MASTER 123 függesztett ekék

MASTER 123: A sokoldalú, egyszerű és robusztus eke 65–210 LE-s traktorokhoz

Sokoldalú, egyszerű és robusztus eke 65–210 LE-s traktorokhoz

A KUHN, a szántás nemzetközi szakértőjeként a közepes teljesítményű traktorokhoz kifejlesztette a 3–6 ekefejes MASTER 123-as ekecsaládot.

Értékesítő keresés

A KUHN MASTER ekék világszerte etalonszerepet töltenek be az a függesztett ekék terén a gazdálkodók körében.
A MASTER 123 ekék egyedi kialakítása kiváló szántásminőséget garantál a legjobb hozamok eléréséhez, ugyanakkor biztosítja gazdasága fenntartható működését is. A MASTER 123 az alábbiakban különbözik a versenytárs ekéktől:
- egyszerű használat, gyors és problémamentes beállítás;
- kiváló forgatási minőség, és a szármaradványok, gyomok aláforgatása;
- robusztus kivitel és szilárd szerkezet, amely számos KUHN specifikumot vonultat fel.
A MULTI és VARI-MASTER 123 függesztett, váltvaforgató ekék eredeti, a KUHN által kovácsolt és hőkezelt kopórészekkel rendelkeznek, ami kiváló ár-érték arányt biztosít.
Végezetül, ha egy MASTER 123 ekébe fektet, akkor számolhat a KUHN reputáció és know-how – a versenytárs gépekénél magasabb használtgép-értékben is megmutatkozó – erejével.
MASTER 123 eke munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Közepes teljesítményű traktorokhoz tervezve

A MASTER 123 ekék 65–210 LE-s traktorokhoz ideálisak.

Tökéletesen illeszkedik a közepes méretű gazdaságok igényeihez

A KUHN MASTER 123, 153 és 183 típusú függesztett ekék mind közös célt szolgálnak: hogy Ön minél hamarabb érzékelhesse befektetése kézzelfogható eredményét. A függesztett MASTER ekéket arra tervezték, hogy kielégítsék a közepes méretű gazdaságok sokoldalúságra, a munkakörülmények szerinti változtathatóságra, kényelemre és megbízhatóságra irányuló szükségleteit.
A MASTER 123 típus 3–6 ekefejes kivitelben és 120 x 120 mm-es gerendely-keresztmetszettel áll rendelkezésre. Ideálisan alkalmazható közepes méretű gazdaságokban, 60–210 LE-s traktorokkal, amennyiben sokoldalúan és egyszerűen használható, robusztus ekét szeretnének használni, laza vagy közepesen kötött talajokon.

Több ekefejosztás-távolság az eltérő körülményekhez

Az ekéjének minden munkafeladattal meg kell tudnia birkózni. Ennek érdekében a KUHN kétféle ekefejosztás-távolságot kínál a MASTER 123-as ekéken. A megfelelő döntés érdekében az alábbiakat kell mérlegelnie:
  • a szármaradványok mennyisége;
  • a szalma szecskázásra vagy bálázásra került;
  • lezúzták-e a növénytakarót a szántás előtt.
A MASTER 123 ekékhez két ekefejosztás-távolság érhető el:
  • 90 cm: ez egy ideális osztástávolság abban az esetben, ha a szalma lekerült a területről. Az eke kompakt marad, és ezért a kezelése egyszerűbb.
  • 102 cm: ez az osztástávolság javasolt élő növénytakaró alászántásához illetve előzőleg lezúzott szármaradványok leforgatásához. Ebben a konfigurációban a talaj könnyedén forog két eketest között, miközben az előhántók optimális pozícióban maradnak. A nagytömegű növénymaradvány ellenére a szántás minősége kiváló marad. 
A VARI-MASTER 123 ekék fogásszélesség-jelzője lehetővé teszi a fogásszélesség fülkéből történő ellenőrzését.

VARI vagy MULTI-MASTER?

A MASTER 123-as ekék többféle fix, vagy változtatható fogásszélességgel érhetők el.
  • A MULTI-MASTER 123 ekék különböző fogásszélességgel történő szántást tesznek lehetővé: 35, 40 vagy 45 cm (14”, 16” vagy 18”). A mechanikus beállítás egyszerű és gyors fogásszélesség-állítást tesz lehetővé egy csavarnak a gerendelyen lévő ekeszártartó kengyelben történő áthelyezésével.
    A mechanikusan átállítható fogásszélesség ideális megoldás olyan gazdaságoknak, akik relatíve homogén talajokkal rendelkeznek, a munkakörülmények nem sokat változnak, a táblák egységesek, nem túl hegyes-dombosak, és a szármaradványok mennyisége kiszámítható.
  • A VARI-MASTER ekék olyan rendszerrel rendelkeznek, amely azonnal képes változtatni a fogásszélességet a munkakörülményekhez. A fogásszélesség változtatása hidraulikus állítással történik a kezelőülésből. A fogásszélességet változtató rendszer teljes egészében be van építve a VARI-MASTER 123 gerendelybe, hogy optimális védelmet nyújtson a mechanika számára. Az ekefejek osztástávolságától függően a fogásszélesség 30–50 cm tartományban állítható.
    A VARI-MASTER 123 ekék kielégítik az olyan gépszövetkezetek és gazdaságok igényeit, akiknél a szántási körülmények folyamatosan változnak, vagyis változó a rendelkezésre álló vonóerő, változóak a terepviszonyok, a talajkörülmények, a szármaradvány mennyisége stb.
A VARI-MASTER 123 ekék fogásszélesség-jelzője lehetővé teszi a fogásszélesség fülkéből történő ellenőrzését.

Szakítócsavaros biztosítás vagy hidraulikus védelem?

A KUHN két biztosítási megoldást is kínál a MASTER 123 függesztett, váltvaforgató ekékhez: A ’T’ szakítócsavaros biztosítást vagy a hidraulikus Non-Stop védelmet.
  • A ’T’ szakítócsavaros biztosítás garantálja, hogy a biztosító csavar 3 000 kg-os csúcsterhelés túllépése esetén elszakad. Ez megakadályozza a rendszer túlterhelődését. A szántási mélység állandó marad, még többszöri aktiválódás esetén is. A „T” biztosítás egy gazdaságos megoldás könnyebb ekék számára, mint a hidraulikus védelem. Ez a biztosítási rendszer kövek vagy sziklák nélküli talajok esetén javasolható.
  • Az NSH védelem minden munkakörülmény esetén alkalmazható. Az ekefejeket kioldó erőhatás eltérő lehet a választott munkaszélességtől, szántási sebességtől és talajtípustól függően. A hidraulikus tömlő-összeköttetésnek köszönhetően a nyomás anélkül változtatható, hogy mechanikai beavatkozást kellene végezni az ekén. Az NSH biztosítás állandó munkamélységet biztosít, és megakadályozza a kövek felhozatalát. Az eke gyorsan hatol be újra a talajba: minél nagyobb ellenállásba ütközik az ekefej, annál gyorsabban hatol vissza a talajba.
Ekéje teljesítményének javítására a KUHN 2 opciót is kínál:
  • a VARIBAR opcióval a szántóvas talajnyomása bármikor változtatható a fülkéből, így az eke azonnal alkalmazkodik a megváltozott munkakörülményekhez.
  • a MAXIBAR opció az ekefejvédelem rövid ideig tartó túlterhelhetőségét (600–2500 kg) kínálja nagyon kötött talajon végzett munkához.
Az NSH rendszer minden munkakörülményhez alkalmazkodik

Kézreeső beállítás

A MASTER 123 ekék kombinált oldaleltolás-/szögállítással rendelkeznek az optimalizált húzási tengelyvonal érdekében.

Optimalizált munkakezdés

A MASTER 123 függesztett váltvaforgató eke beállítási feladatai a központi szakaszra összpontosulnak. Így amikor Ön a szántóföldön beállítja az ekét, akkor csak az oldalirányú eltolást kell beállítania a szántásminőség optimalizálása érdekében, és a húzópont automatikusan alkalmazkodik ehhez, a hosszirányú szintbeállítást nem érintve. A hidraulikus oldaleltolási opcióval lehetőség van arra, hogy a kezelő a MASTER 123 munkaminőségét a traktor kezelőfülkéjéből állítsa.
A jobb használat érdekében a KUHN azt javasolja, hogy:
  1. Mérje meg a traktorja kerekei közötti távolságot.
  2. Válassza ki a legmegfelelőbb állítási tartományt.
  3. Állítsa be az eke oldalirányú eltolását a húzási tengelyvonal optimalizálása érdekében.

Gyorsállítás, szerszámok nélkül

A jó munkaminőségen kívül az ekének egyszerű használhatóságot is kell biztosítania intuitív állítási lehetőségeivel, hogy időt takarítson meg munkavégzés közben. A MASTER 123 ekék gyors alkalmazkodást biztosítanak minden munkakörülményhez. A keresztirányú szint, a munkamélység és az oldalirányú eltolás beállításai szerszám nélkül végezhetők, és az üzemanyag-fogyasztás csökkentését valamint a kopóalkatrészek élettartamának növelését szolgálják. A tökéletesen beállított MASTER 123 eke minőségi munkavégzést és költségmegtakarítást garantál. A KUHN opcióként kínálja az oldalirányú eltolás, az NSH ekefejvédelem-nyomás, a munkamélység és a keresztirányú szint hidraulikus állítását. Amint a körülmények változnak, a kezelő a MASTER 123 különböző beállításait el tudja végezni a traktorfülkéből, a szántás megszakítása nélkül.
A MASTER 123 eke optimális beállítása mérsékli a kopóalkatrészek elhasználódását, és a szántás energiaigényét.

Kiemelkedő minőségű know-how

A háromszög-erősítés biztosítja a megfelelő tömegeloszlást, és az eke szerkezeti szilárdságát.

Egy masszív és megbízható eke

A MASTER 123 függesztett ekéket úgy tervezték, hogy a legjobb szántási teljesítményt nyújtsák. Ennek érdekében a MASTER 123 ekék mechanikusan hegesztett szerkezettel és kovácsolt és hőkezelt monoblokk összekötőrúddal rendelkeznek. Ezen kívül a háromszög-erősítés nagyon jó tömegeloszlást biztosít, és az eke tömegközéppontja a traktorhoz közel kerül.
A MASTER 123 kecses kialakítása azt szolgálja, hogy megelőzze a talajfelhalmozódást az ekén, és leegyszerűsítse a tisztítást.
A KUHN azon törekvése, hogy a gépeihez felhasznált anyagok kiváló minőségét biztosítsa, mindenek felett áll. A MASTER 123 függesztett ekék kiváló minőségű acélból készülnek, és olyan gyártási folyamatból kerülnek ki, amely garantálja a kiemelkedő szilárdságot és megbízhatóságot.

A változtatható fogásszélességet működtető mechanizmus teljes védelme.

A VARI-MASTER 123 változtatható fogásszélességet biztosító rendszere az eke vázszerkezetébe van beépítve. Ez a KUHN által nyújtott exkluzív megoldás kivételes tartósságot biztosít az eke számára, mivel a szerkezet teljesen védve van a külső behatásokkal, így a kövekkel, talajjal vagy korrózióval szemben. Járulékos előnyként a 100%-ban integrált fogásszélesség változtató rendszer teljesen karbantartásmentes. Krómbevonatú, elfordulás ellen biztosított és perselyezett csapok előzik meg az idő előtti elhasználódást és a mechanizmus meghibásodását.
A VARI-MASTER 123 ekék kiemelkedő megbízhatóságához nagyban hozzájárul a fogásszélesség-változtató mechanizmus teljes védelme.

Válassza eredeti KUHN kopóalkatrészeket

A MASTER 123 típusú ekék minősége és profitábilis működtetése a KUHN kopóalkatrészek alkalmazásán múlik. A KUHN több mint egy évszázada tervezi és gyártja kopóalkatrészeit saját, híressé vált kovácsműhelyeiben. Ezek kiváló anyagokat használnak fel a gyártáshoz, és a legnagyobb igénybevételnek kitett részeken koncentrálják az anyagmennyiséget. A kovácsolt és hőkezelt eredeti KUHN szántóvasak és orrbetétek folyamatosan tágítják a felhasználhatóság határait, és optimalizált profiljuknak köszönhetően kifogástalan szántásminőséget biztosítanak. A MASTER 123 ekék kormánylemezei eltérő rétegvastagságú TRIPLEX technológiával készülnek. A KUHN az egyedüli olyan gyártó, aki ezt az exkluzív, 3 eltérő vastagságú rétegből álló kormánylemezt kínálja, amely a tartósság növelése érdekében a munkavégző oldalon fokozott keménységű, hőkezelt acélréteggel rendelkezik.
Az eredeti KUHN szántóvasak és orrbetétek kovácsolással és hőkezeléssel készülnek, és élettartamuk 20%-kal nagyobb, mint az utángyártott alkatrészeknek.

A MASTER 123 ekék 65–210 LE-s traktorokhoz ideálisak.

Média

A VARI-MASTER 123 ekék fogásszélesség-jelzője lehetővé teszi a fogásszélesség fülkéből történő ellenőrzését.