék a két vetőegység előtt szilárdítja meg a talajt. Ilyen módon az üregek és repedések ki vannak töltve a vetés mélységének fenntartása és az egyes magok, valamint a körbevevő talaj közötti jó érintkezés érdekében.

Teljesen négyzet alakú profil

A tökéletesen szögletes gumiabroncsok egyenletes szilárdságot biztosítanak az összes kerék és a vetőegység teljes szélességén. A mély minta szétmorzsolja a földet, hogy finom talajt kapjanak a felszínen.

A CROSSFLEX vetőegység pontossága

A CROSSFLEX vetőegység állandó vetési mélységet garantál a magágyban, a talajviszonyoktól és a munkasebességtől függetlenül. A csoroszlyákat egy speciálisan profilozott csőre szerelik gumihengerek segítségével. A sajátos szerkezet garantálja az állandó vetési mélység fenntartását minden körülmények között, még nagy menetsebesség mellett is.
A tömörítőkerekek kapilláris hatással stimulálják a nedvesség bejutását a magokba. Közvetlenül a vetett magok körüli talaj tömörítésével biztosítják az optimális mag-talaj érintkezést.
A borona hatékonyan eltakarja a magokat talajjal. Ezenkívül fellazítja a talaj felső rétegét, megakadályozva az eső eliszapolódását, ami akadályozhatja a kikelést.

Az Ön kényelme a mi prioritásunk

Gyors és egyszerű beállítás könnyen kezelhető klipszekkel

Az elülső tárcsákat, a vetési mélységet és a vetési szakaszok nyomását a hidraulikus munkahengerekre helyezett ütközők segítségével állíthatjuk be. Ennek a rendszernek köszönhetően könnyen emlékezhet majd a jövőbeni beállításokra. További megállókat is lehet tárolni a gépben. A vetési mélység és a csoroszlyanyomás hengerei közel vannak egymáshoz. Ezek mind kényelmesen elérhetőek: a beállítások elvégzéséhez nem kell felmászni a gépre.

Kényelmes tartály funkciók

A tartályhoz való hozzáférést minden ESPRO modellnél a gép elején található összecsukható létra biztosítja. A széles tartálynyílások és az alacsony töltési magasság minden ESPRO modellnél lehetővé teszi a vetőmag könnyű betöltését Big-Bag zsákokból vagy akár ömlesztve is. Az állítható platformok segítségével lehetőség van a tartály kézi feltöltésére is, kis zsákokkal. A tartály alján lévő leeresztő lehetővé teszi a maradék vetőmag gyors ürítését. A tartály belsejében lévő két érzékelő segít a töltésszint folyamatos ellenőrzésében. Az aktuális információ mindig megjelenik a vezérlő képernyőn. A vetőmag méretéhez való igazítás érdekében az érzékelőket három különböző helyen lehet elhelyezni - még a magokkal teli tartályban is.

Intelligens forduló irányítás

A könnyű és gyors fordulók biztosítása a vetés minőségének befolyásolása nélkül: mindkét vezérlőegység előre beprogramozott automatikus fordulási sorrenddel van felszerelve. Beállíthatja azt a pillanatot, amikor majd leállítja az adagolóegységet, és azt a pillanatot, amikor az egyes szerszámokat le kell majd engedni a fordulási manőver befejezése után. Miután elvégezte ezeket a beállításokat, könnyedén elindíthatja a sorrendet a gomb megnyomásával.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

SH 1120

Keverjen össze két különböző adagot az SH 1120 kiegészítő vetőegységgel

A 110 l űrtartalmú SH 1120 kiegészítő tartály lehetővé teszi, hogy 3–6 m munkaszélesség esetén 0,6–65 kg/ha mennyiségű termékek sokaságát vethesse el. A vetőgép ventillátorának és a 2 db HELICA adagoló egység levegőáramlásának köszönhetően az SH 1120 tartályban lévő további termék befecskendezését a gép első adagoló egységénél végezzük el. Az SH 1120 felszerelhető a TF 1512 ISOBUS front tartályhoz.

További infomáció

VISTAFLOW

A VISTAFLOW egy intelligens művelőút-szelep, amely figyeli a magok áthaladását a csövekben. Azzal, hogy a vetőgép elosztófejét minden sorban VISTAFLOW művelőút-szeleppel látja el, lehetővé teszi az összes művelőút-ritmus végrehajtását, valamint az egyes sorokban a vetőmagok áthaladásának vezérlését.

HIDRAULIKUS TRAKTORKERÉK NYOMLAZÍTÓK

A traktor kerekei mögé legfeljebb két pár nyomlazító szerelhető fel. Az intelligens összecsukható rendszer lehetővé teszi számukra a gyors visszahúzódást a táblavégi fordulók során. Alapkivitelben keményfémmel vannak felhordva, amik ellenállnak a kopásnak.
 

HIDRAULIKUS KELÉS ELŐTTI NYOMJELZŐK

A külön felszerelés lehetővé teszi, hogy a kelés előtti jelzők könnyen elhelyezhetők legyenek a vetőegységek mögött, ezáltal különböző művelőút-szélességeket kapjanak - ez nagyon hasznos a vállalkozók számára. Függetlenek a vetőegységtől, ami azt jelenti, hogy nem befolyásolják a vetőmag elhelyezésének minőségét és a talaj nyomását. A nyomjelölők opcionális felszerelésként kaphatók minden ESPRO modellhez.

FÜGGETLEN HIDRAULIKUS EGYSÉG

Egyrészt az ESPRO vetőgép állítható hidraulikus tömbbel rendelkezik. Működhet terhelésérzékelő üzemmódban, biztosítva az olajáramlás optimális használatát, vagy folyamatos keringtetéssel. A ventilátor, amelyet alapkivitelben a folyamatos olajkeringtetés hajt, opcionálisan felszerelhető TLT meghajtású szivattyúval, amely során egy saját hidraulika tartályt kap az eszköz.

BIZTONSÁGOS ÉS STABIL SZÁLLÍTÁS

A tömörítőkerekek középső része megemelkedik a szállítás során. Ily módon a vetőgép elkerüli az út közepén lévő kidudorodásokat: a fékezett kerekek jó kapcsolatban vannak a talajjal. Mivel a kerekek csak 40% -a érintkezik az aszfalttal, elkerülhető a felesleges abroncskopás, és a gép szállítás közben is nagyon stabil marad.
Mivel az ESPRO vetőgép fékrendszerrel (pneumatikus) van felszerelve, 40 km/h sebességgel haladhat az úton, szintén tele tartállyal (ezek az adatok a felhasználás országától függően eltérőek lehetnek).

MUNKALÁMPÁK

Mind a munkalámpák, mind pedig a közúti világítás a gép alapfelszereltségéhez tartozik, és megfelel minden ország törvényi előírásainak, ahol az ESPRO vetőgépet értékesítik. A szokásos LED-es munkalámpák a terület megvilágítására szolgálnak, ha éjszaka dolgoznak a géppel. Az elosztókúp 2 db hátsó munkalámpát tartalmaz a vetőegységek és a nyomjelzők megvilágítására. További lámpák találhatóak a tartály és a magadagoló egységeknél is. A vetőgép kiegészítésként felszerelhető kamerával is, hogy manőverezés közben Ön jobban lássa a gép hátulját. Kiváló minőségű képet továbbít a traktor vezetőfülkéjében lévő KUHN CCI terminálra.

OPTIMÁLIS CSATLAKOZTATÁS

Az ESPRO vetőgépek egy teleszkópos vonórúddal ellátott alsó függesztőkaron keresztül kapcsolódnak a traktorhoz. Ez a megoldás jobb manőverezhetőséget kínál az egypontos vonórúdhoz, a gyors összekapcsoláshoz és a szétkapcsoláshoz, valamint a rugalmas géphosszhoz képest, tudva, hogy a vonórúd több helyzetben is elhelyezhető. A hossz az SH 1120-as kiegészítő vetőmag egységhez és a traktor ikerkerekéhez igazítható, hogy elősegítse a fordulási sugarat.

CCI 800 terminál

A kompakt ISOBUS terminál! 

Az AEF tanúsítvánnyal rendelkező ISOBUS CCI 800 terminál 8 "/ 20,3 cm-es képernyővel rendelkezik. Az alapvető információk az oldal fő és mini nézetével jelennek meg. Csak kattintson a mini nézetre a Megjelenítheti nagy méretben Ugyanazokat az alkalmazásokat tudja kínálni, mint a CCI 1200 terminál. A leginnovatívabb alkalmazások között a szakaszvezérlést, a térképkezelés vagy biomassza érzékelők adagolásának modulálását és útmutatás segítség, mind a GPS adatokból. Egy vagy két videokamera csatlakoztatása elősegíti a kényelmet.

További infomáció

CCI 1200 terminál

Minden információ egyetlen képernyőn!

Az AEF által hitelesített ISOBUS CCI 1200 terminál három prioritásra összpontosít: a teljesítményre, a láthatóságra és a rugalmasságra. Ez lehetővé teszi a gépek intuitív irányítását a nagy, 12,1 "/ 30,5 cm-es, tükröződésmentes érintőképernyőjének köszönhetően. A munkavégzéshez szükséges összes információ különböző formátumokban jelenik meg (függőleges, vízszintes, maxi-, mini-nézet, kettős UT stb.) A leginnovatívabb alkalmazások között található a szakaszvezérlés, a térképkezelés vagy biomassza érzékelők adagolásának modulálása és az útmutatás segítség, mindegyik a GPS adatok segítségével. Egy vagy két videokamera csatlakoztatása még nagyobb kényelmet biztosít az Ön számára.

További infomáció

Specifikációk

Tábla helye

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények

Mobil alkalmazások

KUHN SeedSet

Optimalizálja vetését a KUHN vetőasszisztenssel! Kalibrációs varázsló, amely segít meghatározni a vetőgép helyes beállításait és az ideális vetési körülményeket.

KUHN VISTAFLOW konfigurátor

Határozza meg a művelőút-ritmus eléréséhez szükséges VISTAFLOW szelepek számát a vetőgépen a munkafolyamat (permetező és műtrágyaszóró) munkaszélességének megfelelően.

Ellenőrizze az összes többi KUHN alkalmazásunkat, hogy optimalizálni tudja gazdaságát és megkönnyítse életét!
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése