VARI-CHALLENGER
VARI-CHALLENGER
VARI-CHALLENGER
VARI-CHALLENGER
VARI-CHALLENGER
VARI-CHALLENGER
VARI-CHALLENGER
Termék adatai

VARI-CHALLENGER

Cikkszám: VARI-CHALLENGER
A megoldás a nagy gazdaságok számára – az eke, amely alkalmazkodik az Ön munkakörülményeihez.

A változtatható munkaszélességű félig függesztett váltva forgató eke hátsó tört gerendelyes kivitelű eszköz, amely 8, 9 és 10 ekefejes változatban azonnal alkalmazkodik az Ön igényeihez.

A VARI-CHALLENGER félig függesztett ekék kihasználják a KUHN összes szaktudását a szántás területén:

  • Robusztusság és megbízhatóság: a túlméretezett, 220 x 220 mm keresztmetszetű váz és a változtatható munkaszélességű mechanizmus a vázba integrálva.
  • A munka minősége: a váz csuklója a talaj egyenetlenségeinek követésére, a hátsó testek emelése a forduló méretének csökkentése és a tapadás szükségességének korlátozása érdekében.
  • Manőverezhetőség: 110 ° -os kormányzási szög.
  • Alkalmazkodóképesség: a barázda eltolás 3,5 m.
A 7-10 ekefejjel kapható VARI-CHALLENGER sorozat a 315 és 450 LE közötti nagyteljesítményű traktorok számára készült.
Tökéletesen alkalmazkodik a termelőszövetkezetek, a közös géphasználatot folytató gazdacsoportok és a nehéz munkakörülményekkel rendelkező nagyüzemi mezőgazdasági termelők intenzív használatához.


Előnyök

 Félig függesztett eke a csúcsminőségű szántáshoz

Hátsó vázemelő szerkezet

A VARI-CHALLENGER félig függesztett váltva forgató ekék hátsó vázemelő rendszerrel vannak felszerelve. Ez a sajátosság számos előnyt kínál a felhasználó számára:

    • Progresszív barázda bejegyzések létrehozása a laposabb és rövidebb fordulók létrehozása érdekében. A szántás folytatása könnyebb az üzemanyag megtakarítás érdekében.
    • Szántás lehetősége csak az elülső résszel, hogy csökkentse a tapadás szükségességét, ha a körülmények megkövetelik.
    • Lehetőség a hátsó rész eltávolítására, hogy csak az elülső résznél működjön a nehéz körülmények között.
Az ekefejek emelését egy elosztó működteti, mindig ugyanabba az irányba, ezzel egyszerűsítve a kezelést. Az emelési magasság fontos a jelölési jelenségek elkerülése érdekében.
A hátsó karosszéria emelése a VARI-CHALLENGER erős pontja, mivel lehetővé teszi a talajviszonyokhoz és a tapadás igényéhez való alkalmazkodást, miközben a félig függesztett eke nagy munkateljesítményét biztosítja.

Talaj követés

A VARI-CHALLENGER ekék a kocsi szintjén vannak tagolva, hogy az egész eke lekövesse a talaj egyenetlenségeit. Minden szakasz egyenlő mélységben működik, hogy biztosítsa az elülső és a hátsó rész közötti munka egyenletességét.
Ennek a technológiának köszönhetően a barázda kijáratánál, amikor az első rész testei kijönnek a talajból, a hátsó testek a kívánt munkamélységben maradnak, anélkül, hogy a szerkezetet megterhelnék.
Az erőgép emelésekor a hátsó részt automatikusan az első részhez igazítják a biztonságos és sima fordítás érdekében.
Kemény vagy tömörített terepen a hátsó részt folyamatosan a földben tartják az akkumulátorokban lévő hidraulikus nyomásnak köszönhetően. A behatolási képesség javítása érdekében a hátsó rész merevítése és rögzítése is lehetséges. Ideális erősen tömörített területeken (kezelési folyosók, fordulók, terepi bejáratok), így a hátsó részt a talajban tartja a talajviszonyoktól függetlenül.

Barázda nélküli szántás

A VARI-CHALLENGER félig függesztett eke sorozathoz kérhető a tarlón járó szett is. A barázdamentes eltolás sok előnyt kínál, mivel lehetővé teszi a következők értékének növelését:

  • rendelkezésre álló vonóerő és csökkentett üzemanyag-fogyasztás. Az erő földhöz juttatása néha széles gumiabroncsok használatát vagy ikerkerekeket igényel, ami már nem teszi lehetővé a barázdában való szántást.

  • a rendelkezésre álló traktortípus. Ha a traktort gumihevederes járószerkezettel, ikerkerekekkel vagy széles gumiabroncsokkal való alkalmazásokhoz szánják, a tarlón járó készletnek köszönhetően a szántáshoz már nem szükséges eltávolítani a kerekeket.

