John Borer

John Borer

A gazdálkodási műveletek sokféle formában és méretben léteznek. A gyümölcsösök és a szőlőültetvények segíthetik a piaci rések támogatását. A készpénztermesztés erős támogatást nyújt az árupiac számára. Nem számít a termék fókusza, minden gazda mögött általában egy családi történet áll. Az Edelweiss Farms a Borer család tulajdonában lévő és általuk üzemeltetett tejüzem, mely a New York-i Freedom-ban található.

A Borer család 1961-ben kezdett el gazdálkodni, és azóta egyre csak bővült. Ma a második és harmadik generációs apa-fia csapat családjukkal és harminc alkalmazottjukkal együtt 2000 Holstein tehenet fej meg, és 6000 hektár földet művel meg. Ezen a területen borsót, kukoricát (szilázs és gabona célokra egyaránt), lucernát, füvet, búzát és szójababot termesztenek.

2015-ben a Borer család két KUHN Optimer + 7503 összecsukható rövidtárcsát vásárolt, hogy segítség őket a működési céljait teljesítésében, hogy vetés előtt jobb magágyat készíthessenek.
"Amikor megvásároltuk az Optimer+ -ot, egy olyan gépet kerestünk, amely jó két-négy hüvelykes magágyat tud előkészíteni a kukoricához, miután trágyaszóró átment rajta" - mondta John Borer, az Edelweiss Dairy vezérigazgatója. "
Az biztos, hogy a gépek segítettek elérni célunkat.”
A KUHN Optimer+ 7503 vontatott rövidtárcsa független tárcsákkal van felszerelve, és ideális gép a Borer család által keresett minőségi, sekély talajműveléshez. Elősegíti a szerves anyagok gyorsabb lebomlását, mint például a trágya, és megakadályozza a nedvességvesztést a területen. Az Optimer+ számos előnnyel jár, és a Borer család meg is figyelhette ezeket, amikor a terepen dolgozott vele.
"Egyszerű, egyenes vonalú kialakítása segít nekünk abban, hogy vetéskor egy egyszerűsített magágyat hozhassunk létre" - jelentette ki Borer.
Az Optimer+ kompakt kialakítása és csekély túlnyúlása könnyedén alkalmazkodik a legtöbb traktorhoz. A gép egyszerű beállításával a munkamélység folyamatosan állítható 1 és 4 hüvelyk között, egy könnyen hozzáférhető ütközőcsavar és egy ütköző lemez segítségével. Könnyű beállíthatóságával a Borer család gyorsan beállíthatja az Optimer+ -ot az egyes területeken tapasztalható különböző körülményekhez. Ez jelentős időmegtakarítást eredményezett a műveletek során.
„Bizonyos esetekben sokat spórol meg nekünk a szállítás során. Összességében tekintve ez körülbelül 15-25 órát takarít meg nekünk tavasszal "- mondta Borer.
Az Optimer+ nagy munkasebességével a Borer család a tavaszi ültetés során nagyon gyorsan képes bejárni a mezőket és könnyen tud manőverezni a parcellák között. Bár az időmegtakarítás jelentős előny a Borer család számára, a gép könnyű beállíthatósága számára is rendkívül fontos.
"A könnyű beállíthatóság révén változtathatjuk a munkamélységet, hogy olyan területeken is dolgozhassunk, mint a szántások, a változatos talajok és a maradványokkal tarkított területek" - magyarázta Borer.
Az Optimer + új karjai megnövelt keresztmetszetet biztosítanak a váz számára. Ez szélesebb körű felhasználást tesz lehetővé a nagy mennyiségű növényi maradvány kezelésének megnövekedett kapacitása miatt. Ha a maradványokról beszélünk, ezért választotta a Borer család a T-Liner hengert mindkét Optimer + gépéhez.
"Úgy tűnt, hogy a T-Liner az, amire nekünk pont szükségünk van, hogy átvágjuk a növényi maradványokat, az elvárásainknak megfelelően."
A T-Liner henger tömör kivitelben készül. Sziklás körülmények között teljesít a legjobban, és a gép teljes munkaszélességénél jó morzsolódást biztosít. Az Optimer+ -on két másik hengerlehetőség is rendelkezésre áll: a T-Ring henger (amely agyagban vagy nehéz talajban működik jól, biztosítva a talaj visszazárását, miközben sima felületet biztosít) és a Packliner henger (amely nedves körülmények között is jól működik).

Borer a kereskedőjétől, a Lamb & Webster-től szerzett tudomást az Optimer + 7503 rövidtárcsáról, és a gép bemutatása után két Optimer+ megvásárlása mellett döntött. A Lamb & Webster székhelye: North Java, New York. A két Optimer+ nem az egyetlen KUHN gép, amelyet a gazdaság üzemeltet. Rendelkeznek még egy KUHN Knight 4072 négycsigás vízszintes TMR keverővel is.

Borer szerint a keverő, csakúgy, mint az Optimer+ gépek, egyszerű és könnyen kezelhető, segítve az Edelweiss Farms céljainak elérését.