Fedezze fel az innovatív vetési technikákat

2021-02-16
Adminisztrátor
618
Kiemelt
Akár egyszerűsített vagy direkt vetéssel, akár hagyományos vetéssel végez talajvédő mezőgazdasági munkát, a mezőgazdasági gépek fejlődésének köszönhetően új vetési technikák állnak rendelkezésére.
 

 

Ma a mezőgazdasági műveletek fejlődése az érték és a terület növekedésével is jár. A környezetvédelem mindig a vita középpontjában áll, és egyre több mezőgazdasági termelő szeretne olyan új gyakorlatokat kialakítani, amelyek kellőképpen tiszteletben tartják a környezetet és optimalizálják a rá nehezedő terheléseket. Az elvárásoknak való megfelelés érdekében új gépeket fejlesztettünk ki, amelyek a vetés terén komoly innovációs lehetőségeket kínálnak.


Szorozza meg a lehetőségeket több tartállyal

Számos és nagyon előnyös az a lehetőség, amely ugyanazon vetőgépen több tartály jelenít meg. Például az ESPRO RC és AUROCK RC vetőgépekkel 3 terméket is vethet 3 különböző mélységbe a természetet is tiszteletben tartó mezőgazdaságban:
  • Vessen egyszerre két különböző magot, és adjon hozzá műtrágyát,
  • Készítsen egy takaróréteget három pontosan adagolt maggal,
  • Az indító műtrágyákat vagy a nem mobil ásványi anyagokat a lehető legközelebb hozza a vetőmaghoz közvetlenül, vagy két sor közé vetve, hogy elősegítse a gyökérfejlődést az egyszerűsített termesztési technika gyakorlása során,
  • Keverjen bele kártevők elleni védőszereket.
Az SH  kiegészítő tartályok az ESPRO  ,  AUROCK  és a VENTA  minden sorozatához alkalmazhatóak . A HELICA ívelt bordázatú adagolónak köszönhetően nagyobb pontosságot biztosítanak a növénytakaró, a csigairtó és a mikro granulátumok vetéséhez. Ez a tökéletes adagolás és elosztás biztosítéka minden körülmények között. 
 
Vetés: gondoljon a növénytakaróraGondolj a növénytakaróra is

Segítenek megőrizni a talaj szerkezetét, megfogják a szenet és a tápanyagokat, miközben korlátozzák az eróziót. Ezért nem szabad elhanyagolni a szerepüket! Legalább annyi figyelmet érdemelnek, mint maguk a növénykultúrák, hogy ne okozzanak új problémákat vagy egyensúlyhiányt. Több faj vagy közbenső növények társulása is megfontolandó gyakorlat a fő kultúra táplálékbevitelének javítása érdekében.
 

Részesítse előnyben a helyhez kötött megtermékenyítést a sorokban

Mondjuk például a vetőmagok és a műtrágyák pontosabb adagolásával és elhelyezésével. Ez utóbbi a lehető legközelebb hozható a vetőmaghoz, elkerülve a kiégést a közvetlen vetés során. Ez a gyakorlat javítja a termesztés kezdetét, a már meglévő eszközök fejlesztése nélkül.  A műtrágya beépítése a vetéssel egyidejűleg a növények gyors és egyenletes csírázásához vezetnek. Az ESPRO RC és az AUROCK RC vetőgépek  lehetővé teszik, hogy a műtrágyát a lehető legközelebb helyezhessék el a vetőmaghoz, a műtrágyázás hatékonyságának növelése érdekében. 
 
Helyi megtermékenyítés a sorokbanA vetésváltás újragondolása

A gabonatermesztésben az egyre növekvő rotációk a gyomirtás szerves részét képezik. 
A tavaszi növények alkalmazása általában elengedhetetlen a nitrogént felszabadító és a nitrogént fogyasztó fajok váltakozásának elősegítésére. 
A növények egymást követésénél a szermaradványok kezelését, a kártevők jelenlétét és a talajművelést is figyelembe kell venni. 
Bár a széles levelű gyomok száma általában csökken, a füvek általában erősebben növekednek. 
A növénytakaró előnye, hogy betakarja a talajt, és elősegíti a gyomok fejlődésének megfékezését. 
A hamis vetéstechnika szintén jól ismert a kezdeti populáció megsemmisítésére, amely a felszínen az első néhány centimétert megfogja.