DC
DC
DC
DC
DC
DC
DC
Termék adatai

DC

Cikkszám: DC
Robosztus és kompakt talajlazító. Ezek a rendkívül hatékony és hosszú élettartamú gépek a legjobb támogatást nyújtják.

Ezek a rendkívül hatékony és hosszú élettartamú gépek a legjobb támogatást nyújtják mind az egyszerűsített talajművelés, mind pedig a hagyományos termesztési technikák során.

A DC talajlazító berendezések a KUHN talajművelő gépek sorozatának részei. Ezek a rendkívül hatékony és hosszú élettartamú gépek a legjobb támogatást nyújtják mind az egyszerűsített talajművelés, mind pedig a hagyományos termesztési technikák során.
A DC négy alapvető követelménynek felel meg: nagy teljesítmény, egyszerű beállítás, korlátozott szolgáltatási követelmények és hosszú élettartam, mindezzel biztosítva az akadálymentes működést.
A DC talajlazító egy pontos és megbízható kultivátor. A talaj hatékony felaprítását a sajátosan kialakított, késekkel ellátott szárak segítségével biztosítja, továbbá igazodik különféle lehetséges felhasználási módokhoz és a személyre szabott igényekhez is.
Ez egy rendkívül sokoldalú és innovatív eszköz, amely lehetővé teszi a parcellák hozampotenciáljának növelését és a pénzügyi eredmény optimalizálását.


Előnyök

Minőségi agronómiai munka

Agronómiai előnyök

Egyszerű beállítás a csavarorsókkal. Könnyű tárolási lehetőség az ekefejbe beépített szerszámosnak köszönhetően.
A MASTER 103 sorozat valódi lehetőséget kínál kis méretű traktorokkal történő üzemeltetéshez, azoknak akik befektetni akarnak a KUHN szaktudásába. 2 és 5 ekefej között kapható, a MASTER 103 lehetővé teszi, hogy korlátozott beruházásokkal élvezze a kiváló minőségű munka előnyeit.

Üzemeltetés önmagában vagy más géppel kombinálva

Önnek lehetősége van arra, hogy a KUHN DC-t traktorához csatlakoztassa, és önmagában vagy egy vagy több másik géppel kombinálva használja. Először is, felszerelheti a talajlazítót egy hengerrel a munkamélység szabályozásához. 10 és 35 cm között gyorsan alkalmazkodik a terephez, például a tarlóművelés után fellazul a TCS-ben, vagy eltörheti az eke alapját.10 és 35 cm között gyorsan alkalmazkodhat a használatához, például a tarlóhántás utáni lazításhoz vagy a kialakult eketalpak feltöréséhez.
Kombinált használatra még kevesebb idő és energia szükséges. Magágy-előkészítő eszközzel kombinálva egyszerre lazítja fel és készíti elő a magágyat. Ezért az áthaladás szempontjából sokat tud spórolni, miközben javítja a talaj szerkezetét.

A testre szabott munka minősége

Jól ismerjük az egyes helyzetekhez való alkalmazkodás fontosságát. A DC talajlazítók alkalmazkodnak az Ön igényeihez. A fogak távolsága (50 vagy 70 cm) és a kés szélessége normál 45 cm-es vagy keskeny 28 cm-es magasságban szintén lehetővé teszi, hogy az első felszíni munkát elvégezze, a második pedig mélyebb munkát végezzen.
A kés szárával való szögbeállítás biztosítja a talaj rétegződésének fenntartását, végül a kés szimmetrikus alakja egyenletes munkát eredményez a teljes szélességében. Kérésre a kés szárnyak keményfém betéttel is felszerelhetők a maximális élettartam érdekében.
Szállítás közben vagy műveletek közben a hátsó eltolás csak 45 cm-es. Az elfordulási pontok és a paralelogramma sajátos alakja lehetővé teszi ezt a rekord tömörséget.
A karbidok bizonyos részekbe, például késcsúcsokba be lettek építve. Ez nagyon hosszú élettartamot és jobb behatolási képességet biztosít a kemény földbe, továbbá biztosítja a kiváló munkabiztonságot.

Optimalizált beállítások és berendezések

Egyszerű és pontos beállítások

A DC talajlazítót és a hátsó talajművelő eszközt összekötő paralelogramma egy egyenes és állítható felső hajtórúdból áll a 2 gép egyszerű és gyors összekapcsolása érdekében. A szerelvény kiegyensúlyozott működése érdekében a paralelogramma helyes geometriáját betartják.
Ennek az eszköznek az előnye a munkamélység központi beállítása. Egyszerű és gyors, egy alacsony ütközőt tartó tengellyel, valamint egy horoggal és egy robusztus reteszeléssel történő gyors összekapcsolással hajtható végre. Ez lehetővé teszi az alkalmazkodást körülményhez, és biztosítja a beállítások megbízhatóságát.

Optimalizált kés kialakítás

A DC talajlazítóra szerelt profilozott késtartók agronómiai szempontból optimalizáltak, annak érdekében, hogy a talaj fellazítása a kapa előtt, valamint a kövek felszínre való jutása elkerülhető legyen. Speciális szögkialakítása és a csoroszlya szimmetrikus elhelyezése együttesen egyenletes repedést és emelést tesz lehetővé a teljes munkaszélességben.
A KUHN sajátosságaként a keményfém betétek és bevonatok előnyeit is élvezheti az alkatrészek jobb élettartama és a munkával szembeni jobb ellenállás érdekében. Opcióként tehát keményfém betéttel ellátott orrbetét is rendelkezésre áll a maximális kopásállóság érdekében. A földbe ékelődött nagy kövek esetén ezt az opciót nem célszerű használni.
Végül két választási lehetőség is adott a kés szélességének tekintetében:

 • 280 mm széles kések a mély munkákhoz, nagyon agyagos vagy köves talajokhoz
 • 450 mm széles kések 25 cm-nél alacsonyabb mélységű munkákhoz, agyagos, agyagos-vályogos, agyagos-mészköves és könnyű talajokhoz. 

Szükséges és opcionálisan választható felszerelések és kiegészítők

A KUHN biztosítja az alapvető felszereléseket az Ön igényeinek és a különböző munkakörülményeknek megfelelően.
Először is, a kombinált munkához kapcsolódó kötelező felszereléseknél rendkívül széles választékot kínál a forgóboronák és a rotációs boronák függesztőszerkezetének kialakításaival, és a hosszú erőátviteli tengelyekkel. Az önmagában történő munkavégzéshez kötelező a henger, a merevítő kereszttag, továbbá a Maxicrumbler vagy a Maxipacker henger.
Az opcionális felszerelést illetően az oldalsó támasztókerekek egy sora lehetővé teszi a munka közbeni stabilitás növelését kombinált használat során. Opcionálisan további komplett kapa is hozzáadható, és hidraulikus tömlőhosszabbításra is szükség lehet, ha rotációs boronával vagy forgóboronával kombinálják, vagy integrált vetőgépek, például VENTA és INTEGRA használatakor.

A kompakt és robusztus talajlazító

DC váz

A DC talajlazítók erős, 160 x 160 mm-es vázzal és 90 x 160 mm-es oldalsó gerendákkal vannak ellátva, amelyek meghosszabbíthatók a 4 m munkaszélességű modellhez. A nyitott hátsó rögzítőelem és az állítható jobb felső hajtórúd része az alvázon végrehajtott változtatásoknak. 
Mindezek a tulajdonságok a modularitást és a nagy tartósságot biztosítják. Kialakításának további előnye, hogy a DC hátuljához csatlakoztatott szerszámokhoz könnyen alkalmazkodik kombinált módban is.
A paralelogramma váz rendkívül kompakt helyzetet biztosít a gépnek szállítás és manőverezés közben. A kések kővédelemmel vannak ellátva, emelt helyzetben a gép túlnyúlása jelentősen csökken. A talajlazító szakítócsavaros biztosítással rendelkezik, ha akadályba ütközik.

Nagy kapacitású első függesztőszerkezet

A háromszög alakú kialakítás és a nagy rugalmasságú acélprofilok (160x160 mm) nagy része hatalmas erőt és ellenállást nyújtanak a váznak.
A nagyon robusztus igás kialakítás és a több rögzítési pont nagy ellenállást nyújt a vonóhorgon. A reteszelt csapok bőséges hézagot biztosítanak a kardántengely áthaladásához. Az első vonóhorog megbízható, és jól megfelel a felhasználó igényeinek és a különböző munkakörülményeknek is. A 2. és 3. kategóriájú vonóhorgok lehetővé teszik a gép alkalmazását a különböző traktormodellekhez.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Ehhez a termékhez nincsenek kiegészítők

Specifikációk

 
DC 301 DC 401
Munkaszélesség (m) 3,00 4,00
Szállítási szélesség (m) 2,95 3,76
Biztosítás típusa nyírócsavarral (4700 kg a csúcson mért), kopásgátló persellyel nyírócsavarral (4700 kg a csúcson mért), kopásgátló persellyel
Kések száma (db) 4 db karbid bevonatos 6 db karbid bevonatos
Késekszárak elhelyezése (cm) Háromszög elhelyezés (Tetőszerkezet típus) Háromszög elhelyezés (Tetőszerkezet típus)
Kések szélessége (cm) 280 mm, vagy 450 mm 280 mm, vagy 450 mm
Kések hossza (mm) 244 244
Kések poziciója Egyedi szög, és pozició, hullám hatás létrehozása (117 mm emelkedés) Egyedi szög, és pozició, hullám hatás létrehozása (117 mm emelkedés)
Munkamélység intervallum (cm) 10 - 35 cm 10 - 35 cm
Munkamélység beállítása Mélységállítás központilag ütköző csapokkal Mélységállítás központilag ütköző csapokkal
Gerendely keresztmetszet (mm) 160 x 160 mm, (Háromszög alakú-erősített) 160 x 160 mm, (Háromszög alakú-erősített)
Váz magasság (cm) 80 80
Minimum traktor teljesítmény igény Solo használatban (kW) 73 95
Minimum traktor teljesítmény igény Solo használatban (Le) 100 130
Minimum traktor igény kombinációban való használatkor (kW) 95 117
Minimum traktor igény kombinációban való használatkor (Le) 117 160
Hárompont csatlakozás 3. kategória 3. kategória
Súly (kg) kb. (Solo kivitelben) 900 1105
Súly (kg) kb. (Maxipacker hengerrel) 1405 1745
Súly (kg) kb. (Maxicrumbler hengerrel) 1180 1440

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Ehhez a termékhez nincs videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése