BV 10
BV 10
BV 10
BV 10
BV 10
Termék adatai

BV 10

Cikkszám: BV 10
A szőlészek legnagyobb szövetségese!

A BV 10-es sorozatú mulcsozó gépek 0,96–1,53 m munkaszélességgel kifejezetten alkalmasak a szőlőültetvényeken történő munkavégzéshez. Kifejezetten a keskeny sorközű ültetvények igényeihez lettek megtervezve.

A szőlészetekben használt mulcsozóknak számos felhasználási területe van, amelyek rendkívül sok agronómiai előnyt biztosítanak. A növények törmelékének megőrlése a sorok közötti területeken kulcsfontosságú a gyors lebontási folyamathoz és a szerves anyagok humusszá alakításához, továbbá segít egyes paraziták, betegségek és gyomok elterjedésének csökkentésében is. Az aprításnak köszönhetően úgy törődünk az ültetvény egészségével, hogy megnöveljük a növényi maradványok mikroorganizmusokkal való érintkezési felületét, így a kártevőknek sem idejük, sem helyük nincs a kifejlődésre. A zajló humifikációs folyamat eredményeként növekszik a tápanyagok hozzáférhetősége a növények számára, javul a talaj termékenysége, szerkezete és stabilitása, mindez pedig serkenti a talaj biológiai aktivitását. A növények törése a magképződés előtt segít a gyomok elterjedése elleni küzdelemben, lehetővé téve a herbicidek használatának csökkentését. Ezenkívül hatékonyan csökkenti a víz párolgását és megvédi a talaj felszínét a napsugárzástól, annak köszönhetően, hogy töredezett anyagréteggel borítja azt. Ennek eredményeként a vízkészleteket a talajban tartják, és a növények száraz időszakokban könnyedén felhasználhatják a tartalékot. Végül a metszés után a hajtások és az ágak gazdaságos és ökológiai energiaforrást jelenthetnek, ha az aprítás során betakarítják, majd tüzelőanyagként használják fel őket. Ezen erőforrások felhasználása kiváló alternatíva a tüzelőanyaghoz vagy az áramhoz, és hozzájárul a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. A vízkészleteket a talajban tartják, és a növények száraz időszakokban könnyedén felhasználhatják azt. 


Előnyök

Használja ki Ön is a szőlőültetvények megbízható zúzóját

Kiváló eszköz a szőlőültevényeken való munkákhoz

A hátsó függesztőszerkezetre kapcsolható BV 10 sorozat tökéletesen alkalmas akár 90 LE teljesítményű traktorokhoz is. Ezzel a mulcsozóval kiváló minőséget érhet el az ágak és a fa legfeljebb 5 cm átmérőjű aprításában, és a sorok közötti szőlőben is.

A burkolat alacsony helyzete lehetővé teszi a növények közötti mozgást anélkül, hogy a gép vagy a növények megsérülnének.
A burkolat nyílása elérheti a 29 cm-t is, ami az egyik legmagasabb a piacon: ezáltal a legjobban tud  alkalmazkodni a rend magasságához és méretéhez.
A metszéseket már nem húzzák be a sorok közé, azokat a bomlás optimalizálása és a szerves anyagok talajba való visszaállítása érdekében felszedik és apróra aprítják.

Maximális megbízhatóság a BV 10-es sorozatú aprítókhoz

A magasság beállítása kivehető végű hengerrel történik. Ez utóbbival a teljes megmunkált szélességben élvezheti a feltámasztást. A kalapácsos kések új kialakítása megakadályozza, hogy az ütközés következtében a kések hornyokat képezzenek a rotorcsövön, és a kések visszatérjenek kiindulási helyzetükbe. Csökken a vibráció, továbbá a cső deformációjának vagy a rotor egyensúlyának elvesztésének kockázata is. Az 1,2 kg-os kalapácsos késeknek, a 3 szabványos késnek és a 398 mm átmérőjű rotornak köszönhetően a növényi maradványok kiváló minőségben vannak megőrölve, ezáltal lebomlásuk is sokkal gyorsabb.

Könnyű és gyors karbantartás

Időt és pénzt takaríthat meg

Az intenzív használathoz igazodva a kivehető végű tengelyek könnyen állíthatók, ezáltal csökkentik a szervizköltségeket. A hajtásláncot új PowerQuad IV szíjakkal és új, nagy teljesítményű központi váltóval szerelték fel. A megbízható hajtás és a minimális karbantartási igény időt és pénzt takarít meg a felhasználó számára.

Használja ki a kényelmet

Számos berendezés áll rendelkezésre az szárzúzó megfelelő adaptálására

A szárzúzó összes szabványos alkatrészét (rotor, kések) intenzív használatra tervezték. Ezenkívül a BV modellek opcionális felszerelésének széles választéka (felszedő, hidraulikus hajtású kasza tárcsa stb.) is lehetővé teszi e gépek tökéletes alkalmazkodását a munkakörülményekhez.

Kiegészítők

Használja ki a nagy teljesítményű opcionális felszerelést, hogy gépét a Saját körülményeihez igazítsa.

Ehhez a termékhez nincsenek kiegészítők

Specifikációk

Tábla helye

A termékleírás a közzététel időpontjában közzétett információkon alapul.
A termékleírás további értesítés nélkül megváltozhat.
További információkért forduljon a helyi KUHN márkakereskedőhöz.

Kép galéria

Videó galéria

Elégedett ügyfelek

Ehhez a termékhez nincsenek vélemények
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned

Közeli értékesítő keresése