Performer
Performer
Performer
Performer
Performer
Performer
Performer
Performer
Performer
Performer
Performer
Termék adatai

Performer

Cikkszám: Performer
A KUHN PERFORMER mélyművelő szántóföldi kultivátor a gazdaság kiválóságának eszköze.

A PERFORMER kombinált tárcsás szántóföldi kultivátor sorozata megerősíti a KUHN helyzetét a minimális talajművelés ágazatában. A közepes és nagy teljesítményű (180-700 LE) traktorokhoz igazodva a PERFORMER sorozat megfelel a nagyüzemek és a mezőgazdasági szövetkezetek igényeinek, akik olyan megoldásokat keresnek, amelyek lehetővé teszik a rövid időjárási időintervallumok optimális használatát.
A PERFORMER mérhető megtakarítást biztosít: egy gép, egy kezelő, egy menet és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás a hagyományos gazdálkodáshoz képest. A gépesítési költségek és az dolgozók bérének csökkentése javítja a gazdaság jövedelmezőségét.
A PERFORMER mélyművelő gépek lehetőséget nyújtanak a terméshozam növelésére a talaj szerkezetének javításával: az eketalp fellazításával, és a talaj hasznos vízkészleteinek javításával.


Előnyök

Nagy teljesítménytartomány

4 művelet egy menetben

Az egyes parcellákat a talaj textúrájától és szerkezetétől, valamint az előző terméstől és a munka dátumától függően különböző módon kell megmunkálni. A PERFORMER az az eszköz, amely rendkívüli sokoldalúságának köszönhetően tökéletesen megfelel ezeknek a különböző munkáknak:
 • Egy menet: ha az időjárási időintervallumok nagyon rövidek, és a betakarítás után a talaj mélyebb megmunkálást igényel, akkor a különféle munkaelemekkel ellátott PERFORMER talajművelő eszköz az ideális megoldás.
 • A talaj mély keverése / lazítása: Ha a földek mélyreható szerkezetátalakítási munkát igényelnek a talaj felszínének az egyenlőtlenségét korlátozva, a kapára 50 mm széles késeket lehet szerelni.
 • A talaj felső rétegének keverése: Ha a lehető legkevésbé szeretné megmunkálni a talaját, hogy a szerves anyagok ne maradjanak a felszínen, és csak a talajfelszín legfelső rétegét lazítsa meg. A PERFORMER-t sekély tarlóhántáshoz is használhatja a tárcsákkal, és a 80 mm széles kapákkal és oldalsó szárnyakkal szerelt egységével.
Őszi kezelés esetén, amikor azt akarjuk, hogy a talajrögök a fagy hatására természetesen összetörjenek, akár henger használata nélkül is dolgozhatunk. Ebben az esetben a munkamélységet a kerekeken állítják be. Minden kerék mögött van egy kapa, amely csökkenti a hátrahagyott nyomokat.
Könnyű talajban és nedves körülmények között végzett munkánál lehetőség van a súly áthelyezésére a hengerről a kerekekre.

Egy menet a nagyobb megtakarításért.

Az "egy menet" több, 15-35 cm mély munkaműveletet jelent egyetlen menetben.
A 2 sorban elhelyezkedő, 510 mm átmérőjű független tárcsák lehetővé teszi a szármaradványok és a gyökérzóna hatékony aprítását.
A 4 sor ívelt kapa biztosítja a talaj mély keverését és a szalma szétterítését az egész talajrétegben. A váz alatti 85 cm hasmagasság biztosítja a zökkenőmentes működést, még nagy mennyiségű szármaradvány esetén is.
Az "egy menet"-es művelésben a kapák 80 mm széles késekkel vannak felszerelve. 
A talajrétegek összekeverése nélküli mély lazításhoz 50 mm szélességű késeket kell használni. A talaj szerkezete megmarad, a szerves anyagok a felszínen maradnak, ezáltal növelik a talaj termékenységét.

Az egy sorba rendezett szintező tárcsák biztosítják a megmunkált talaj megfelelő szintezését a henger áthaladása előtt.

A talajtömörítési fok követelményeitől függően a PERFORMER felszerelhető a következő 3 hengertípus egyikével:
          - HD-Liner 700 henger V-profilú gyűrűkkel;
          - Dupla U-profilú henger;
          - Packliner henger gumigyűrűkkel.

A egy menetes átfogó talajművelés hatalmas megtakarítást biztosít: egy gép, egy kezelő, egy menet és kevesebb üzemanyag-fogyasztás a hagyományos műveléshez képest.

A tárcsák és kapák független használata

A PERFORMER lehetőséget nyújt a különböző eszközök önálló használatára is.
A tárcsák egymástól függetlenül használhatók nagy sebességű tarlóműveléshez, akár 10 cm mélységig. A 2 sorban elhelyezkedő, független, 510 mm-es tárcsa lehetővé teszi a szármaradványok és gyökerek hatékony vágását, hogy elősegítse azok lebomlását.
A kapákkal önmagában végzett munka lehetővé teszi a talaj 5-35 cm mélységű keverését, rednkívül jó hatásfokkal. A gép elején található tárcsák felemelhetőek, hogy csak a 4 kapasor dolgozhasson.
A PERFORMER kultivátor kapái a munkaelemek típusától függően különféle műveleteket hajthatnak végre: sekély vagy mély tarlóhántást, tarlóhántást vagy talajlazítást.

Az egyes munkarészek független vagy egyidejű használata lehetővé teszi több feladat elvégzését egyetlen egy géppel.

Minden kezelési módhoz könnyedén alkalmazkodik

2 sor tárcsa a tarló gyors megműveléséhez

A PERFORMER 2 darab egymástól függetlenül szerelt, 510 mm átmérőjű, finoman fogazott élű tárcsával van ellátva.
A tárcsák feladata a szármaradványok és a gyökérzet darabolása, hogy elősegítse azok lebomlását és fenn tartsa a szerves anyagokat a felszínen, a talaj termékenységének növelése érdekében.
Az 510 mm átmérőjű, enyhén konkáv kialakítású tárcsák finom fogazott éllel garantálják az egyenletes tarlóhántást a gép teljes munkaszélességében. A 6 mm vastagság csökkenti a tárcsák kopási hajlamát és meghosszabbítja azok élettartamát.
A PERFORMER lehetővé teszi a tárcsákkal való önálló vagy a kapákkal kombinált használatát:
 - Csak tárcsákkal dolgozva biztosítja a felső talajréteg intenzív, több centiméteres keverését.
              - A kapákkal együtt lehetővé teszi a növényi maradványok kivágását és megkönnyíti a kapák áthaladását.

Mindegyik tárcsát külön-külön 4 db poliuretán elasztomer henger rögzíti biztonsági okokból, amely akadályok esetén lehetővé teszi a tárcsák szabad mozgását. A független rögzítésnek
köszönhetően csak annak a tárcsának a munkamélysége változik, amelyik a kőbe ütközik, és a gép teljes szélességben lévő egységek munkamélysége megmarad.
Ezen kívül a csapágyazás egész életen át tartó kenéssel rendelkezik. Nem igényelnek semmilyen karbantartást, ami rengeteg időt takarít meg a működés során. Ezen kívül elkerüli az idegen anyagok behatolását a tárcsacsere során.

4 sor kapa a tökéletes keverés érdekében

A tárcsákhoz hasonlóan a 4 sor kapa a PERFORMER-en használható önmagában is vagy kombinálva is a többi munkaelemmel.
Csakúgy, mint a CULTIMER, a PERFORMER kapák is kiváló minőségű talaj/szármaradvány keveréket biztosítanak 5 és 35 cm munkamélységben. Az ívelt kések és az ívelt terelő keverési képességét ma már sok felhasználó széles körben ismeri.
A kapák 4 soros elosztása megkönnyíti a szármaradványok bekeverését és elkerüli az eltömődést.
A kapák munkamélységét a non-stop hidraulikus biztonsági berendezés állandóan tartja, 900 kg csúcsnyomással.
A PERFORMER kapákra a kopó alkatrészek teljes választéka illeszthető:

 • a 80 mm-es csúcs és a 350 mm-es szárnyak tökéletesek a sekély tarlóhántáshoz. A szárnyak lehetővé teszik a teljes gyökérzet pontos elmetszését a munkagép teljes szélességében, és felerősítik az ívelt csúcsok keverési hatását;
 • mélyművelés nagy mennyiségű szármaradvány hozzáadásával, a 80 mm-es csúcs ideális a minőségi keveréshez, 35 cm-es mélységig;
 • az 50 mm-es csúcsok lehetővé teszik a talaj fellazítását anélkül, hogy nagyobb traktorra lenne szükség, és korlátozzák a kövek felszínre húzását.


A talaj szintezése és tömörítése: a tarlóművelés kulcsa

A jó talajszintezés megkönnyíti a későbbi talajkezeléseket. A PERFORMER kiegyenlítő tárcsákkal van felszerelve, melyek fokozatmentesen állíthatóak a traktor fülkéjéből. Az egyszerű és nagyon pontos beállítás lehetővé teszi a gép állandó alkalmazkodását a változó munkakörülményekhez. Ezenkívül a tárcsákat elasztomer lengéscsillapítókkal ellátott ívelt karokra szerelik, amelyek nagy mennyiségű szármaradvány mellett is biztosítják a zavartalan működést és nagy rugalmasságot a köves talajon is. Az egyengető tárcsák csapágyai karbantartást nem igényelnek, ami növeli a gép működésének kényelmét.

A teljes megmunkált felület homogén tömörítése korlátozza az elfolyást és megkönnyíti a víz talajba jutását. A PERFORMER-re 3 henger illeszthető a kívánt tömörítéstől függően:
 - a 700 mm átmérőjű HD-Liner henger, amely 225 kg/méter nyomással dolgozik. A V-gyűrűk függőlegesen és átlósan adják át a nyomást, biztosítva a talaj mély tömörítését a teljes munkaszélességben. Tökéletesen alkalmazható nedves és köves körülmények között is. A V alakú gyűrűk csökkentik a nedvességvesztést és javítják a víz beszivárgását a nem megművelt sorok között.
- a 600 mm átmérőjű dupla U-profilú gyűrűs hengert a jó teherbírás és a jó felületi tömörítés (175 kg/m nyomás) jellemzi. A gyűrűprofilok talajjal töltődnek fel, csökkentve a kopást és megakadályozva a talaj csúszását. Ezenkívül képes az öntisztulásra is és nem dugul el.
          
A 600 mm átmérőjű Packliner henger gumi bevonattal rendelkezik és tökéletes a könnyű talajokhoz. Jól stimulálja a gyomok csírázását és az árvakelést. 165 kg/m nyomással dolgozva jó vetőmag-előkészítést biztosít a talajművelés során.


Egy csúcskategóriás tarlóművelési megoldás

Egyszerű és kényelmes beállítások

A PERFORMER sorozatban az összes beállítást hidraulikusan és folyamatosan lehet elvégezni a traktor kabinjából, hogy Ön időt takarítson meg és növelje a munkateljesítményt:

 • A tárcsasor munkamélysége hidraulikusan állítható egyenesen a fülkéből. Optimalizálja a vágást és a keverést, miközben a beállítása rendkívül könnyű.
 • A kiegyenlítő tárcsák a traktor fülkéjéből is fokozatmentesen állíthatók egy központi hidraulikus munkahengeren keresztül egy, a fülkéből látható beállítási jel segítségével.
 • A henger távtartókkal történő hidraulikus beállítása egyszerű és pontos, és szerszámok nélkül történik.
Az összes hidraulikus funkció egy KTH 105 négyfunkciós elektrohidraulikus választókészülékre van központosítva, a géphez csupán 2 db kettős működésű és 1 db egyszeres működésű szelepre van szükség.


Minőségi kopó alkatrészek

A KUHN eredeti alkatrészeinek kiváló minősége hosszú élettartamot, magas működési hatékonyságot és a beruházások gyors megtérülését garantálja. A hegyek kovácsoltak és hőkezeltek, ami hosszú élettartamot tesz lehetővé.

