ESPRO pneumatikus „min-till” vetőgép

ESPRO 8000R vetőgép munka közben

Kisebb teljesítményigény mellett nagyobb területteljesítmény

Az ESPRO típusok univerzális és sokoldalú, 3,00–8,00 méteres munkaszélességgel rendelkező vetőgépek. Minden igényt kielégítő, rendkívüli sokoldalúságuknak köszönhetően képesek szántást követő munkavégzésre, „min-till” vagy közvetlenül szármaradványos talajba történő vetésre.

Értékesítő keresés

Egy kis vonóerőigényű vetőgépet keres, hogy üzemanyagot takarítson meg? Az ESPRO vetőgép alacsony traktorteljesítmény-igénye a vetőegységek előtt elhelyezett speciális tömörítőkerekeknek köszönhető. Az ESPRO a CROSSFLEX vetőegységnek köszönhetően nagy munkasebesség mellett is pontos vetést garantál, mivel minden egyes magot precízen helyez el, akár 17 km/h-s sebesség mellett is. Egyszerű szerkezeti felépítés, ISOBUS-kompatibilitás, egyszerű és intuitív beállítások jellemzik.
ESPRO 6000RC vetőgép munka közben

Az Ön előnyei

Energiamegtakarítás és még sok más

Az ESPRO univerzális vetőgép tömörítő kerekeinek egyedi kialakítása

Tömörítő kerekek: egyedülálló kialakítás

Az ESPRO vetőgép elején felszerelt tömörítőkerék-sor garantálja, hogy vállalkozása nyereségesebben tudjon működni. Speciális kialakításának köszönhetően minimálisra szorítja a tömörítőkerekek előtti talajfeltorlódás mértékét. Ezáltal a traktorteljesítmény-igény és az üzemanyag-fogyasztás jelentősen lecsökken, és nagyobb területteljesítmény érhető el. A tömörítőkerekek 900 mm-es átmérőjének köszönhetően csökken a gördülési ellenállás, és ebből adódóan – egy kisebb kerékátmérő alkalmazásával összehasonlítva – kisebb vontatási teljesítményre van szükség. Ugyanakkor a tömörítő kerekek meglehetősen keskenyek (210 mm), és köztük – az akadálytalan talaj- és növénymaradvány-áthaladás érdekében – 85 mm-es távolság van. A keskeny kivitelnek egy másik lényeges hatása is van: Nagyobb vízbefogadási zónát is hagy a kerekek között, ezért hatékony védelmet jelent az erózióval szemben. A tömörítő kerekek hosszirányban 200 mm-es eltolással csatlakoznak, ami segít a „bulldózer hatás” elkerülésében, ezáltal szintén csökkenti a vonóerőigényt. A talaj kisebb mértékű feltorlódása a kerekek előtt a vetőgép pattogását is megakadályozza, így biztosítva az egyöntetű magkihelyezést.

Talajegyengetés minden talajállapotban

Az opcióként elérhető elülső tömörítőkerék-sor, a nyomlazítók egyengető simító szintén jó szolgálatot tehetnek. Ezek a talajt a két sor művelőtárcsa előtt egyengetik, hogy tárcsák jobban tudják végezni a munkájukat. Hozzájárulnak az üzemanyag-megtakarításhoz, és megakadályozzák, hogy a vetőgép túl mélyre süppedjen, ha könnyű talajon dolgozik. A kerekek talajnyomása hidraulikusan a fülkéből állítható, hogy azok eltérő talajviszonyok esetén is optimális teljesítményt nyújtsanak.
Az ESPRO univerzális vetőgép tömörítő kerekei

Az RC típusok rendkívül sok variációs lehetőséget biztosítanak

Az ESPRO RC típusok magtartálya osztott, és ezekhez két külön adagoló- és elosztórendszer kapcsolódik. A tömörítőkerék-sor elé műtrágyát juttathat ki vagy egy másik növényt vagy fajtát vethet. Tehát többféle variációs lehetőség adott!
Egyetlen főnövény vetése esetén a teljes magtartály egyetlen fajtájú vetőmaggal van feltöltve. A magvak mindkét adagolóegységen áthaladnak, de a fő elosztófejben újra egyesül a két útvonal, és innen már csak a CROSSFLEX vetőegységekhez vezet a vetőmag útja.
A főnövény vetése mellett, egy menetben műtrágyát is kijuttathat. A műtrágya kijuttatása a gyökérzóna alá, két vetőmagsor közzé történik. A műtrágya lehelyezési mélységének állításával a növények perzselődése megelőzhető.
Arra is van lehetőség, hogy két különböző növényt vessen, külön sorokba, eltérő mélységbe. Ez a konfiguráció alkalmas takarónövények vagy keverékek vetésére.
A teljes magtartály használható ugyanazon növényfaj két különböző fajtájának befogadására is (például hagyományos fajta és hibrid). A főnövény precíz vetése érdekében ily módon a külön adagolás mellett egyesített vetés valósulhat meg.
A tartály egy részében helyezkedhet el a főnövény vetőmagja, míg a másik tartályrészben műtrágya lehet, amelyet a maghoz közel juttathat ki: műtrágyakijuttatás a sorban. Ez a konfiguráció olyan tápanyagoknál hasznos, mint a foszfor, ami gyakorlatilag nem mozog a talajban.
ESPRO 6000 RC - 3D nézet, kettéosztott tartállyal

Cáfolhatatlan munkaminőség

Az egységek talajmunkája tökéletes magágyat készít elő.

Tökéletesen előkészített magágy

Az ESPRO vetőgép elején, két sorban elhelyezett talajművelő tárcsák megnyitják és keverik a talajt, biztosítva a tarlómaradványok bekeverését a felszíni rétegekbe. A 460 mm-es tárcsalapok segítik a talaj megfelelő elmunkálását. A tárcsalapok homorú kialakítása hatékony munkavégzést biztosít kötött talajokon is. Párban vannak felszerelve a súlycsökkentés valamint a talaj és a növénymaradványok áthaladásának elősegítése érdekében. A tárcsaagyak élettartamkenéssel rendelkeznek, nem kell őket zsírozni.

Tökéletesen sarkos

A gumiabroncsok tökéletesen sarkos profilja egységes tömörítést biztosít a kerekek teljes szélességében, minden vetősorban. A mély mintázatú futófelület a rögtörés révén finom talajszerkezetet eredményez.
Tökéletesen sarkos tömörítőhenger-profilok az egyöntetű tömörítés érdekében

A CROSSFLEX vetőegységek pontossága

A CROSSFLEX vetőegység egyenletes vetési mélységet biztosít gyakorlatilag minden körülmény és munkasebesség mellett. A vetőelemek egy speciális profilú gerendelyen gumiágyazással vannak felfogatva. Ez a speciális szerkezeti felépítés nagyon pontos vetésmélység-tartást biztosít minden körülmény esetén, így nagy munkasebesség mellett is.
A tömörítőkerekek a kapillárishatás kialakítása révén elősegítik a nedvesség eljutását a vetőmaghoz. A vetőelemek mögött szintén szerepük van a megfelelő mag-talaj kapcsolat létrehozásában.
A magtakaró borona hatékonyan fed be minden magot talajjal. Ezen kívül olyan, laza talajborítást alakít ki, mely korlátozza a kelést hátráltató cserepesedés kialakulását.
Az ESPRO vetőgép CROSSFLEX vetőegysége

Az Ön kényelme számunkra is prioritás

Egyszerű állítás klipszek segítségével

Gyors és egyszerű beállítás, könnyen használható távtartó klipszekkel.

A mellső talajművelő tárcsák, a vetési mélység és a csoroszlyanyomás mind a hidraulikus munkahengerekre helyezett távtartó klipszekkel állítható be. Ez a rendszer lehetővé teszi a beállítások feljegyzését, ami a későbbi beállításoknál hasznos lehet. Tartalék klipszek a gépen tárolhatók. A vetési mélységet és a csoroszlyanyomást állító munkahengerek egymás mellett találhatók, és a gépen való átmászás nélkül is jól hozzáférhetők.

Kényelmes tartályfunkciók

Minden ESPRO típuson a magtartály elölről, egy lehajtható létráról érhető el. A tartály széles nyílása és alacsony feltöltési magassága minden ESPRO vetőgép esetén egyszerű feltöltést tesz lehetővé big-bag zsákokból vagy ömlesztve. A géphez alakított szervizállványokról a magtartály kisméretű zsákokból is feltölthető. A magtartály alján található ürítőnyílásokon keresztül a maradék vetőmag gyorsan leengedhető. A tartályban két érzékelő folyamatosan felügyeli a töltöttségi szintet. A tartály magszintje egyértelműen megjelenik a vezérlőegység kijelzőjén. A szintfelügyelet magmérethez történő igazítása érdekében az érzékelők három különböző pozícióba állíthatók, még tele tartály esetében is.
Teljesen biztonságos és egyszerű hozzáférés a tartályhoz.

Intelligens forgókezelés

A gyors és egyszerű fordulás érdekében a vezérlő terminálokba automata, előre programozott fordulási műveletsorrend van rögzítve. Ön határozza meg, hogy mikor álljon le az adagolóegység, és hogy mikor süllyedjen vissza az egység a fordulót követően. A beállítások bevitele után csak meg kell nyomnia a műveleti sort lefuttató indítógombot.
Intelligens táblavégi fordulókezelés az ESPRO vetőgéppel

Felszereltség

ESPRO 8000 R at work

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Munkaszélesség (m)
Szállítási szélesség (m)
Vonulási hossz (m) - csatolt eszköz nélkül
Hozzávetőleges tömeg (kg)
3-pontos függesztőmű kategóriája
Szükséges hidraulikus felszereltség a traktoron
Traktor-teljesítményigény kW/ LE
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
3 4 4 6 6 8
3 3 3 3 3 3
7,8 8,2 9 8,9 9,5 9,5
3700 5500 6000 8000 9200 10800
Kat. 3 alsó függesztőkarokon Kat. 3 alsó függesztőkarokon Kat. 3 alsó függesztőkarokon Felszereléstől függően Felszereléstől függően Felszereléstől függően
1 x EM a ventilátorhajtáshoz (kivéve, ha VARIO)
1 x EM a hidraulikus egységhez
1 x szabad visszafolyás (ventilátortól és az egységtől közös)
1 x KM a munkahelyzetből szállítási helyzetbe állításhoz
1 x EM a ventilátorhajtáshoz (kivéve, ha VARIO hajtás)
1 EM a hidraulikatömbhöz
1 x szabad visszafolyás (a tömbtől és a ventilátortól közös)
1 x EM a ventilátorhajtáshoz (kivéve, ha VARIO hajtás) - 1 EM a hidraulikatömbhöz - 1 x szabad visszafolyás (a tömbtől és a ventilátortól közös) 1 x EM a ventilátorhajtáshoz (kivéve, ha VARIO hajtás)
1 EM a hidraulikatömbhöz
1 x szabad visszafolyás (a tömbtől és a ventilátortól közös)
1 x EM a ventilátorhajtáshoz (kivéve, ha VARIO hajtás) - 1 EM a hidraulikatömbhöz - 1 x szabad visszafolyás (a tömbtől és a ventilátortól közös) 1 x EM a ventilátorhajtáshoz (kivéve, ha VARIO hajtás)
1 EM a hidraulikatömbhöz
1 x szabad visszafolyás (a tömbtől és a ventilátortól közös)
74/100 117/160 132/180 147/200 198/270 198/270
Tartály
 
Tartálytérfogat (l)
Partíció
Hozzávetőleges feltöltési magasság (cm)
Hozzávetőleges nyílásméret (cm)
Tartályrosta rögzítéssel
Feltekerhető tartálytakaró ponyva
Gyorsürítő csapóajtó
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
2500 3500 4000 (2400/1600) 3500 5500 (2750/2750) 5500
60/40 50/50
240 265 280 265 315 315
125 x 263 88 x 324 88 x 324 88 x 324 88 x 359 88 x 359
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben
Kijuttatás
 
Fajlagos kijuttatási mennyiség
Adagolóegységek száma
Magtartály/adagolóegység elválasztó tolózár
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
Központi, térfogat alapú adagolóegység elektromos hajtással és szétkapcsolható boltozódásgátlóval Központi, térfogat alapú adagolóegység elektromos hajtással és szétkapcsolható boltozódásgátlóval Központi, térfogat alapú adagolóegység elektromos hajtással és szétkapcsolható boltozódásgátlóval Központi, térfogat alapú adagolóegység elektromos hajtással és szétkapcsolható boltozódásgátlóval Központi, térfogat alapú adagolóegység elektromos hajtással és szétkapcsolható boltozódásgátlóval Központi, térfogat alapú adagolóegység elektromos hajtással és szétkapcsolható boltozódásgátlóval
1 1 2 1 2 2
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben
Nyitótárcsa
 
Nyitótárcsák száma
Nyitótárcsák mérete (mm)
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
24 32 32 48 48 64
Átmérő: 460 - Vastagság: 5 Átmérő 460 - vastagság 5 Átmérő 460 - vastagság 5 Átmérő 460 - vastagság 5 Átmérő 460 - vastagság 5 Átmérő 460 - vastagság 5
TÖMÖRÍTŐ HENGEREK TÁRCSÁK MÖGÖTT
 
Gumiabroncsok száma
Gumiabroncsméretek (mm)
Gumiabroncsok közötti távolság(mm)
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
10 13 13 20 20 26
900 x 215 900 x 215 900 x 215 900 x 215 900 x 215 900 x 215
200 200 200 200 200 200
Vetőmag-lehelyezés / vetésellenőrzés
 
Vetőmag-kijuttatási sortávolság / sorok közötti távolság (cm)
Sorok száma
Sortávolság (cm)
Vetőegység típusa
Vezérlőterminál
Elektronikus vetésellenőrzés
Kijuttatási mennyiség elektronikus állítása
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
26 / 15,38 40 / 15
20 26 40 52
15 15,38 15 15,38
CROSSFLEX egykaros vetőegység hidraulikus talajnyomás- és vetésmélység-állítással - Eltolt helyzetű kettős tárcsák keményfém-bevonatú sárlehúzóval és magtakaró boronával CROSSFLEX egykaros vetőegység hidraulikus talajnyomás- és vetésmélység-állítással - Eltolt helyzetű kettős tárcsák keményfém-bevonatú sárlehúzóval és magtakaró boronával CROSSFLEX egykaros vetőegység hidraulikus talajnyomás- és vetésmélység-állítással - Eltolt helyzetű kettős tárcsák keményfém-bevonatú sárlehúzóval és magtakaró boronával CROSSFLEX egykaros vetőegység hidraulikus talajnyomás- és vetésmélység-állítással - Eltolt helyzetű kettős tárcsák keményfém-bevonatú sárlehúzóval és magtakaró boronával CROSSFLEX egykaros vetőegység hidraulikus talajnyomás- és vetésmélység-állítással - Eltolt helyzetű kettős tárcsák keményfém-bevonatú sárlehúzóval és magtakaró boronával CROSSFLEX egykaros vetőegység hidraulikus talajnyomás- és vetésmélység-állítással - Eltolt helyzetű kettős tárcsák keményfém-bevonatú sárlehúzóval és magtakaró boronával
ISOBUS-os gép: CCI használata vagy a traktor ISOBUS termináljának használata ISOBUS-os gép: CCI használata vagy a traktor ISOBUS termináljának használata ISOBUS-os gép: CCI használata vagy a traktor ISOBUS termináljának használata ISOBUS-os gép: CCI használata vagy a traktor ISOBUS termináljának használata ISOBUS-os gép: CCI használata vagy a traktor ISOBUS termináljának használata ISOBUS-os gép: CCI használata vagy a traktor ISOBUS termináljának használata
Magszint - ventilátor-fordulatszám - adagolóegység forgás és nyílás Vetőmagszint - Ventilátor-fordulatszám - Adagolóegység nyílás és forgás Vetőmag- és műtrágyaszint - Ventilátorhajtás - Adagolóegység nyílás és forgás Vetőmagszint - Ventilátor-fordulatszám - Adagolóegység nyílás és forgás Vetőmag- és műtrágyaszint - Ventilátorhajtás - Adagolóegység nyílás és forgás Vetőmagszint - Ventilátor-fordulatszám - Adagolóegység nyílás és forgás
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben
Műtrágya-kijuttatás
 
Műtrágya-kijuttatási sortávolság / sorok közötti távolság (cm)
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
13 / 30,77 20 / 30
Felszerelés
 
Közúti világítás és jelzések, LED-es munkalámpák, adagolóegység és tartálymegvilágító lámpák
Sebességmérő radar
Digitális mérleg + zsák
ESPRO 3000 FÉKEK ESPRO 4000 R ESPRO 4000 RC ESPRO 6000 R ESPRO 6000 RC ESPRO 8000 R
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben
Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben Alapfelszereltségben

Média