Hírek és események
Hírek , Talajművelés

Talajművelés csúcsformában KUHN gépekkel!

Az őszi szántóföldi talajmunkák kritikus szerepet játszanak a talaj egészségének és termékenységének megőrzésében, valamint a gazdaságos és hatékony növénytermesztés biztosításában. Az őszi időszakban végzett munkák magukban foglalják a tarlóhántást, tarlóápolást, sekély-közép és mélylazítást, a szántás, illetve a magágyelőkészítést.
A magágyelőkészítés kiemelt jelentőséggel bír az őszi talajmunkák során.
A megfelelő minőségben és mélységben végzett magágyelőkészítés lehetővé teszi a vetőmagok pontos elhelyezését a talajban, így biztosítva a jó kelési körülményeket és az egyenletes növekedést. Ezenkívül a magágy előkészítése segít csökkenteni a gyomnövények és kártevők kialakulásának esélyét.
Az őszi talajmunkák gondos tervezése és megfelelő végrehajtása kulcsfontosságú a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat és a terméshozam maximalizálása érdekében. Ezen munkák elvégzéséhez, megbízható és jó gépekre van szükség, ebben lehet segítségére a KUHN márka talajművelő gépkínálata, legyen akár szó forgatásos vagy forgatás nélküli művelésről!

PROLANDER

A talajmunkák „generalistája” a PROLANDER.

PROLANDER termékcsalád két legkedveltebb modellje a 6, illetve 7,5 méter széles változat (rendelhető 4-5-6-7.5-9 és 14m-es változatban is). Erős, robosztus kialakítása ellenére meglepően kicsi vonóerőigénnyel rendelkezik, akár 25 LE elegendő lehet méterenként (6m gép = 6x25 LE) laza talajon a tökéletes munkavégzéshez, kötöttebb talajokon hozzávetőleg 40-50 LE/m az erőgép igény.  A gépet így alacsony vonóerő igénnyel, kisebb fogyasztás mellett lehet üzemeltetni.

A PROLANDER a ma kapható egyik legjobb magágykészítő-kultivátor, ezen túl  tarlóápolásra is tökéletesen alkalmas. A gép felépítését tekintve első simítóval szerelt, ezt követi az növekvő távolságra osztott kapaszekció, majd a lezáró hengersor.

A munka minőségét az eltömődésmentes 5 sorban elhelyezkedő rugós kapaszárak biztosítják, amelyek növényi maradványok jelenlétében is kiváló munkát végeznek.

A rugós szárak lúdtalp kapával és lándzsás kapával is felszerelhetők, ami igazán univerzális felhasználási lehetőséget ad a leendő tulajdonos számára.

A PROLANDER ideális megoldás lehet, a kiváló magágy-előkészítésre. Minimális művelésbe is jól beilleszthető. Alkalmazható tarlóápolásra, illetve mechanikai gyomirtásra.

 

Területi értékesítő keresése

Prolander 6000

PERFORMER

Akár 4 művelet egy géppel egy menetben!

Minden földterületnek megvannak a sajátos művelési igényei, eltérő talajszerkezet, víztartó képesség, összetétel, domborzati viszonyok, melyekhez alkalmazkodni kell, főleg, ha a művelt területen belül több eltérő kondíció is megtalálható. Ezen alkalmazkodási felétételek között lehet segítségére, az egyik legsokoldalúbb talajművelő eszköz, a PERFORMER.

PERFORMER egy kombinált tárcsás-kapás művelő eszköz. A tárcsasor biztosítja a növényi maradványok aprítását a gép teljes szélességében. Az ezt követő 4 sor kapa, a munkamélység függvényében a keverésért vagy mély lazításért felel (művelő elemtől függően). A következő sorban elhelyezett tárcsák biztosítják a talaj egyengetését, végül a henger lezárja a talajt.

Közepes és nagy teljesítményű traktorokhoz (180 és 700 LE között) ideális.

A PERFORMER minden beállítása hidraulikusan a vezetőfülkéből végezhető el. A gép opcionálisan felszerelhető aprómag-vetőegységgel (SH, zöldítés), valamint fronttartály is kapcsolható hozzá folyékony anyag kijuttatásához.

A gép különböző talajművelésre is használható, így nincs szükség több gépre, gépkezelőre a munka elvégzéséhez, így csökkenthetők a költségek, illetve a menetszámok.

A gép alkalmazható, mély, közepes és sekély művelésben is egyaránt.

Performer 4000

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes értékesítő kollégánkat, kattintson az alábbi linkre: 

KAPCSOLAT

Tekintse meg talajművelő eszközeinket az Agroinform.hu piacterén:

PROLANDER 6000 magágyelőkészítő PROLANDER 7500 magágyelőkészítő

Bábolnai Gazdanapok gépbemutató

Egyéb Hírek

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Maxima, Lexis akció
14 márc. 2024 Tavaszi kedvezmények

Szuper tavaszi akció

Ébredezik a természet, a tavasz pedig magával hozta a KUHN évszakindító, kedvezményeit. MAXIMA szemenkénti vetőgépek és LEXIS permetezőgép...

Az összes hírünk