Az On-Land készlet tökéletes alkalmazkodást biztosít a munkakörülményekhez:

  • 3,50 m teljes szélességig eltolható traktortól.
  • Visszatérés a barázdához, ha a tapadási körülmények már nem kielégítőek a tarlón.


A tarlón járó szántás számos más előnyt is kínál, például:

  • A barázdaalj simításának hiánya.
  • A talaj tömörítésének korlátozása.
  • A gumiabroncsok kopásának csökkentése köves körülmények között.
  • Jobb vezetési kényelem: nincs sokk vagy ütés a traktort vezető számára, mivel négyszögletes felületen dolgozik. Munkahelyzete sokkal kényelmesebb.

Ezen túlmenően a szántás irányának megfordítása és a kinyitás / behajtás egyetlen kettős működésű szelep működtetésével történik a fülkéből.

Félig függesztett eke, rendkívül könnyű használat

Beállítások szerszám nélkül

A minőségi szántás megkönnyíti a magágy előkészítését és csökkenti az energiafogyasztást. A pontos és könnyen hozzáférhető beállításokkal Ön is könnyedén eléri ezt a célt.
A vízszint, a munkamélység és az eltolás szerszám nélkül beállítható.

  • A vízszintet a pontosság érdekében független bal / jobb forgattyúcsavarokkal állítják be;
  • Az eke munkamélysége nagyon egyszerű, aszimmetrikus beállítással, csavaros hajtókarokkal;
  • Az eltolást egy hidraulikus munkahenger állítja be. Lehetővé teszi az abroncsok közötti 1,15–1,60 m közötti beállítást. A vezetőülésből jól látható kijelző megkönnyíti a beazonosítást.

110 ° -os fordulási sugár

A KUHN büszke az ekék egyszerűségére és könnyű használatára. Ezért van az, hogy a VARI-CHALLENGER félig függesztett ekék 110 ° -os fordulási sugárral korlátozzák a manővereket és megkönnyítik a fordulókban a gép megfordítását.
A szár és az első pont közötti távolságot kifejezetten úgy tervezték meg, hogy a legrövidebb fordulatokban is elkerülje a traktor károsodásának kockázatát.
A VARI-CHALLENGER megnövelt manőverezhetőségével Ön időt takarít meg, amikor a mező végén megfordul, így biztosítva a munka teljesítményének jelentős növekedését.
Az ekét nagyon simán és egyenletesen forgatják át a 2 nagy, kettős működésű henger segítségével. Amint a futómű újra vonalba áll, a hátsó rész automatikusan átrendeződik, elkerülve ezzel a helytelen kezelés kockázatát a kanyarodáskor.

Kényelmes közúti és szántóföldi szállítás

A nagy átmérőjű kerekek stabilitást nyújtanak a VARI-CHALLENGER ekének vonuláskor, ami könnyebb gördülést eredményez. A futómű szállítás közben is védi a szerkezetet.
A hidraulikusan csillapított felfüggesztés folyamatosan aktív, amint a földből kivesszük. Védi az eke szerkezetét, ha nagy sebességgel halad az úton, a szántóföldeken és amikor a mezőn megfordul.
Az opcionális LED-es lámpatartó kiváló láthatóságot biztosít az elvégzett munka éjszakáján. Ezenkívül jól jön, ha egy hosszú napos szántás után tárolja az ekét a gazdaságában.
A hidro-pneumatikus fékezés opcióként is elérhető a nagyobb biztonság érdekében a közúti közlekedés során (TUV Németország : 40 km/h jóváhagyás).

A megbízhatóságot egy robusztus szerkezet biztosítja

Nagyon intenzív használatra méretezett szerkezet

A VARI-CHALLENGER termékcsalád kialakítása és méretezése megfelel a legsúlyosabb használat intenzitásának. A szerkezet robusztusságát nagyrészt a túlméretezett, hegesztett váz garantálja. A 220 x 220 mm-es váz szolid szilárdságot kölcsönöz a VARI-CHALLENGER-nek.
A VARI-CHALLENGER félig függesztett ekét 2 nagy, 1160 x 400 mm-es kerékből álló (mezőgazdasági profilú) futómű hordozza. A futómű megkönnyíti a gördülést, javítja az emelési és áthaladási képességet a nehéz körülmények között.
Az összes közepes és nagyon nagy teljesítményű traktorhoz való alkalmazkodáshoz a függesztő szerkezeti kategóriák széles választéka áll rendelkezésre (3., 4N, 4. és K700 kategória).
Végül pedig, meg lehet növelni a VARI-CHALLENGER testeinek számát is (7-től 10-ig) ugyanazzal az alapszerkezettel.

Változtatható szélességű mechanizmus a keretbe integrálva

A VARI-CHALLENGER az egyetlen változó munkaszélességű félig függesztett váltva forgató eke a piacon, amely a keretbe integrált függesztőművet kombinálja a hátsó karosszéria emelőjével. A változó szélességű rendszer teljes védelme kivételes élettartamot biztosít, mert már nincs kitéve olyan külső agressziónak, mint például:

  • A fordításkor leeső föld vagy kő okozta ütések
  • A por
  • A nedvesség (korrózió)
A változtatható munkaszélességet hidraulikusan állítják be a vezetőfülkéből 35 és 55 cm között. A fogásszélesség jelzője jól látható a traktor fülkéjéből.
A nagyobb nyugalom érdekében ez a változó munkaszélességű rendszer karbantartást sem igényel. Az összes forgócsap forgásban van rögzítve és perselyes kialakítású.

Hidraulikus biztosítás az optimális védelem érdekében

A VARI-CHALLENGER félig függesztett ekék minden testen non-stop hidraulikus biztosítási eszközökkel vannak felszerelve, ami fokozott reagálóképességet garantál a gyors szántáshoz, ütések nélkül. Az NSH biztonságának számos előnye van a felhasználó számára:

  • Az eke ekefejnyomásának gyors alkalmazkodása a munkakörülményekhez (700–1500 kg) a hullámzás vagy a kövek emelkedésének elkerülése érdekében
  • Az eke ekefejnyomásának központosított beállítása az összes ekefej csúcsán, hogy Ön időt takarítson meg
  • Egyre nagyobb kioldási görbe a könnyebb visszatéréshez a földre az akadály áthaladása után
  • A függőleges kitérési távolság 70 cm
  • 20 cm oldalsó kitérési távolság (bal és jobb) a teljes védelem érdekében
    • Nincs karbantartás: egyetlen perselyes csuklópont

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

KTH elektromos útválasztó

A KUHN rendelkezik egy KTH útválasztóval is a hidraulikus funkciók kezeléséhez, egyetlen kettős működésű hidraulika körrel. Ez az útválasztó nagyobb kényelmet és könnyebb kezelést kínál. Teljesen felszerelt ekéknél akár 5 funkciót is kezelhet a KTH választóval:

  • fogásszélesség változtatás
  • hidraulikus eltolás
  • hidraulikus mélységszabályzó kerekek
  • hidraulikus fordítás
  • VARIBAR

KUHN eketest

A KUHN csaknem 150 éves tapasztalata a szántás világában lehetővé tette a gazdálkodók minden igényéhez igazodó eketestek kifejlesztését.
A nemes és robusztus anyagokból készült KUHN eketesteket úgy tervezték, hogy szavatolják az optimális behatolást minden talajviszonyba, a maximális élettartam biztosításával. A Triplex kormánylemezek, a magas és széles orrbetét, valamint a keményfém kopó alkatrészek széles választéka a KUHN ekék karosszéria-sorozatának csak néhány előnyét jelentik a sok közül. Közel harminc különféle eketest széles választékából választhat, melyek a tökéletes szármaradvány földbe temetésének biztosítékát jelentik.

Kerekek

A KUHN kínálatában 3 típusú kerék található az ekékhez.

  • Támasztó kerék: hátsó és oldalsó kialakításban is kapható, nagy átmérővel rendelkezik. A beállítása szerszám nélkül történik, a használat kényelmének növelése érdekében lehetőség van hidraulikus kivitelre is. Ezek a támasztó kerekek lengéscsillapítókkal vannak ellátva annak érdekében, hogy korlátozzák az ütéseket az átfordítás során. 
  • Kombinált kerék: modelltől függően oldalsó és hátsó helyzetben kapható. 2 funkció érhető el egyetlen keréknél, amelynek súlya az átlagosnál kisebb. Használható mechanikus és hidraulikus kivitelben, a vezetőfülkéből látható jelzővel. 
  • Szállító kerék: ideális szállításhoz és alapfelfüggesztéssel szerelt, hogy az eke stabilitása javuljon a szállítás közben.

MAXIBAR/VARIBAR

Két NSH biztonsági rendszer alkalmazkodik az összes körülményhez … 

VARIBAR: tökéletes különféle talajviszonyok között, lehetővé teszi az NSH biztonságának közvetlen beállítását a szántás során. Ez a rendszer lehetővé teszi a gyors és szerszám nélküli beavatkozást, amint arra szükség van, és mielőtt a gép szerkezetét károsítanánk.

MAXIBAR: a legjobb szövetséges a magaslatokon! Kompatibilis a VARIBAR-ral, lehetővé teszi a nyomás 2500 kg-ig történő növelését. Maximális stabilitást biztosít az ekének azáltal, hogy kiküszöböli a nehéz talajban történő döngölés kockázatát, és akadály esetén gyors visszahúzódást biztosít.

Specifikációk

Tábla helye

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Ehhez a termékhez nincs videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése