Világrekord: 188,9 hektár 8 óra leforgása alatt

2021-02-14
Marketing adminisztrátor
267
rendképző
188,9 hektár 8 óra alatt! A KUHN a GA 15131 4 rotoros rendképzővel a rendképzés világrekordját állította fel. A KUHN az első rendképzési világrekordot 2019.08.08-án Braedstrupban, Dániában érte el. A 4 rotoros GA 15131 rendképző gép egy olyan standard gép, amelyet egy John Deere 6250R traktorhoz kötöttek a DLG német intézet - Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft jelenlétében. A DLG Intézet megerősítette, hogy "8,8 óra alatt 188,9 hektár területet takarítottak be, ami óránként átlagosan 23,6 hektárt jelent."
 

A nagy kapacitás, a sokoldalúság és a kifogástalan munkaminőség szinonimájaként a KUHN 9,50–14,70 m munkaszélességű GA 15131 rendképzője az ultramagas teljesítményű betakarítási lánc alapja.

Kivételes 100%-ban hidraulikus meghajtása lehetővé teszi a rotor sebességének tökéletes alkalmazkodását a takarmány típusához és a hozamhoz. Ráadásul még minimalizálja a karbantartási feladatokat is. A rendfelszedők kiváló minőségűek a BOOST funkciónak köszönhetően: ez 20%-kal növeli az első rotorok sebességét a hátsókhoz képest, hogy azok homogén és szellős rendeket képezhessenek. Az egyedi rotor emelés lehetővé tette a vezető számára, hogy ezt a teljesítményt az akadályok elkerülése és a változó területek ellenére érje el.

A vezető nagyra értékelte továbbá a CCI 1200 ISOBUS terminált, amely lehetővé tette számára az elvégzett munka vizualizálását és a rotor beállításának leállás nélküli optimalizálását, valamint a WTK joystick könnyű használatát.
Ennek a rekordnak a felállításához a Dániában, Közép-Jylland dombos vidékén található tejgazdaságot választották. Mikael Skeldal, aki két testvérével együtt vezeti a gazdaságot, az AutoTrac vezetőrendszerrel, az intuitív Gen4 CommandCenterrel és az ergonomikus CommandPRO joystickkal felszerelt John Deere 6250R traktort vezette.

A világrekordot hitelesítő DLG-képviselő a helyszínen több mérést is végzett. Az időt és a felületet pontosan meghatározták, és a munka minőségét különféle összegyűjtött mintákkal mérték meg, megerősítve ezzel a jó takarmányminőséget. Az elforgatási profilt, a veszteségeket és a takarmány jellemzőit a DLG Intézet által hamarosan közzétett műszaki jelentésben azonosították és minősítették.