A sokoldalú, 80 mm széles csúcs 15–35 cm mélységben tud működni. Tökéletes nagy mennyiségű növényi maradvány bejuttatásához a talajba. Közepesen mély tarlóhántáshoz 350 mm széles oldalsó szárnyakkal lehet felszerelni. A felszerelés gyors és egyszerű a 2 oldalsó csavarnak köszönhetően. A részek biztosítják a betakarítási maradványok intenzív keveredését a talajjal a gép teljes munkaszélességén.
A 80 mm-es csúcsok és a 350 mm-es oldalsó szárnyak standard vagy keményfém változatban is kaphatók. A keményfém alkatrészek a szokásos alkatrészekhez képest tízszer nagyobb kopástartósságot biztosítanak. A speciálisan rögzített keményfém betétek meghosszabbítják az élettartamot, ha köves talajon dolgoznak. Ezen kívül a keményfém alkatrészek tizedannyi cseréjével Ön karbantartási időt takaríthat meg.
Az 50 mm széles csúcs különösen ajánlott a mélyműveléshez. 35 cm mélységig fellazítja a talajt. Az 50 mm-es csúcsok, amelyek csak keményfémben állnak rendelkezésre, feltépik a talajt, nem növelik az energiaigényt, és nem csökkentik a kövek felszínre való jutását.

A tarlóművelés és a zöldítés egy menetben való alkalmazása

A PERFORMER felszerelhető egy zöldítő vetőegységgel a tarlóműveléssel kombinált vetéshez, egyetlen menetben. A 200, 380 és 600 literes tartályokkal felszerelt SH 201, 402 és 600 vetőegységek nagy önállóságot biztosítanak a különböző területeken végzett munkák során. Lehetővé teszik olyan vetőmagok vetését, mint például: facélia, mustár, rozs, lóhere és gabonafélék.
A menetek számának csökkentésével jelentősen javítja talaj szerkezetét és elősegíti a biológiai aktivitást. Az idő- és pénzmegtakarítás is észrevehető, mely akár 30-50% -os nagyságrendű is lehet!

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Ehhez a termékhez nincsenek kiegészítők

Specifikációk

 
Performer 3000 Performer 4000 Performer 5000 Performer 6000 Performer 7000
Kivitel Fix vázas kivitel Hidraulikusan csukható kivitel Hidraulikusan csukható kivitel Hidraulikusan csukható kivitel Hidraulikusan csukható kivitel
Munkaszélesség (m) 2,95 3,85 5 6 7
Minimális Traktor Teljesítmény igény (kW) 136 179 224 268 313
Minimális Traktor Teljesítmény igény (Le) 180 240 300 360 420
Maximum Traktor Teljesítmény igény (kW) 256 298 372 447 522
Maximum Traktor Teljesítmény igény (Le) 350 400 500 600 700
Szállítási szélesség (m) 3 3 3 3 3
Szállítási magasság (m) - 2,8 3,26 3,81 4,2
Vonószem mérete (mm), (egyeztetés szükséges) 46 40 40 40 40
Hidraulika csatlakozó igény 2 db kettős működésű szelep 2 db kettős működésű szelep 2 db kettős működésű szelep 2 db kettős működésű szelep 2 db kettős működésű szelep
Elektromos csatlakozó igény 1 db 3 lábas csatlakozás,
1 db 7 lábas csatlakozás
1 db 3 lábas csatlakozás,
1 db 7 lábas csatlakozás
1 db 3 lábas csatlakozás,
1 db 7 lábas csatlakozás
1 db 3 lábas csatlakozás,
1 db 7 lábas csatlakozás
1 db 3 lábas csatlakozás,
1 db 7 lábas csatlakozás
Munkasebesség intervallum (km/h) 5 - 12 5 - 12 5 - 12 5 - 12 5 - 12
Tárcsa sorok száma 2 sor hidraulikus állítással, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 2 sor hidraulikus állítással, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 2 sor hidraulikus állítással, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 2 sor hidraulikus állítással, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 2 sor hidraulikus állítással, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen)
Tárcsalapok száma (db) 22 db csillapítással (tárcsánként 4 db 40 mm átmérőjű poliuretán elasztométerrel) 30 db csillapítással (tárcsánként 4 db 40 mm átmérőjű poliuretán elasztométerrel) 38 db csillapítással (tárcsánként 4 db 40 mm átmérőjű poliuretán elasztométerrel) 46 db csillapítással (tárcsánként 4 db 40 mm átmérőjű poliuretán elasztométerrel) 54 db csillapítással (tárcsánként 4 db 40 mm átmérőjű poliuretán elasztométerrel)
Tárcsalapok átmérője (mm) 510 510 510 510 510
Tárcsalapok vastagsága (mm) 6 6 6 6 6
Tárcsalapok húzás távolsága (mm) 250 250 250 250 250
Tárcsalapok csapágyazása Gondozásmentes Gondozásmentes Gondozásmentes Gondozásmentes Gondozásmentes
Tárcsasorok munkamélység intervallum (cm) 3 - 10 3 - 10 3 - 10 3 - 10 3 - 10
Kapa sorok száma 4 sor 4 sor 4 sor 4 sor 4 sor
Kapák száma (db) 10 db, NON-STOP hidraulikus biztosítású, 900 kg-os teherbírással 14 db, NON-STOP hidraulikus biztosítású, 900 kg-os teherbírással 18 db, NON-STOP hidraulikus biztosítású, 900 kg-os teherbírással 22 db, NON-STOP hidraulikus biztosítású, 900 kg-os teherbírással 26 db, NON-STOP hidraulikus biztosítású, 900 kg-os teherbírással
Kapák közti távolság (mm) 289 280 280 280 280
Kapák munkamélység intervallum (cm) 5-35 5-35 5-35 5-35 5-35
Gerendely magasság (cm) 85 85 85 85 85
Az 1 gerendely és a 4 gerendely közötti távolság (cm) 290 290 290 290 290
Egyengető tárcsák száma 8 db biztosítással, hidraulikus állítással,  (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 10 db biztosítással, hidraulikus állítással,  (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 12 db biztosítással, hidraulikus állítással,  (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 14 db biztosítással, hidraulikus állítással,  (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) 18 db biztosítással, hidraulikus állítással,  (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen)
Egyengető tárcsák átmérője (mm) 450 450 450 450 450
Henger állítás Hidraulikus henger állítás, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) Hidraulikus henger állítás, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) Hidraulikus henger állítás, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) Hidraulikus henger állítás, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen) Hidraulikus henger állítás, (KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egységen)
Henger típus HD-Liner 700-as elmunkáló henger (700 mm, 225 kg/m) HD-Liner 700-as elmunkáló henger (700 mm, 225 kg/m) HD-Liner 700-as elmunkáló henger (700 mm, 225 kg/m) HD-Liner 700-as elmunkáló henger (700 mm, 225 kg/m) HD-Liner 700-as elmunkáló henger (700 mm, 225 kg/m)
Gép tömege HD-Liner 700-as hengerrel (kg) 5000 6900 7600 8600 9700
Kerék méret 500/60-22,5 550/60-22,5 550/60-22,5 550/60-22,5 550/60-22,5
- - - Oldalsó hidraulikus támasztókerék pár (340/55 - R16) Oldalsó hidraulikus támasztókerék pár (340/55 - R16)
Standard 80 mm-es kések Standard 80 mm-es kések Standard 80 mm-es kések Standard 80 mm-es kések Standard 80 mm-es kések
Hidraulikus vonórúd állítás Hidraulikus vonórúd állítás Hidraulikus vonórúd állítás Hidraulikus vonórúd állítás Hidraulikus vonórúd állítás
- Hidraulikus szállítás biztosítás Hidraulikus szállítás biztosítás Hidraulikus szállítás biztosítás Hidraulikus szállítás biztosítás
KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egység KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egység KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egység KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egység KTH-105 4-funkciós, elektro-hidraulikus vezérlő egység
Támasztóláb Támasztóláb Támasztóláb Támasztóláb Támasztóláb
Közúti világítás készlet Közúti világítás készlet Közúti világítás készlet Közúti világítás készlet Közúti világítás készlet

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Feri Mezőgazdasági BT.

PERFORMER, Nagylók, Elégedett ügyfelek

"Én a KUHN PERFORMER 4000-t csak ajánlani tudom, minden gazdatársamnak, aki a talaj temőképességét és a talajszerkezet kímélését figyelembe véve gondol az utókorra is. - Prescher Péter"

Teljes cikk
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése