Integrated Ag Services

Integrated Ag Services

Az ohiói Milford Centerből származó Integrated Ag Services többek között növénytermesztési tanácsadást, talajmintavételt, adatfeldolgozást és hozam feltérképezést biztosít az ügyfelek számára. A cég műtrágya-, és vetőmag-ajánlásokat is kínál az érdeklődők számára. Megfelelő hely egy KUHN gép megtalálásához, ugye? Feltétlenül!

A vállalkozásnak azonban van egy másik fő feladatköre is. Az Integrated Ag irányítja a Champaign Premium gabonatermesztőket is. Ez egy körülbelül negyven mezőgazdasági termelőből álló csoport, akik inkább megosztják a meglévő erőforrásaikat és szakértelmüket a tulajdonosok között, mintsem önállóan dolgozó gazdaként működjenek. A szövetkezet gazdálkodói a tejtermékektől a terményeken át mindenre kiterjedő tevékenységet folytatnak. Összességében a mezőgazdasági szövetkezet körülbelül 80 000 hektárt ölel fel, mintegy 70 mérföldes körzetben.
A 80 000 hektár kezelése természetesen nem kis feladat. Ezen hektárok nagy részén (kb. 45 000-50 000) szükség van a száraz műtrágya eloszlatására. Ez az a pont, ahol a KUHN belép az Integrated Ag működésébe.

2016 végén Észak-Amerika a Kuhn legújabb precíziós műtrágyaszóróját, az Axent™ -et szerette volna kipróbálni. Mielőtt a gépek piacra kerülnének, a KUHN mindig együttműködik a tesztüzemeltetőkkel (például az Integrated Ag Services-szel), hogy megtudja, mit gondolnak valójában a mezőgazdasági termelők vagy az egyéni üzemeltetők a gépről, és szükség van-e bármilyen fejlesztésre a géppel kapcsolatban. Az Axentnél a tesztüzemeltető az Integrated Ag Services és a mezőgazdasági termelők szövetkezete volt, tekintettel a mezőgazdaságban betöltött egyedülálló helyzetükre.

Mike Grand, üzemeltetési menedzser, az egyik olyan dolgozó, aki az Axenttel dolgozik. Felettese, Dave Scheiderer akkor szerzett tudomást a KUHN-ról, amikor megvásárolta a KUHN Axis ® 50.1 műtrágyaszórót. Grand azonban másképp értesült a KUHN-ról, mivel Európában nőtt fel a márkával együtt. Grand egy svájci gazdaságban született és nevelkedett. Speciális képzésen is részt vett Svájcban, hogy mezőgazdasági termelő válhasson később belőle. 1990-ben Grand Svájcból az Egyesült Államokba költözött. Sok-sok évvel később az Integrated Ag Services munkatársa lett.
Ami az Integrated Ag Service-t és a gazdálkodási szövetkezetet illeti, nagyon szerették használni az Axent-et, főként a nagy szórási kapacitása miatt.
"Az a dolog vonzott minket főként ebben a gépben, hogy az általunk használt termékekkel képesek voltunk 120' szélesen szórni a műtrágyát" - magyarázta Grand.
Az Integrated Ag Services többféle műtrágyát kínál az ügyfelek számára, változó szélességben. Az általuk használt termékek közé tartozik többek között a lúgos káliumvegyület, a MAP (11-52-0 nitrogén- és foszfortermék), az ammónium-szulfát és az ESN (szabályozott lebomlású nitrogén műtrágya). A vállalat nem keveri ezeket a termékeket, és csak és kizárólag direkten használja fel őket.
„Megállapítottuk, hogy e négy termék bármelyikét 120'-on pontosan ki tudjuk szórni az általunk használt gépekkel, amelyek csak 75' és 80' között szórnak. Ez volt a gép egyik legnagyobb vonzereje számunkra ”- állítja Grand.
Az Axent nagy munkaszélessége lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a műtrágyát nagy pontossággal, akár 164'-ig szórja, a kiszórt anyagtól függően. Ennek eredményeként óránként több hektárt lehet beszórni, így csökken az üzemanyag és a munkaerő költsége. A szabadalmaztatott háromszög szórási minta teljes szélességet biztosít még nagy szél esetén is. A teljes lefedettségről szólva a szakaszvezérlés további előny, amelyet az Integrated Ag is csodál.
"Számunkra egy másik nagyon fontos tulajdonság a szakaszvezérlés a terepen" - mondta Grand.
A KUHN szakaszvezérlő funkciója segít az Axentnek a megfelelő munkaszélesség fenntartásában azáltal, hogy megváltoztatja az ejtési pontot vagy a szórótárcsa sebességét. Egy ilyen egyedi rendszerrel a műtrágyaszóró könnyen beállítható a túlterjedés/elárasztás minimalizálása érdekében. A szakaszvezérlés nagyszerű tulajdonság az Axentben, de Grand a gép egy másik funkcióját is használja a munkája során, ez pedig a cserélhető PowerPack.
„Megvan már az Axis és a lime PowerPack is. Az Axis PowerPack széles szórási kapacitást biztosít számunkra a terepen ”- magyarázta Grand.
Az Axent mind a szokásos műtrágyát, mind pedig a mésztermékeket képes kijuttatni, mivel kivehető szóró rendszerrel rendelkezik. Az Axis PowerPack maximális eredményt nyújt a szemcsés műtrágya vagy takarónövény takarmányozásában. Ha meszet vagy más szerves anyagot kell szórni, az üzemeltetők telepíthetik az opcionális mész PowerPack-et. A gép utolsó erős jellemzője Grand szerint az EMC-rendszer.
"Az EMC-rendszer nagyon hatékony volt számunkra a területen, ez nem kétséges" - állítja Grand.
Az elektronikus tömegáram-szabályozás (EMC) egy egyedülálló technológia, jól bevált és bizonyított évtizedes tapasztalattal. Egy speciálisan kialakított torziós szenzort használ az adagolási mennyiség pontos mérésére. Ezzel a rendszerrel nincs szükség kalibrálásra, és az üzemeltetők kevesebb, mint 1% eltérést érhetnek el a kívánt aránytól. Grand és az Integrated Ag három nagyon fontos dolgot tart szem előtt, amikor az Axentről másokkal is beszélgetnek: az időmegtakarítást, a hatékonyságot és a kapacitást.
„A megművelt hektárokat tekintve a géppel lefedhető extra szélesség jelentős különbséget jelent abban, hogy mennyit teljesítünk egy nap alatt. A ma használt géppel valószínűleg csak 500–700 hektárral végeznek naponta, de az Axent segítségével ez valahol 700–900 hektár között mozog. ”